Maatschappelijke stage in het buitenland

Een maatschappelijke stage lopen in het buitenland is ideaal voor leerlingen op (tweetalig) middelbaar onderwijs. Je ontdekt het bedrijfsleven in het buitenland en ziet hoe het is om mee te werken in een internationaal bedrijf.

Bestemmingen

Je kunt je maatschappelijke stage lopen in een van de Engelstalige landen, Malta of Engeland. De stage is altijd Engelstalig en wordt helemaal aangepast naar jouw voorkeuren. Het maakt niet uit wat voor bedrijf bij jou past, wij regelen het! De stage duurt minimaal een week. Naast het helpen bij de stage zelf, zoals het schrijven van een Engelstalige motivatiebrief en CV, helpen we ook bij de huisvesting, verzekeringen en reisinformatie.

Erkende bedrijven

Je gaat stage lopen bij een van de professionele en erkende bedrijven in het door jou gekozen vakgebied. Deze bedrijven hebben veel ervaring (waaronder met korte stagetrajecten), waardoor ze jou goed kunnen begeleiden en veel kunnen leren in een korte periode. Kortom, de ideale mogelijkheid om mee te kijken bij een bedrijf in jouw interessegebied en een mogelijkheid om jouw Engels te verbeteren. 

Begeleiding

Omdat wij persoonlijk contact erg belangrijk vinden proberen we je zo goed mogelijk te begeleiden hier en op de locatie zelf. Je kunt samen met je ouders op ons kantoor langs komen om te kijken wat mogelijk is wat betreft jouw maatschappelijke stage. We passen de stages aan op je persoonlijke voorkeuren en bespreken graag hoe we dit avontuur tot een geweldige ervaring kunnen maken.

Ook op locatie word je begeleidt door onze collega’s. Je wordt van de luchthaven opgehaald en vanuit hier naar je huisvesting gebracht. Ook hierna kun je altijd terecht bij hun met vragen of problemen.

Huisvesting

Tijdens je stage verblijf je bij een gastgezin. Dit draagt bij aan de leuke ervaring en je leert natuurlijk meer over andere tradities en culturen. Wij kiezen dit gezin zorgvuldig voor je uit. We houden hier ook rekening met allergieën en of je liever met een medeklasgenoot in een gastgezin wil. In Malta kan er soms eventueel ook gekozen worden om onder toezicht in een residentie te verblijven.

Neem contact op© 2015 Information Planet