Linde in Amerika

Na het afronden van mijn VWO ben ik meteen het aansluitende jaar begonnen met mijn Bachelor International Studies aan de Universiteit van Leiden. Met International Studies kun je je specialiseren in een bepaalde regio in de wereld waar je over de geschiedenis, cultuur, economie en politiek leert. Mijn keuze was Noord-Amerika. De vakken van deze bachelor heb ik binnen drie jaar afgerond met veel plezier. Ik was op dat moment nog twintig jaar en had geen idee wat ik met mijn toekomst wilde. Met name omdat International Studies vrij breed is, is zo’n keuze best lastig. Vandaar dat ik een tussenjaar wilde doen om zo een stage in de Verenigde Staten te doen en dit als extracurricular op mijn bachelor te zetten. 

Via een vriend, die al eerder een stage in het buitenland had gedaan, had ik van Stagehuis gehoord. Ik heb hen benaderd zonder te weten wat ik precies wilde; ik wist niet wat ik wilde als tijdsduur, de specifieke locatie in de VS, en nog belangrijker, bij wat voor bedrijf ik wilde werken. Na wat interviews met Stagehuis over mijn interesses en toekomst, kwamen ze met een aantal bedrijven en vroegen ze of het mij interesseerde daarvoor te werken. Tussen deze opties zat een marktonderzoekbedrijf in New York City. Binnen een aantal dagen had ik een Skype interview en kreeg ik de stageplek voor zes maanden aangeboden in het ‘operations team’. De hulp van Stagehuis was ook erg fijn toen ik mijn visum en verzekering moest gaan regelen. Je krijgt te maken met veel documenten et cetera en je wilt geen fouten maken aangezien je met de overheid van de VS te maken krijgt. Vandaar dat het erg fijn is dat iemand met ervaring je kan helpen.

Voorafgaand aan mijn stage wist ik niet echt wat ik kon verwachten qua taken en collega’s. Ik dacht dat het een typische stage zou zijn waarbij het veel kijken is en weinig doen. Dit bleek het tegendeel te zijn. Ik heb enorm veel geleerd van mijn tijd bij het bedrijf. Ik heb erg veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid gehad. Ik heb projecten mogen leiden en final reports van onderzoekssessies voor grote Europese bedrijven mogen schrijven. Ik had ook de mogelijkheid om naar Los Angeles te reizen voor kwantitatief onderzoek en ik ben naar San Francisco geweest om te rekruteren en assisteren bij focusgroepen en etnografische interviews. Verder waren er veel collega’s van mijn leeftijd waarmee ik het goed kon vinden. We hadden een hecht team dat vaak buiten werk leuke dingen met elkaar deed.

Ik heb enorm genoten van mijn tijd in NYC. Ik had een kamer in Manhattan via Facebook, op twintig minuutjes afstand van werk met de metro. Ik had leuke huisgenoten waar ik etentjes mee had, mee uit ging en mee op de bank zat. Verder had ik familie en vrienden wonen binnen en buiten de stad waar ik veel steun aan had en waarmee ik nationale feestdagen zoals Thanksgiving mee heb kunnen vieren. Ook heb ik veel kunnen reizen, met werk en buiten werk. Naast Los Angeles en San Francisco ben ik onder andere ook naar Hawaii, New Orleans en de Hamptons geweest. Daarnaast had ik het geluk dat veel familie en vrienden uit Nederland mij zijn komen opzoeken.

Richting het einde van mijn stage in NYC realiseerde ik mij dat ik graag nog langer in de VS zou willen blijven. Ik begon toen met het idee te spelen om mijn visum te verlengen en een andere stage te doen. Via mijn stage in New York City had ik contact gekregen met mensen van een ander marktonderzoekbedrijf. Aan hen had ik gevraagd of ze nog stagiaires voor de zomer zochten en na een interview kreeg ik een stage aangeboden bij een van hun facilities in Silicon Valley. Stagehuis heeft mij geholpen om mijn visum en verzekering te verlengen. 

Ik ben heel erg blij met de ervaring die ik heb opgedaan in de Verenigde Staten, professioneel en persoonlijk. Ik heb veel over de marktonderzoekindustrie geleerd, ik heb mijn Engels verbeterd, ik heb mijn Bachelor International Studies kunnen aanvullen met de twee stages, ik heb naar veel plekken kunnen reizen, ik heb de verschillen tussen de Oost- en Westkust kunnen ervaren en ik heb veel over mijzelf geleerd. Stagehuis heeft mij enorm kunnen helpen met ditteverwezenlijken en ik raad het zeker aan!

Wil jij net als Linde een onvergetelijke High School ervaring op doen? Neem dan contact op met de specialisten van Stagehuis! 

 

Neem contact op© 2015 Information Planet