Engels leren in de multiculturele stad Toronto

"Ik ben slechts vier weken weggeweest, maar ik had er nog wel een paar maanden aan vast willen plakken!"

Mijn naam is Nick, ik ben 23 jaar oud en ik studeer Communicatiewetenschappen in Amsterdam. Ik heb gekozen voor een taalcursus Engels in Toronto omdat ik in het laatste jaar van mijn studie zit en ik merkte dat ik het in een werkomgeving lastig vond om Engels te praten. De basis dingen kan ik wel maar zodra het professioneler Engels erbij komt, haak ik af. Ik heb gekozen voor een taalcursus in Canada omdat ik opzoek was naar een school die in het centrum van een grote stad lag. Daarnaast wilde ik het liefste in Noord-Amerika en de mogelijkheid om ook echt 'down town' te verblijven.

De taalschool in Toronto was erg groot waarbij er, vooral in de zomer, veel studenten zaten op meerdere locaties.  Toch geeft het een gevoel dat je op een kleine school zit en je leert binnen no-time veel nieuwe mensen kennen. Ik heb zelf de Business cursus gevolgd en daar was ik tevreden over. Je wordt in een klas geplaatst met mensen met hetzelfde niveau in Engels. Als je klas je niet bevalt, kan je gemakkelijk switchen tussen verschillende klassen of cursussen. In totaal ben ik vier weken weggeweest maar ik heb toch geprobeerd zoveel mogelijk te doen. Ik ben met de door school georganiseerde trip naar de Niagara Falls geweest, wat erg indrukwekkend was! Verder was het heel leuk om mensen uit heel de wereld te ontmoeten. De Aziatische landen hebben zo'n bijzondere cultuur en daar leer je echt heel veel van.

Information Planet heeft zeker mijn verwachtingen waargemaakt! Ze helpen je goed met alle voorbereidingen en ook met het vergelijken van verschillende taalscholen. Ik kon bij Information Planet terecht met al mijn vragen en deze werden dan ook snel beantwoord. Ik vond de begeleiding erg fijn en het scheelt je een hoop tijd en geregel. Verder zou ik iedereen die twijfelt een taalcursus aanraden! Je moet het gewoon doen en het avontuur aangaan want het is de beste tijd van je leven. Ik ben slechts vier weken weggeweest, maar ik had er nog wel een paar maanden aan vast willen plakken!

Heeft het verhaal van Nick je geïnspireerd en wil je meer weten over een taalcursus in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat