Aanmelden bij een studie in het buitenland

Je wilt graag een studie in het buitenland gaan doen. Spannend! Maar hoe maak je deze droom werkelijkheid en waar begin je? Het kiezen van een buitenlandse studie brengt veel vragen met zich mee en bij de voorbereiding komt veel kijken. Gelukkig neemt Information Planet een aantal zaken uit handen, zoals het vertalen van jouw documenten! Verder is Information Planet er om jou hierbij te helpen. Lees onderstaande stappen en voor je het weet vertrek jij naar het buitenland.

Stap 1: Oriënteer

Het uitgebreide aanbod van Information Planet geeft je veel mogelijkheden. Op onze website vind je informatie over de verschillende bestemmingen, studiemogelijkheden en -richtingen. Ga studeren voor een semester, een heel schooljaar of zelfs de volledige duur van je studie in het buitenland. Ontdek welke bestemming of studierichting jou het meest aanspreekt. Kun je jouw gewenste bestemming of studie niet vinden? Neem dan even contact op met onze studie- en reisadviseurs. Op onze website staat slechts een klein deel van wat wij allemaal aanbieden. 

Laat je inspireren door verhalen van andere studenten of kom naar een van onze informatiedagen. 

Stap 2: Oriëntatiegesprek

Best lastig he? Het kiezen van een studie in het buitenland. Het enorme aanbod van opleidingen en bestemmingen maakt het er niet gemakkelijker op. Er spoken waarschijnlijk nog veel vragen in je hoofd rond. Alles zelf uitzoeken is een lastige, tijdrovende en soms zelfs onmogelijke klus. Gelukkig sta je er niet alleen voor! Onze studie- en reisadviseurs weten hoe het werkt en helpen dagelijks studenten op weg naar het buitenland. 

Graag nodigen wij jou uit voor een oriëntatiegesprek, waarin we kijken naar jouw persoonlijke wensen en behoeften. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een instelling met onderwijs van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Onze adviseurs kunnen je precies vertellen met welke diploma's je wordt toegelaten tot een studie en of je nog aan aanvullende eisen moet voldoen. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, reisdocumenten, visumaanvragen, vaccinaties en huisvesting. 

Een oriëntatiegesprek is geheel vrijblijvend. Dit kan van maandag tot en met vrijdag (8:30 tot 21:00 uur) op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Maak een afspraak met onze reis- en studieadviseurs. 

Stap 3: Aanmelding

Als we de perfecte opleiding voor je hebben gevonden, gaan we aan de slag met je definitieve inschrijving. Een vaak ingewikkelde procedure waarbij kennis en ervaring noodzakelijk is om fouten te voorkomen. Onderdelen van een aanmelding zijn o.a. aanvraagformulier, bewijs van je taalvaardigheden, aanbevelingsbrief en een (video) essay. Onze studie- en reisadviseurs begeleiden je door dit traject heen. Zo hebben wij toegang tot bepaalde buitenlandse systemen om jouw inschrijving helemaal in orde te maken. Wij handelen de gehele procedure voor je af en nemen alle zorg uit handen, zodat jij daarna met een gerust hart aan de studie-ervaring van je leven kunt beginnen! Als je toegelaten bent, ontvang je van ons meer informatie over de onderwijsinstelling en het studieprogramma. 

Stap 4: Extra services voor vertrek

Naast een aanmelding komt er natuurlijk veel meer kijken bij het regelen van jouw vertrek naar het buitenland. Onze reis- en studieadviseurs zijn er ook om jou te helpen bij de praktische zaken zoals verzekeringen, vliegtickets en huisvesting. Een van de eerste vragen die in je opkomt is waarschijnlijk 'Waar ga ik straks wonen in het buitenland?' Je wilt je verblijf zo aangenaam mogelijk maken met een goede huisvesting. Wij regelen een accommodatie voor je. Kies voor een studentenkamer, appartement of verblijf op een campus, in een hostel/hotel of bij een gastgezin. Door onze samenwerking met partners in het buitenland vinden we zo de perfecte woonruimte voor je, waar jij je snel thuis zult voelen. 

Daarnaast bieden wij voordelige vliegtickets op maat. Wij hebben met diverse luchtvaartmaatschappijen speciale studentenprijzen afgesproken. Je zit niet aan verborgen (administratie)kosten en voorwaarden vast. Wat krijg je wel? Een scherpe aanbieding die voldoet aan jouw persoonlijke reisbehoeften! 

Al deze extra services zorgen ervoor dat jouw reis succesvol verloopt. Laat het ons regelen, zodat jij je in alle rust kunt focussen op andere zaken zoals je koffer pakken, je vaccinaties laten zetten en je afscheidsfeest regelen. 

... en dan kan jouw studie-ervaring in het buitenland beginnen! 

Maak een afspraak   Neem contact op   Vertaal jouw documenten© 2015 Information Planet