High School USA Select

Rody in Amerika

'Wat een onvergetelijke ervaring! Ik volgde lessen als American History en Spaans op mijn High School. Samen met mijn gastgezin bezocht ik Chicago en wat zou ik er graag nog een keer naar teruggaan!'

Op de middelbare school volgde ik tweetalig onderwijs, waardoor school me verplichtte een buitenlandervaring op te doen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om 2 weken naar Amerika te gaan om daar naar de Manistee High School  te gaan, was de keuze zo gemaakt! In eerste instantie moest ik zelf ook even zoeken waar Manistee lag, aangezien het slechts iets meer dan 6.000 inwoners telt. Het is een kleine stad in de buurt van Chicago, in de staat Michigan, vrij centraal gelegen in The States.

Eenmaal geland op een vliegveld in de buurt werd ik meteen hartelijk ontvangen door mijn gastgezin, die me meenamen naar hun huis. Het gezin bestond uit een vader, moeder en 3 zoons, waarvan ik hun passie voor American football een klein beetje heb kunnen proeven in de tijd dat ik daar geweest ben. Aangezien ik daar laat arriveerde, was het snel naar bed om de volgende dag fris en fruitig te kunnen verschijnen op de High School. Ik had geluk, de vader van het  gezin was namelijk een docent op de High School, waardoor ik 's ochtends en 's middags niet met de bus hoefde te reizen maar ik met hem kon meerijden.

De komende 2 weken werden een onvergetelijke ervaring; ik zat in een klas vol Amerikaanse leerlingen, volgde lessen als American History en Spaans die ik hier in Nederland nog nooit gehad had en  ik mocht spreken voor de klas en bevraagd worden over mijn afkomst. Daarnaast nam mijn gastgezin me mee naar Chicago waar ik de Sears Tower op ben geweest, namen ze me mee naar de Sleeping Bear Dunes en leerden ze me bij over hun gebruiken en cultuur. Oh en ik zou nog bijna vergeten dat de Beef Stroganoff die me voorgeschoteld werd één van de lekkerste dingen is die ik ooit heb gegeten! Gelukkig heb ik het recept gekregen en maak ik het thuis nog geregeld, maar helaas komt het niet in de buurt bij die in Amerika.

Kortom, de 2 weken die ik daar geweest ben waren me veel te kort, en ik zou er ontzettend graag nog een keer terug naartoe gaan!

Wil jij net als Rody een onvergetelijke High School ervaring op doen? Neem dan contact op met onze High School specialist.

Neem contact op© 2015 Information Planet