Saar in Vietnam

Azië heeft me altijd al geboeid en ik heb daar, gelukkig, al heel veel prachtige landen mogen bezoeken! Vietnam stond dan ook erg hoog op mijn lijstje en dit jaar was het dan eindelijk zo ver, ik ging op zoek naar leuke reizen in Vietnam. Zo ben ik ook bij Information Planet terecht gekomen.

Voor ik het wist stond ik met mijn rugzakje op Schiphol en toen ik mijn ogen weer open deed was de daling bij Hanoi gestart. Dit ging dus heel soepel! Hanoi heeft een klein vliegveld en is dus redelijk goed te navigeren. Met een taxi ben ik naar het hostel gegaan, dit viel me echt alles mee! Het was echt een heel leuk, net en modern hostel, heel fijn! ’s Avonds was de eerste introductie met mijn mede reizigers, we gingen lekker eten in deze drukke stad. De volgende dag zijn we Hanoi in gegaan een hele drukke stad, met een uiterst vriendelijk bevolking! Smalle straatjes afstruinen en verschillende gerechten proeven, want Vietnam staat bekend om zijn streetfood.

Nadat we eerst kennis hadden gemaakt met de Vietnamese cultuur was het tijd om door te gaan naar Ha Long Bay. In deze prachtige baai kijk je echt je ogen uit! Helder blauw water weerspiegelt wanneer je heerlijk op een boot vaart tussen deze prachtige eilanden. Tijdens de toch heb ik heerlijk gezwommen in het warme water en een kayak gehuurd om een van de eilanden op te gaan. Naast dat we hier prachtig konden rond varen hebben we ook een aantal dagen op een resort besteed. Dit is echt zoals je het jezelf voorstelt: parelwitte stranden, helder blauw water en ’s avonds een heerlijk kampvuur om gezellig te kletsen en een borrel te drinken.

De reis werd vervolgd naar Hoi An, een plaats waar ik al heel veel over had gelezen en ook heel nieuwsgierig naar was. We kwamen aan en het was gelijk zoals ik de foto’s had gezien. Gezellige en knusse straatjes met rode lantaarns! Dit oude centrum van Vietnam laat veel zien van de vooroorlogse Vietnamese cultuur, heel bijzonder en mooi! Ook hebben we hier leren koken, wat erg leuk was. Je leert koken met producten die je thuis niet snel kiest. Wat je vooral niet over moet slaan in Hoi An is de markt! Hier kun je heerlijk eten scoren en leuke tassen of andere kledingstukken, nog een voordeel is dat het erg goedkoop is!

Met de nachtbus zijn we naar Nha Trang gegaan, hier zijn weer heerlijke stranden. Maar, je kan hier ook echt fantastisch snorkelen! Helder water maakt het makkelijk om het prachtige koraal en de mooie felgekleurde vissen te zien! Vervolgens zijn we naar Da Lat gegaan, het werd al het Parijs van het oosten genoemd en ik vroeg me echt heel erg af waarom. Nou, het is me duidelijk geworden! Er staan dus overal elektriciteitsmasten en telefoontorens in de vorm van de Eiffeltoren! Echt heel grappig. De stad zelf is heel druk, maar de omgeving is vooral heel tof! Mooi watervallen en er zijn veel outdoorsports!

Uiteindelijk zijn we naar Ho Chi Minh Stad gegaan, een enorme stad waar je heel voordelig kunt shoppen! Maar waar ook veel van de geschiedenis van Vietnam te zien is. Zo zijn we naar de indrukwekkende Chi Chi Tunnels geweest. Heel bijzonder was dat! Als laatste hebben we met de groep nog een Farewell Dinner gehad. Echt heel gezellig en dubbel. We hebben twee weken dit prachtige land met elkaar ontdekt en nu gaan we ieder onze eigen weg. Zelf ben ik helemaal ondersteboven van dit geweldige land met zijn lekker eten, ik heb dan ook besloten om het nog wat zuidelijker op te zoeken!

Wil je net als Saar deze toffe trip door Vietnam maken? Bekijk het pakket en neem contact op met onze reisspecialisten!

Neem contact op© 2015 Information Planet