Daan in Thailand

Thailand was mijn eerste ervaring met Azië. Het land staat erom bekend om met je tas op je rug rond te reizen. Dus dat is ook wat ik heb gedaan. Het voordeel is dat het land volledig is ingericht om backpackers te ontvangen. Van vervoer tot verblijf is alles prima te regelen en kom je altijd wel op plaats van bestemming. Terug naar het begin: Bangkok is het gelijk een fijne vuurdoop in een andere cultuur en klimaat. Je beland in een totaal georganiseerde chaos en komt in aanraking met geuren waar je maag drie keer van omdraait. Besteed hier maximaal 3 dagen en vervolg vervolgens je trip naar de volgende plaats. Tip, bezuinig niet op een kamer zonder airco. 


Na de straten van Bangkok te hebben bewandeld en gefietst en hebben gevaren over de rivieren zijn we vertrokken naar Kanchanaburi. Deze regio ligt uit de route van veel backpackers, maar is heel gaaf om te bezoeken vanwege de brug over de River Kwai en de diverse watervallen in de omgeving. Na 2 nachten zijn we vertrokken naar Ayutthaya, de oude tempelstad van Thailand. Kijk je ogen uit, maak veel foto’s, maar ga alsjeblieft niet op een olifant rijden, oja en ook niet met een platgespoten tijger op de foto. 


Vanuit Ayutthaya hebben we de nachtbus naar het noorden genomen Chiang Mai. Deze regio kun je vele kanten op. Ik heb een scooter gehuurd en heb wat rond gereden. Ben bij een reservaat geweest om olifanten te bezorgen, maar daarnaast heel erg relax gedaan. Na 5 dagen heb ik het vliegtuig genomen naar Surat Thani. De enige reden dat je daar naartoe gaat is vanwege een bezoek aan de eilanden, ik stel vooral voor om dat zo snel mogelijk te doen, aangezien de stad zo lelijk als wat is. 


Wij hebben direct de boot naar Ko Toa genomen. Het is een klein eiland met prima duikmogelijkheden en een tiental verschillende duikscholen. Het heeft ook een Nederlandse duikschool, hier heb ik in drie dagen mijn duikbrevet gehaald. Wil je goedkoop je brevet halen, dan is dit de place to be. 


Na het duikavontuur zijn we direct doorgegaan naar het nabijgelegen eiland Ko Phangan, niet geheel toevallig werd hier de wereldberoemde Full Moon Party georganiseerd. Zorg dat je op tijd een verblijf boekt en uiteindelijk een leuke groep mensen op zoekt. Bestel een aantal buckets en je zult de avond van je leven meemaken. Wat ik me nog kan herinneren….


Na een helse tocht met een nachtboot zijn we via het vaste land doorgereden naar de andere kant van het land. Bestemming Ko Phi Phi. Vanuit Krabi vetrokken we met een Ferry naar het volgende paradijs. Ko Phi Phi is vooral relaxen en doen waar je zin in hebt. Wij zijn met een boottocht naar o.a. Maya Bay gegaan, wat gesnorkeld en vooral veel op het strand gezeten met een cocktail in de hand. Neem nog een kijkje op het view point en geniet vooral van het moment.


Voor ons was dit het einde van de rondreis in Thailand. Drie weken een onvergetelijk avontuur. 

Wil je net als Daan deze toffe trip door Thailand maken? Bekijk onze pakketten en neem contact op met onze reisspecialisten! 

Neem contact op 
 © 2015 Information Planet