Bram in Frankfurt

Bram in FrankfurtFrankfurt am Main in Duitsland. Het lijkt niet zo’n spannende bestemming voor een minor in het buitenland. Toch maakten de stad, het studentenleven, maar vooral de mensen die ik heb leren kennen en de dingen die we gedaan hebben dit tot een onvergetelijk avontuur. Een korte beschrijving van mijn minor Betriebswirtschaft aan de Frankfurt University of Applied Sciences:

Frankfurt is een echte metropool en bovendien het financiële centrum van zowel Duitsland als Europa vanwege de hoofdvestigingen van onder andere de Deutsche Bank en de Europese Centrale Bank. Door de aanwezigheid van de vele skyscrapers en de rivier de Main heeft de stad de bijnaam ‘Mainhattan’ gekregen. Wanneer je door het centrum loopt, heb je ook echt het gevoel in een wereldstad te lopen. Het centrum beschikt zowel over een modern deel met dure winkelstraten, als de ‘Altstadt’, een gedeelte dat zijn oude stijl behouden heeft. Bovendien stroomt vlak langs het centrum de rivier de Main en via de vele bruggen belandt je in Alt-Sachsenhausen, een pittoresk stadsdeel waar je ’s avonds in de vele pubs, bars en kroegjes terecht kunt. Waar je je ook bevindt, de stad is goed onderhouden, schoon en met de vele metro-, tram- en busverbindingen kun je overal makkelijk komen.
Een echte aanrader is om ook omliggende steden als Kassel, Wiesbaden, Mainz, Heidelberg en Rüdesheim te bezoeken. Deze steden zijn met hun eigen Highlights echt het langsgaan waard!

In september kwam ik op mijn nieuwe adres aan de Azaleenweg in het noorden van Frankfurt aan. De eerste colleges startten pas halverwege oktober en voor september stond er alleen een taalcursus Duits op het programma die in de ochtenden plaatsvond. Vanwege het mooie weer en de vele vrije tijd, had deze eerste maand dus veel weg van een vakantie. Op de dag van mijn aankomst had ik al een aantal Spaanse en Italiaanse studenten ontmoet, met wie ik ook verder in mijn buitenlandverblijf veel zou optrekken. Bovendien leerde je veel internationale studenten kennen door het Erasmus Student Network (ESN) Frankfurt. Deze organisatie organiseerde activiteiten, trips en feestjes waaraan je deel kon nemen en naartoe kon gaan. Elke maandag was er bijvoorbeeld ‘Stammtisch’, telkens in een ander café, in oktober werd een reis naar München voor het Oktoberfest georganiseerd en in november was de Spree Break Berlin in Berlijn. 

Het leven als student aan een Duitse universiteit was ook een unieke ervaring. Niet alleen omdat ik de colleges in het Duits volgde, maar ook omdat deze, anders dan ik gewend was, soms in de avond plaatsvonden. Verder had elk gebouw op de campus zijn eigen café waar in het weekend zelfs feestjes werden gehouden.

Al met al heb ik het  enorm naar mijn zin gehad in Frankfurt. Ik heb er nauwelijks Nederlands gesproken en mijn Engels en Duits zijn enorm verbeterd. Bovendien heb ik er goede vriendschappen aan overgehouden.

Wil jij net als Bram een minor in het buitenland volgen? Neem dan contact op met onze studie- en reisadviseurs. 

Neem contact op© 2015 Information Planet