Studeren in het zuiden van Engeland

Exeter College is een college met een focus op internationale studenten, gelegen in het zuiden van Engeland. Op deze college kun je verschillende vakken volgen op A-level die jou daarna toelaatbaar maken op een universitaire studie. Er is ook een International Baccalaureate programma. Het IB is een internationaal erkende kwalificatie en stoomt je klaar voor de next step in het buitenland.

Exeter College heeft een fantastische locatie in de stad. De meeste gebouwen bevinden zich in het stadscentrum met uitstekende vervoersverbindingen. In de omgeving van Exeter vind je prachtige natuur en ook de kust is in de buurt!

Waarom studeren aan Exeter College?
Ondanks dat we niet alleen kijken naar de cijfers van succes, kom je bij Exeter College hier niet omheen. In 2020 was er op A-level en Vocational level een 100% slagingspercentage! De begeleiding van de studenten en de hoog gekwalificeerde docenten dragen hier aan bij, maar het is ook de onderlinge motivatie van de studenten om elkaar naar een hoger niveau te krijgen!

Highlights Exeter College

 • International Baccalaureate (IB)
 • Praktijkgerichte opleidingen
 • Kleine klassen
 • Student Support Team
 • Oriëntatiedagen voor start studie

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriëntatiefase: Wij geven je de nodige informatie op basis van jouw wensen en voorkeuren.
 • Begeleidingsfee: Wanneer wij starten met onze begeleiding tijdens jouw persoonlijke traject.
 • Consult: Nadat we allerlei opties hebben bekeken, bespreken we welke school het best bij jouw wensen past.
 • Aanmelden: Samen zorgen we dat de aanmelding compleet is en de benodigde documenten zijn geleverd.
 • Geaccepteerd: Als je bent toegelaten op jouw gekozen school, gaan we je helpen met het regelen van je overige zaken.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Ga het avontuur aan en kies voor een studie in het buitenland! Het is een unieke ervaring waarbij je veel zult leren over jezelf maar natuurlijk ook tijdens jouw buitenlandse studie. Voordat je daadwerkelijk naar het buitenland kan vertrekken, moeten er veel keuzes gemaakt worden. Welke opleiding past het best bij je? Welk land spreekt jou het meeste aan? En hoe werkt het aanmeldproces? Wij gaan samen met jou op zoek naar deze antwoorden. Heel graag begeleiden wij jou tijdens het gehele proces: vanaf het moment van interesse tot het moment dat je daadwerkelijk het vliegtuig in stapt om jouw buitenlanddroom te starten.

Doordat er zoveel verschillen zijn per studierichting en per opleiding, snappen wij dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je daarom graag en zullen je begeleiden door het gehele aanmeldproces. Wat zijn jouw mogelijkheden? Of wil je meer weten over een studie in het buitenland in het algemeen? Via een vrijblijvend en gratis oriëntatiegesprek met een van onze studiespecialisten kunnen we dit bespreken. Ook kan je je aanmelden voor een infosessie of contact met ons op nemen voor overige vragen. Wij staan voor je klaar en helpen je graag met jouw studiekeuze en andere vragen!

Volg een studie aan Exeter College

Voordat jij start aan jouw buitenlandavontuur, is het belangrijk dat je alle informatie hebt over de campus. Iedereen baseert zijn of haar persoonlijke keuze namelijk op andere motieven. Hieronder hebben we een overzicht voor je opgesteld met de belangrijkste informatie over de universiteit en de campus:

Op Exeter College vind je een fijne mix van internationaal onderwijs op verschillende niveaus en met een zeer persoonlijke begeleiding.

Exeter is een oude stad met een levendige, moderne uitstraling, met een bevolking van ongeveer 125.000. Exeter is een veilige, studentvriendelijke stad met geweldige horeca, bezienswaardigheden en wordt vaak beoordeeld als één van de fijnste steden in Engeland om te wonen.

De verschillende vakken op verschillende niveaus geven je een belangrijke stap voor de toekomst, want je wordt of beroepsmatig opgeleid, dan wel kun je met de afgeronde vakken doorstromen naar een universiteit.

Exeter College beschikt over 7 verschillende bibliotheken die volledig zijn uitgerust met boeken, naslagwerken, computers, studieplekken etc. Het Maths and Science Centre beschikt onder andere over 11 speciaal gebouwde laboratoria. Voor de creatieve opleidingen vind je uiteraard de studio's en buiten de lessen om kan iedereen sporten.

Op De Montfort University kun je studies volgen op verschillende niveaus:

 • College
 • MBO

De studieniveaus kun je in verschillende opleidingstermijnen volgen. Denk daarbij aan een jaar, twee jaar of volledige studie.

Bij Exeter College kun je kiezen voor Vocational Crouses, A-Levels en het International Baccalaureate.

Vocational Courses
Dit zijn beroepsopleidingen, vergelijkbaar met het MBO in Nederland. Je combineert praktijk met theorie. Hierin vind je richtingen als Business, Engineering, Creative Technologies en nog veel meer.

A-Levels
Dit zijn vakken op het hoogste niveau binnen het Britse educatie-systeem. Er worden ruim 35 vakken aangeboden op dit niveau.

International Baccalaureate
Een alternatief van de A-levels wat wereldwijd erkend wordt en bestaat uit 5 vakken, waaronder Wiskunde, Engels, een moderne vreemde taal en Geesteswetenschappen.

Ben je op zoek naar een bepaalde opleiding? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Het collegegeld is afhankelijk van het studieniveau en studierichting. Voor opleidingen aan Exeter College start het collegegeld vanaf 7.750 GBP per jaar.

Tijdens het begeleidingstraject bespreken we samen met jou hoe je jouw studie in het buitenland kunt financieren. Er zijn o.a. studiebeurzen en scholarships voor internationale studenten. En heb je in Nederland recht op studiefinanciering vanuit de overheid, dan is de kans groot dat je deze ook voor een studie in het buitenland kunt gebruiken. Het budget en het financieren van je studie spreken we samen met jou door.

De toelatingseisen zijn per niveau en per opleiding verschillend. Voor Exeter College geldt in principe dat je minimaal 16 jaar oud moet zijn en beschikt over een goed niveau Engels. Dit zal ook getoetst worden door de school.

Binnen elke studie kunnen aanvullende eisen gesteld worden, zoals bijvoorbeeld een portfolio voor de creatieve studies. Wil je weten of je met jouw vooropleiding in aanmerking komt voor de studie die jij wilt volgen? Neem dan contact met op ons op, wij helpen je graag verder.

Hoe ziet het begeleidingstraject eruit?

Wij vinden persoonlijke begeleiding erg belangrijk. Wanneer je met ons gaat studeren in het buitenland, zorgen we ervoor dat je van A tot Z geholpen wordt: vanaf het eerste oriëntatiegesprek tot het moment dat je daadwerkelijk naar jouw campus vertrekt. Hoe dat precies verloopt en hoe wij jouw begeleiden zie je hier:

Wanneer je interesse hebt om een studie in het buitenland te volgen, dan starten we met een gratis oriëntatiegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw studieplannen. Ook leggen we je uit hoe wij je begeleiden in het proces van studiekeuze, aanmelding en vertrek. Met onze kennis en ervaring begeleiden we je graag en zorgen we dat je goed voorbereid bent en de juiste studiekeuze kunt maken.

Als je definitief hebt besloten de stap naar het buitenland te maken, dan starten wij het begeleidingstraject voor de universiteit en opleiding die perfect bij jou past!

De kosten voor onze begeleiding bedragen in totaal € 449 voor een succesvolle studiebegeleiding. Deze fee is op de volgende manier opgebouwd:

De aanbetaling bedraagt € 199. Na het voldoen van de aanbetaling plannen wij samen met jou een persoonlijk consult in. Tijdens dit consult bespreek je samen met jouw studiespecialist alle opties en alle zaken waar je rekening mee moet houden. We begeleiden je van A tot Z. We willen dat je een duidelijk totaalbeeld hebt van jouw toekomstige studie in het buitenland. Ben je er na een tijdje uit en weet je welke universiteit en studie je gaat kiezen? Dan ben je klaar voor de officiële aanmelding. Hier gaan we jou uiteraard in helpen om te zorgen dat de kans dat je aangenomen wordt zo groot mogelijk is. Nadat de gekozen universiteit je aanmelding accepteert voldoe je het laatste stukje begeleiding fee van € 250.

Als we de perfecte universiteit en opleiding voor je hebben gevonden, gaan we aan de slag met je definitieve aanmelding. Een vaak ingewikkelde procedure waarbij kennis en ervaring noodzakelijk is om fouten te voorkomen en het proces te versnellen. Onderdelen van een aanmelding zijn o.a. het aanvraagformulier, bewijs van je taalvaardigheden, aanbevelingsbrief en een (video) essay. Onze specialisten begeleiden je door dit traject heen. Zo hebben wij toegang tot bepaalde buitenlandse schoolsystemen om jouw inschrijving in orde te maken.

Wanneer jouw aanmelding naar de universiteit is gestuurd, is het even afwachten. Meestal wordt het besluit of je wordt toegelaten op de opleiding binnen enkele weken genomen. Vaak is dit besluit dan nog wel onder voorbehoud van bijvoorbeeld een taaltest of eindexamen, maar er wordt alvast een plekje voor je gereserveerd! Dit is dan ook het moment om voorzichtig al heel blij te zijn, want je bent onder voorbehoud toegelaten!

Je aanmelding is geaccepteerd en je bent officieel toegelaten tot de opleiding! Het wordt nu tijd om aan andere zaken te gaan denken, zoals accommodatie. Vrijwel elke school biedt accommodatie op de campus aan. De school informeert jou hier ook over. Wij geven je uiteraard ook advies over een eventueel visum, vluchtdata en bijvoorbeeld beschikbare financiële hulp.

Je koffers zijn ingepakt en je bent klaar voor de volgende stap in je leven, een studie in het buitenland! Op veel universiteiten worden oriëntatieweken georganiseerd en speciaal voor internationale studenten zijn er extra activiteiten. Op deze manier ontdek je de campus, kun je wennen aan je nieuwe leven, maak je jouw nieuwe onderkomen eigen en ontmoet je nieuwe vrienden. Zo maak je een soepele start met jouw studie en kun je met frisse energie de collegebanken in!

Wat moet je nog meer regelen?

Met begeleiding van A tot Z bedoelen we ook echt dat jij vanaf het eerste moment waarbij je je gaat oriënteren tot het moment dat je het vliegtuig in stapt bij ons terecht kunt. Naast de zoektocht naar een geschikte school en studie moet je ook nadenken over andere zaken, zoals accommodatie, visum, verzekeringen en het vertalen van diploma's en documenten. Wij helpen je hier dan ook graag bij.

Een van de eerste vragen die in je opkomt is waarschijnlijk: waar ga ik straks wonen in het buitenland? Je wilt je verblijf zo aangenaam mogelijk maken met een goede huisvesting. Vrijwel alle universiteiten bieden accommodatie voor internationale studenten. Nadat jij (voorwaardelijk) bent toegelaten tot de studie van jouw keuze, krijg je vanuit de universiteit uitgebreide informatie over de opties voor accommodatie. Wil je toch liever iets anders? Dan kijken we samen met jou naar andere mogelijkheden.

In landen buiten de Europese Unie is een (studenten)visum vaak nodig om te kunnen studeren. Wij weten uit ervaring dat een visum aanvragen een ingewikkeld en administratief proces is. Welk visum je nodig hebt, is afhankelijk van je bestemming, periode en studierichting. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regelgeving. Gelukkig zijn wij er om jou daarmee te helpen en je te begeleiden! Wij hebben al jaren ervaring met het aanvragen van de juiste reisdocumenten voor onze studenten.

Wil je in het buitenland gaan wonen, werken of studeren? Dan is het vaak vereist om bepaalde documenten (diploma, cijferlijst en eventuele bijlagen) officieel te laten vertalen door een beëdigd vertaalbureau. Documenten vertalen is via ons snel en eenvoudig geregeld in samenwerking met Univertaal, onze partner voor beëdigde vertalingen. Jouw documenten verstuur je gemakkelijk via ons online formulier. De kosten voor vertalen worden na het toesturen van de documenten berekend. Dit is afhankelijk van het aantal te vertalen pagina's. De kosten worden via een offerte voorafgaand aan de vertaling met je gedeeld.

Als je voor een langere tijd en met een ander doel dan een gewone vakantie naar het buitenland gaat, dan is een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering meestal niet geldig. Deze kennen bovendien vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 of 60 dagen.

Wij werken daarom samen met Tasman Verzekeringen, die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, High School programma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Studeren in het buitenland ervaringen van onze studenten

Een studie ervaring in het buitenland is er één om nooit meer te vergeten. Of je nu voor een minor, semester, foundation year of voor een Bachelor of Master studie kiest, je ontwikkelt jezelf in een razendsnel tempo. Naast dat je een studie volgt, verbeter je razendsnel je Engels en leer je misschien zelfs nog een tweede vreemde taal. Benieuwd naar hoe andere studenten hun studietijd in het buitenland hebben ervaren? Laar je inspireren door de verhalen van studenten die jou voorgingen.

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat