Studeren in de gezelligste studentenstad van Ierland

Galway Business School bevindt zich in de op drie na grootste stad van Ierland. Aan de naam van de school kun je al raden welke stad dat is. Juist, Galway! Deze internationale universiteit met meer dan 20 jaar ervaring in beroeps- en bacheloropleidingen op het gebied van business, marketing, communicatie of sales biedt uitstekende mogelijkheden voor studenten.

Als student zal je merken dat Galway enorm veel te bieden heeft. Niet alleen op het gebied van wonen en leven, maar ook op het gebied van carrièremogelijkheden. De sterke economie van de stad is gebaseerd op de medische technologie, software, creatieve kunst, toerisme en onderwijs. Er is dus een breed scala aan mogelijkheden voor studenten tijdens én na hun studie!

Waarom studeren aan Galway Business School?
Galway Business School is een toonaangevende onafhankelijke universiteit. Deze universiteit heeft het vermogen om snel te reageren op de veranderende behoeften van studenten, de industrie en van de arbeidsmarkten. Interpersoonlijke communicatie, positief denken, creativiteit, en de vaardigheid om werk te vinden. Dit is essentieel in de sterk veranderende markt en wereld.

Highlights GBS

 • Up to date curriculum
 • Foundation
 • Focus op carrière
 • Engelse taalcursus

Plan nu jouw gratis en vrijblijvende oriëntatiegesprek

Hoe wordt jij begeleid?

 • Oriëntatiefase: Bespreek jouw persoonlijke wensen en laat je informeren door onze studiespecialisten.
 • Begeleidingsfee: De start van jouw persoonlijke begeleiding!
 • Consult: Tijdens dit gesprek vertellen we je de mogelijkheden en welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelden: Wij helpen je met de aanmelding en het regelen van de juiste documenten.
 • Toelating: Wanneer jij bent toegelaten, zullen wij je helpen met het regelen van alle overige zaken.

Wij informeren en inspireren je graag!

Haal het beste uit jouw studeertijd en kies voor een studie in het buitenland! Het is een supergave ervaring die je aantrekkelijke mogelijkheden biedt voor in je latere carrière. Laat je door ons inspireren en informeren met alle mogelijkheden. Welke studie spreekt jou het meest aan? Welke school of universiteit past het beste bij jou? Hoe werkt het aanmeldproces en op welke manier kun je ervoor zorgen dat je wordt toegelaten? Wij helpen je graag met het beantwoorden van al deze vragen. Vanaf het moment dat jij interesse toont tot het moment dat je daadwerkelijk vertrekt zullen wij voor je klaarstaan. Maar ook daarna mag je ons natuurlijk altijd contacteren voor vragen. Met onze jarenlange ervaring en ons wereldwijde netwerk, kunnen wij jou perfect begeleiden!

Het is nog best wel een uitdaging om jouw aanmelding te regelen voor een studie in het buitenland. Dit heeft te maken met het feit dat elke aanmeldprocedure anders is en de toelatingseisen per opleiding verschillend zijn. Wil je meer weten over wat jouw mogelijkheden zijn? Of wil je extra informatie ontvangen over studies in het buitenland in het algemeen? Je kunt altijd een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek inplannen met één van onze studiespecialisten. Daarnaast kun je je ook aanmelden voor een gratis infosessie. Weet dat wij altijd voor je klaarstaan met het beantwoorden van jouw vragen, dus twijfel niet en neem vooral contact met ons op.

Kies voor Galway Business School

Hieronder geven wij je de belangrijkste informatie van Galway Business school. Lees de informatie en bedenk of deze school bij jou past. Een studiekeuze is een persoonlijk traject waarbij iedereen keuzes maakt op basis van andere motieven. Laat ons weten wat jij belangrijk vindt.

Galways Business School is met recht een business school. De programma's die Galway Business School aanbiedt zijn zeer flexibel en worden afgestemd op de individuele behoeften van de studenten. De lessen zijn een succesvolle combinatie van klassikale lessen en praktische toepassingen waarbij simulaties en case studies een essentiële basis vormen. Door deze combinatie krijg je goed mee hoe de business wereld op dit moment in elkaar zit.

In Galway bestaat 20% van de bevolking uit studenten, wat het tot een echte studentenstad maakt. De studenten zorgen samen voor een levendige, jeugdige en energieke omgeving.

Alle klaslokalen zijn uitgerust met interactieve whiteboard-technologie om een moderne levering van lesmateriaal te bieden. Uiteraard is er een cafetaria, bibliotheek en studieruimtes om het gemak te bieden tijdens de lesuren.

