Elisa in Thailand

"Al met al heb ik de tijd van mijn leven gehad en is het voorbij gevlogen."

Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van mijn opleiding Bedrijfskunde MER. Vorig schooljaar moest ik beslissen wat voor minor ik dit jaar wilde gaan doen. Ik zat erover na te denken om misschien een halfjaar naar Barcelona te gaan om daar mijn minor te gaan volgen. Een klasgenootje van mij vertelde dat zij samen met een vriendin haar minor ging doen in Thailand. Zij had dit via Information Planet geregeld. Met de gedachte om in Barcelona te gaan studeren ben ik langs gegaan bij Information Planet. Maar in plaats van te gaan studeren in Barcelona besloot ik naar Thailand te gaan. Ik wilde altijd al graag naar Azië en vier maanden studeren in Thailand ging die droom waar maken. Ik heb gestudeerd aan Rangsit University, net iets boven Bangkok. 

Mijn tijd in Thailand is een tijd om nooit meer te vergeten. Rangsit University is een grote campus met meerdere schoolgebouwen, studentenwoningen, supermarkten, restaurants en een sportschool met zwembad. Wat een groot voordeel was aan deze universiteit is dat je zelf je vakken mocht kiezen en op welke dagen. Dit zorgde ervoor dat ik alleen maar op maandag, dinsdag en woensdag les had waardoor ik van donderdag t/m zondag de tijd had om te reizen. En dat heb ik gedaan! Ik ben bijna ieder weekend weg geweest. Zo ben ik in Noord Thailand naar ChiangMai en Pai geweest. Ben ik 3 dagen naar de jungle geweest in Midden Thailand waar ik wilde olifanten en andere dieren heb gezien. En heb ik prachtige watervallen gezien in West-Thailand. Ik heb niet alleen veel gezien van Thailand maar ben daarnaast ook nog 10 dagen in Vietnam geweest en 10 dagen in Cambodja. Studeren in Thailand is dus echt aan te raden aan iedereen die houdt van reizen.

Niet alleen het reizen was fantastisch, maar ik heb ook heel veel leuke mensen leren kennen van over de hele wereld. Venezuela, Spanje, Frankrijk, Finland, Zweden, Australië noem het maar op. Zo ga ik volgende week naar een vriendin in Finland die ik in Thailand heb leren kennen. Doordat je zoveel internationale studenten leert kennen gaat je Engels er met de week op vooruit. Ik deed bijna niks anders meer dan Engels praten en het was soms zelf wennen om weer Nederlands te praten tegen het thuisfront. 

Ik heb vier maanden lang geleefd in een totaal andere wereld. Hierdoor heb ik veel geleerd van de Aziatische cultuur. Het eten is soms net wat te pittig maar daar wen je vanzelf wel aan. De mensen in Thailand zijn altijd heel vriendelijk en ik heb me geen moment onveilig gevoeld. Het leven is dan wel heel anders dan hier maar ik heb me er echt thuis gevoeld.

Al met al heb ik de tijd van mijn leven gehad en is het voorbij gevlogen. Ik kijk met niks anders dan heel veel plezier terug op deze geweldige ervaring en zal dit nooit meer vergeten. Ik mis het nog iedere dag!

Elisa koken en tempel

 

Wil jij net als Elisa een studie in Thailand volgen? Neem contact op met onze studie- en reisspecialisten!

Neem contact op
 © 2015 Information Planet