Sianne's High School ervaring in Engeland

'Het is zó gaaf om mensen uit zoveel verschillende landen te ontmoeten!'

In januari 2019 ben ik voor vier maanden naar Engeland vertrokken. Ik woonde bij mijn gastmoeder in Wolverhampton en had een gastbroer, een andere uitwisselingsstudent uit Paraguay. Ik was erg zenuwachtig van te voren, maar toen ik daar eenmaal was, viel het erg mee. Bij aankomst ontmoette ik meteen al een aantal andere studenten, wat ook erg fijn was. 

Wonen bij mijn gastgezin was fijn, ze was erg gastvrij en ik voelde me er al snel thuis. Ondanks dit, had ik enorme heimwee en werd ik na een week ziek, waardoor ik nog meer het gevoel had dat ik naar huis wilde. Mijn gastmoeder bracht me eten op bed omdat ik me te slecht voelde om naar beneden te komen en checkte regelmatig hoe het ging. Ik ben ontzettend blij dat ik niet heb opgegeven, want dan had ik zoveel leuke dingen gemist! Na een paar weken ging het hartstikke goed en miste ik mijn familie en vrienden nog wel, maar had ik niet meer echt heimwee.

Ik heb van mijn gastmoeder en via school veel geleerd over de Engelse cultuur. Ik mocht bijvoorbeeld mee naar een doop en een bruiloft en dat was erg bijzonder.
Ook hadden we elke maand een excursie met de organisatie en ontmoette ik alle andere uitwisselingsstudenten. Het is zo gaaf om mensen uit zoveel verschillende landen te ontmoeten en bij elkaar te zien! Het was hartstikke leuk om verschillende plekken te zien en we kregen veel vrije tijd terwijl we daar waren.

Ik ging naar St. Peters Collegiate en er waren twee andere uitwisselingsstudenten, een jongen uit de Dominicaanse Republiek die er al was sinds september, en een meisje uit Colombia, die net als ik was aangekomen in januari. Ik had drie vakken: fotografie, geschiedenis en politiek. Geschiedenis en politiek waren opgesplitst in twee delen die door twee verschillende docenten werden gegeven. Ook had mijn school een dresscode, 'smart business wear', en waren de regels een zwarte broek/rok en een wit shirt/blouse. De lessen waren interessant, ik vond persoonlijk geschiedenis en politiek het leukst. Ze hadden ook Frans, Spaans, Duits, Engelse literatuur en veel andere vakken, maar ik mocht er maar drie kiezen helaas.

In mijn vrije tijd sprak ik af met andere uitwisselingsstudenten om leuke dingen te doen of maakte we een leuk uitstapje. Zo ben ik een keer naar een Wolves wedstrijd geweest en heb ik gehockeyd bij de club in de buurt. Mijn mooiste herinneringen zijn denk ik een dag naar Wales en naar de Malvern Hills, dat was zo gaaf!
Ik heb zoveel leuke mensen ontmoet, zo heb ik vrienden in Duitsland, Hongarije, Colombia, Argentinië, Finland en Ethiopië en dat is wat deze tijd zo ontzettend mooi maakte. Dit was een onvergetelijke ervaring en ik kan het iedereen aanraden!

Wil jij net als Sianne een onvergetelijke High School ervaring op doen? Neem dan contact op met onze High School specialist.

Neem contact op© 2015 Information Planet