Op Galway Business School kun je studies volgen op verschillende niveaus:

 • Foundation
 • Bachelor

De studieniveaus kun je in verschillende opleidingstermijnen volgen. Denk daarbij aan een jaar, twee jaar of volledige studie.

Galway Business School biedt een business-gerelateerde opleidingen aan;

 • Bachelor of Business
 • Bachelor of Business with International Business (hons)
 • University Foundation
 • Pre-Master Programme

Verder zijn er ook certificate cursussen beschikbaar welke gemiddeld 18 weken duren, maar je net wat extra skills kunnen geven voor je carrière.

Ben je op zoek naar een bepaalde opleiding? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Het collegegeld is afhankelijk van het studieniveau en studierichting. Voor studies aan GBS start het collegegeld vanaf 4.850 EUR per jaar.

Tijdens het begeleidingstraject bespreken we samen met jou hoe je jouw studie in het buitenland kunt financieren. Er zijn o.a. studiebeurzen en scholarships voor internationale studenten. En heb je in Nederland recht op studiefinanciering vanuit de overheid, dan is de kans groot dat je deze ook voor een studie in het buitenland kunt gebruiken. Het budget en het financieren van je studie spreken we samen met jou door.

De toelatingseisen zijn per niveau en per opleiding verschillend. Voor een Foundation heb je minimaal een HAVO- of MBO 3- diploma nodig. Voor een opleiding van Bachelor niveau heb je minimaal een VWO- of MBO 4-diploma nodig. Voor een Masteropleiding is een afgeronde Bachelor vereist. Je niveau van de Engelse taal is ook een essentieel onderdeel en hier word je op getoetst.

Binnen elke studie kunnen aanvullende eisen gesteld worden, zoals bijvoorbeeld een portfolio voor de creatieve studies. Wil je weten of je met jouw vooropleiding in aanmerking komt voor de studie die jij wilt volgen? Neem dan contact met op ons op, wij helpen je graag verder.

Hoe ziet onze begeleiding eruit?

Persoonlijke begeleiding staat bij ons op nummer 1. Wanneer jij ervoor kiest om via ons te gaan studeren in het buitenland, begeleiden en helpen wij je van A tot Z. Je kunt alles met ons bespreken en wij proberen je te plaatsen bij een studie en opleiding die het beste bij jouw wensen past. Wil je weten hoe ons begeleidingsproces precies verloopt? Bekijk hieronder de stappen die wij ondernemen.

Wanneer je interesse hebt om een studie in het buitenland te volgen, dan starten we met een gratis oriëntatiegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw studieplannen. Ook leggen we je uit hoe wij je begeleiden in het proces van studiekeuze, aanmelding en vertrek. Met onze kennis en ervaring begeleiden we je graag en zorgen we dat je goed voorbereid bent en de juiste studiekeuze kunt maken.

Als je definitief hebt besloten de stap naar het buitenland te maken, dan starten wij het begeleidingstraject voor de universiteit en opleiding die perfect bij jou past!

De kosten voor onze begeleiding bedragen in totaal € 449 voor een succesvolle studiebegeleiding. Deze fee is op de volgende manier opgebouwd:

De aanbetaling bedraagt € 199. Na het voldoen van de aanbetaling plannen wij samen met jou een persoonlijk consult in. Tijdens dit consult bespreek je samen met jouw studiespecialist alle opties en alle zaken waar je rekening mee moet houden. We begeleiden je van A tot Z. We willen dat je een duidelijk totaalbeeld hebt van jouw toekomstige studie in het buitenland. Ben je er na een tijdje uit en weet je welke universiteit en studie je gaat kiezen? Dan ben je klaar voor de officiële aanmelding. Hier gaan we jou uiteraard in helpen om te zorgen dat de kans dat je aangenomen wordt zo groot mogelijk is. Nadat de gekozen universiteit je aanmelding accepteert voldoe je het laatste stukje begeleiding fee van € 250.

Als we de perfecte universiteit en opleiding voor je hebben gevonden, gaan we aan de slag met je definitieve aanmelding. Een vaak ingewikkelde procedure waarbij kennis en ervaring noodzakelijk is om fouten te voorkomen en het proces te versnellen. Onderdelen van een aanmelding zijn o.a. het aanvraagformulier, bewijs van je taalvaardigheden, aanbevelingsbrief en een (video) essay. Onze specialisten begeleiden je door dit traject heen. Zo hebben wij toegang tot bepaalde buitenlandse schoolsystemen om jouw inschrijving in orde te maken.

Wanneer jouw aanmelding naar de universiteit is gestuurd, is het even afwachten. Meestal wordt het besluit of je wordt toegelaten op de opleiding binnen enkele weken genomen. Vaak is dit besluit dan nog wel onder voorbehoud van bijvoorbeeld een taaltest of eindexamen, maar er wordt alvast een plekje voor je gereserveerd! Dit is dan ook het moment om voorzichtig al heel blij te zijn, want je bent onder voorbehoud toegelaten!

Je aanmelding is geaccepteerd en je bent officieel toegelaten tot de opleiding! Het wordt nu tijd om aan andere zaken te gaan denken, zoals accommodatie. Vrijwel elke school biedt accommodatie op de campus aan. De school informeert jou hier ook over. Wij geven je uiteraard ook advies over een eventueel visum, vluchtdata en bijvoorbeeld beschikbare financiële hulp.

Je koffers zijn ingepakt en je bent klaar voor de volgende stap in je leven, een studie in het buitenland! Op veel universiteiten worden oriëntatieweken georganiseerd en speciaal voor internationale studenten zijn er extra activiteiten. Op deze manier ontdek je de campus, kun je wennen aan je nieuwe leven, maak je jouw nieuwe onderkomen eigen en ontmoet je nieuwe vrienden. Zo maak je een soepele start met jouw studie en kun je met frisse energie de collegebanken in!

Welke zaken moet je nog meer regelen?

Wij begeleiden jou persoonlijk en zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is, daarbij komen naast alle studie gerelateerde zaken ook overige zaken bij kijken. Waar wil je graag verblijven tijdens jouw studie? Heb je een visum nodig? Welke verzekeringen moet je afsluiten en hoe vertaal je jouw diploma's en documenten op de juiste manier? Ook met al deze zaken geven wij jou de begeleiding die je nodig hebt om succesvol te kunnen starten met jouw studie in het buitenland.

Een van de eerste vragen die in je opkomt is waarschijnlijk: waar ga ik straks wonen in het buitenland? Je wilt je verblijf zo aangenaam mogelijk maken met een goede huisvesting. Vrijwel alle universiteiten bieden accommodatie voor internationale studenten. Nadat jij (voorwaardelijk) bent toegelaten tot de studie van jouw keuze, krijg je vanuit de universiteit uitgebreide informatie over de opties voor accommodatie. Wil je toch liever iets anders? Dan kijken we samen met jou naar andere mogelijkheden.

In landen buiten de Europese Unie is een (studenten)visum vaak nodig om te kunnen studeren. Wij weten uit ervaring dat een visum aanvragen een ingewikkeld en administratief proces is. Welk visum je nodig hebt, is afhankelijk van je bestemming, periode en studierichting. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regelgeving. Gelukkig zijn wij er om jou daarmee te helpen en je te begeleiden! Wij hebben al jaren ervaring met het aanvragen van de juiste reisdocumenten voor onze studenten.

Wil je in het buitenland gaan wonen, werken of studeren? Dan is het vaak vereist om bepaalde documenten (diploma, cijferlijst en eventuele bijlagen) officieel te laten vertalen door een beëdigd vertaalbureau. Documenten vertalen is via ons snel en eenvoudig geregeld in samenwerking met Univertaal, onze partner voor beëdigde vertalingen. Jouw documenten verstuur je gemakkelijk via ons online formulier. De kosten voor vertalen worden na het toesturen van de documenten berekend. Dit is afhankelijk van het aantal te vertalen pagina's. De kosten worden via een offerte voorafgaand aan de vertaling met je gedeeld.

Als je voor een langere tijd en met een ander doel dan een gewone vakantie naar het buitenland gaat, dan is een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering meestal niet geldig. Deze kennen bovendien vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 of 60 dagen.

Wij werken daarom samen met Tasman Verzekeringen, die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, High School programma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Lees de buitenlandse ervaringen van onze studenten

Twijfel je nog of een buitenlandse studie iets voor jou is? Lees hoe het écht is om voor een periode naar het buitenland te verhuizen en daar een studie te volgen. Via onze ervaren pagina kun jij je laten inspireren door studenten die je voorgingen en lezen hoe zij dit hebben ervaren. Wij kunnen je garanderen dat je sterker terugkomt van jouw buitenlandse avontuur. Het maakt niet uit of je voor een master, bachelor, foundation year, semester of minor naar het buitenland gaat want een toffe ervaring gaat het sowieso worden. Je leert van de cultuur, taal en mensen die je daar gaat ontmoeten. Je zult jezelf in een razendsnel tempo ontwikkelen en je internationale carrièrekansen verbreden.

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat