Media of Journalistiek studeren in het buitenland

Journalism of Journalistiek | Digital Media of Digitale Media | Media | Creative Writing of Creatief Schrijven 

Stop jij je passie in het schrijven van teksten en ben jij graag op de hoogte van alle nieuwtjes? Ga Media of Journalistiek studeren in het buitenland. Deze studierichting gaat de landsgrenzen over. Maak kennis met andere culturen, vergroot je algemene kennis over de wereld en verkrijg maatschappelijk inzicht. Blaas jouw nieuwsberichten later de gehele wereld in! 

Waarom media of journalistiek studeren in het buitenland? 

Journalistiek houdt niet op bij de landsgrenzen. Steeds vaker hebben nieuwsonderwerpen internationale aspecten. De media verspreidt zich razendsnel over de hele wereld. Iedereen is direct op de hoogte van alle gebeurtenissen die zich zelfs in het verste land afspelen. Tijdens jouw studie in het buitenland bouw je internationale contacten op, waardoor je later een wereldwijd bereik hebt. Daarnaast krijg je binnen het nieuws te maken met ethiek en maatschappelijke vraagstukken. Het is een pré als jij ervaring hebt met andere culturen. 

 • Nieuwsonderwerpen hebben internationale aspecten. 
 • Leg contacten met “mediamensen” over de hele wereld om jouw nieuws nog sneller te verspreiden.
 • Kom in contact met de grootste mediabedrijven van de hele wereld.
 • Doe ervaring op met andere culturen en vergroot jouw maatschappelijk inzicht. 
 • Leer begrijpen hoe het nieuws in andere landen werkt en maak kennis met andere vormen van communicatie. 

 

LCCA

Media of journalistiek studeren in het bruisende Londen? Dat kan bij London College of Temporary Arts. 

Meer info

 

 

 

 

University of South Wales

Ga media of journalistiek studeren in Cardiff en doe tijdens je opleiding veel praktijkervaring op bij toonaangevende bedrijven. Maak gebruik van alle nieuwe faciliteiten op de campus.

Meer info

 

 

 

Full Sail University

Ga media of journalistiek studeren aan een van de grootste mediascholen ter wereld. En dat ook nog eens in het zonnige Florida, dichtbij Orlando! 

Meer info

 

 

 

 • Opbouw van studie
 • Arbeidsperspectief
 • Aanmelden

Opbouw van studie

Opbouw van studie 

Krijg de basistechnieken van journalistiek onder de knie, leer wat nieuws is en hoe je nieuws verslaat! Als journalist sta je open voor alles wat er in de wereld gebeurt en wil je iedereen hiervan op de hoogte brengen. Nieuws doet zich razendsnel voor en is overal ter wereld. Erg belangrijk is een journalistieke grondhouding, breed maatschapppelijk inzicht en een ruime kennis van media. Doe ervaringen op met allerlei mediavormen zoals de krant, radio, televisie en tijdschriften. Verdiep je in de laatste trends op media gebied. Crossmediaal staat centraal. Dat betekent dat je werkt met verschillende mediavormen die elkaar versterken. Hierbij moeten we zeker het internet niet vergeten. De opkomst van internet heeft journalistiek en media compleet veranderd. Nieuwe vormen van verslaggeving steken overal de kop op zoals op social media, maar denk ook aan liveblogs of datajournalistiek. Digital media speelt een steeds belangrijke rol in onze samenleving. 

Journalistiek is een creatief vakgebied. Zorg ervoor dat je interviews en artikelen op een creatieve manier schrijft en opbouwt. Schrijf verhalen die lezers informeren en amuseren. Verhalen die kunnen boeien en tot discussie zorgen. Onderscheid jezelf door een eigen schrijfstijl te creëren en deze verder te ontwikkelen. 

Arbeidsperspectief

Arbeidsperspectief en beroepen 

Na het behalen van je studie houd je je vooral bezig met ontwikkelingen binnen de media en de gebeurtenissen in de wereld. Zodra je nieuwtjes opvangt, vertaal jij dit in een zelf geschreven bericht of artikel door naar de buitenwereld. Stap met beide benen in het werkveld en ga aan de slag bij internationale kranten, vakbladen, tijdschriften, radio- en televisieomroepen, nieuwsprogramma's, tekstbureaus of communicatieafdelingen.  Als journalist kun je uiteenlopende functies vervullen: van bureauredacteur tot verslaggever of correspondent. Vind werk in de voorlichting/pr-wereld, maar ook in de politiek of het bedrijfsleven. Journalisten zijn ook steeds vaker freelancer. Werk als zzp'er voor verschillende opdrachtgevers in de mediawereld. 

 • Journalist
 • Mediavormgever
 • Mediaplanner
 • Content manager
 • Redacteur
 • Fotojournalist
 • Reporter
 • Verslaggever
 • Woordvoerder
 • Freelancer

Aanmelden

Toelatingseisen

De toelatingseisen voor een studie in het buitenland verschillen per bestemming, studierichting en zelfs per onderwijsinstelling. Vaak dien je bij je aanmelding een taaltest af te leggen.

Het is belangrijk dat jij de Engelse taal voldoende beheerst. Spijker je taalkennis bij door voorafgaand aan je studie een taalcursus te volgen. Een onderwijsinstelling vereist vaak een bepaald taalniveau dat je kunt aantonen met een taaltest. Hierbij heb je de keuze uit verschillende taalexamens: Cambridge English, IELTS of TOEFL. Wordt er een andere voertaal gesproken op de onderwijsinstelling? Dan dien je een officieel erkende test van die taal af te leggen. Lees meer over de taalexamens.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij een voorsprong op de arbeidsmarkt en gaan studeren in het buitenland? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studie- en reisadviseurs.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een universiteit van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Bekijk de volledige aanmeldingsprocedure.

Neem contact op Maak een afspraak

 

Hoi, ik ben Yvette, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Advies op maat
Betaalbare studies
Service voor vertrek
100% tevredenheid

Populaire bestemmingen

studeren in het buitenland

Amerika
Amerika

Studeren in Amerika

Canada
Canada

Studeren in Canada

Denemarken
Denemarken

Studeren in Denemarken

Engeland
Engeland

Studeren in Engeland

Maleisië
Maleisië

Studeren in Maleisië

Australië

Studeren in Australië© 2015 Information Planet