Aanmelden voor een studie in het buitenland

Je wilt graag een studie in het buitenland gaan doen. Spannend! Maar hoe maak je deze droom werkelijkheid en waar begin je? Het kiezen van een buitenlandse studie brengt veel vragen met zich mee en bij de voorbereiding komt veel kijken. Wij zijn er om jou te helpen aan een perfect passende studie in het buitenland! Daarbij nemen we ook praktische zaken uit handen, zoals het vertalen van jouw documenten!  Lees onderstaande stappen en voor je het weet vertrek jij naar het buitenland.

Stap 1: Oriënteer

Het uitgebreide aanbod van Information Planet geeft je veel mogelijkheden. Op onze website vind je informatie over de verschillende bestemmingen, studiemogelijkheden en -richtingen. Ga studeren voor een semester, een heel schooljaar of zelfs de volledige duur van je studie in het buitenland. Ontdek welke bestemming of studierichting jou het meest aanspreekt. Kun je jouw gewenste bestemming of studie niet vinden? Neem dan even contact op met onze studie- en reisadviseurs. We werken op maat, dus alles is mogelijk!

Laat je inspireren door ervaringsverhalen van andere studenten of kom vrijblijvend langs op een van onze informatiesessies

Stap 2: Oriëntatiegesprek

Best lastig hè? Het kiezen van een studie in het buitenland. Het enorme aanbod van opleidingen en bestemmingen maakt het er niet gemakkelijker op. Er spoken waarschijnlijk nog veel vragen in je hoofd rond. Alles zelf uitzoeken is een lastige, tijdrovende en soms zelfs onmogelijke klus. Gelukkig sta je er niet alleen voor! Onze studiespecialisten weten hoe het werkt en helpen dagelijks studenten op weg naar het buitenland. 

Bij Information Planet bieden wij je dan ook een gratis oriëntatiegesprek aan, zodat we jou advies kunnen geven over het volgen van een studie in het buitenland. Als jij de keuze hebt gemaakt melden wij jou aan bij de universiteit. Heel handig voor jou, want de aanmeldingsprocedure van een buitenlandse onderwijsinstelling verloopt anders dan dat wij hier in Nederland gewend zijn. Voor de begeleiding tijdens deze spannende en leuke periode hebben wij verschillende opties om jou te helpen! 

Naast dat een oriëntatiegesprek vrijblijvend is, is het ook nog volledig op jou aan te passen. We kunnen die namelijk telefonisch, via skype of bij ons op kantoor hebben! De keuze is aan jou!

Stap 3: Aanmelding

Als we de perfecte opleiding voor je hebben gevonden, gaan we aan de slag met je definitieve inschrijving. Een vaak ingewikkelde procedure waarbij kennis en ervaring noodzakelijk is om fouten te voorkomen. Onderdelen van een aanmelding zijn o.a. aanvraagformulier, bewijs van je taalvaardigheden, aanbevelingsbrief en een (video) essay. Onze specialisten begeleiden je door dit traject heen. Zo hebben wij toegang tot bepaalde buitenlandse systemen om jouw inschrijving helemaal in orde te maken. Wij handelen de gehele procedure voor je af en nemen alle zorg uit handen, zodat jij daarna met een gerust hart aan de studie-ervaring van je leven kunt beginnen! Als je toegelaten bent, ontvang je van ons meer informatie over de onderwijsinstelling en het studieprogramma. 

Ben jij benieuwd hoe wij jou helpen en wat jouw opties hier in zijn? Klik hier

Stap 4: Extra services voor vertrek

Naast een aanmelding komt er natuurlijk veel meer kijken bij het regelen van jouw vertrek naar het buitenland. Onze specialisten zijn er ook om jou te helpen bij de praktische zaken zoals verzekeringen, vliegtickets en huisvesting. Een van de eerste vragen die in je opkomt is waarschijnlijk 'Waar ga ik straks wonen in het buitenland?' Je wilt je verblijf zo aangenaam mogelijk maken met een goede huisvesting. Wij regelen een accommodatie voor je. Kies voor een studentenkamer, appartement of verblijf op een campus, in een hostel/hotel of bij een gastgezin. Door onze samenwerking met partners in het buitenland vinden we zo de perfecte woonruimte voor je, waar jij je snel thuis zult voelen. 

Daarnaast bieden wij voordelige vliegtickets op maat. Wij hebben met diverse luchtvaartmaatschappijen speciale studentenprijzen afgesproken. Je zit niet aan verborgen (administratie)kosten en voorwaarden vast. Wat krijg je wel? Een scherpe aanbieding die voldoet aan jouw persoonlijke reisbehoeften! 

Al deze extra services zorgen ervoor dat jouw reis succesvol verloopt. Laat het ons regelen, zodat jij je in alle rust kunt focussen op andere zaken zoals je koffer pakken, je vaccinaties laten zetten en je afscheidsfeest regelen. 

... en dan kan jouw studie-ervaring in het buitenland beginnen! 

Ben jij er klaar voor of heb je nog vragen?

Maak een afspraak   Neem contact op   © 2015 Information Planet