Arabisch leren in de hoofdstad Rabat

 

"Ik heb echt een heel leuke tijd in Rabat gehad. Iedereen is heel aardig, de lessen zijn goed geregeld, en er worden leuke excursies georganiseerd. Echt een aanrader dus!"

Ik ben Annemieke en heb een vierweekse taalcursus Arabisch gevolgd in Marokko. Hiervan heb ik twee weken een cursus Marokkaans-Arabisch en twee weken een cursus Modern Standaard-Arabisch gevolgd. De eerste dag heb je een 'placement test' om je niveau voor de lessen te bepalen. Deze test heb je trouwens niet als je een compleet beginner bent, dan kom je sowieso in de beginnersklas. Na twee weken is er een tussentijdse toets om te kijken of je op het goede niveau zit. Aan het eind van de cursus heb je een mondelinge presentatie en een geschreven test.

Doordeweeks worden er tijdens de lessen verschillende activiteiten in Rabat of op school georganiseerd; deze zijn bij de prijs inbegrepen! De eerste dag hadden we een introductietour door Rabat, en verder zijn we naar een pottenbakker, de dierentuin en oude Chellah ruïnes in Rabat geweest. Op school hadden we ook een cooking, art, culture en calligraphy class. Al deze activiteiten zijn trouwens in het Arabisch! Van tevoren krijg je wel een woordenlijst met vertaling van de belangrijkste woorden die gebruikt zouden worden.

Wat betreft de accommodatie kun je kiezen tussen een gastgezin of een student residence. Ik heb zelf gekozen voor dat laatste. Ik deelde een appartement met 9 andere meiden. Het appartement lag in het moderne gedeelte van Rabat, niet ver van de school. Elke ochtend werden we met een busje opgehaald en hadden we een goed verzorgd ontbijt op de school. Ik heb echt een heel leuke tijd in Rabat gehad. Iedereen is heel aardig, de lessen zijn goed geregeld, en er worden leuke excursies georganiseerd. Echt een aanrader dus!

Heeft het verhaal van Annemarieke je geïnspireerd en wil je meer weten over een taalcursus in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Wil jij net als Annemieke een taalcursus in Marokko doen?

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek vertellen we je graag meer over onze werkwijze en de mogelijkheden!

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat