Algemene vragen - Taalcursussen

Heb je algemene vragen over een taalcursus in het buitenland? Kijk of jouw vraag tussen onderstaande veelgestelde vragen staat. Blijf je met een vraag zitten? Neem dan gerust contact op met onze studie- en reisadviseurs. Wij helpen je graag! 

Welke talen kan ik leren via Information Planet?

Via Information Planet kun je vrijwel alle talen leren, waaronder: 

Engels

Spaans

Frans

Duits

Italiaans

Portugees

Russisch

Chinees

Japans

Arabisch

Turks

Pools

Koreaans

 

 

 

Kan jij de taal die jouw voorkeur heeft niet vinden op de website? Neem dan contact op met onze studie- en reisadviseurs!

Je kunt onze handige zoekfunctie gebruiken om jouw ideale taalcursus te zoeken. 

Waarom een taalcursus in het buitenland volgen?

Een taalcursus in het buitenland heeft enorm veel voordelen. Hier benoemen we de vijf belangrijkste:

  • Een vreemde taal leer je het beste door naar het land te gaan waar ze deze taal spreken
  • Je ontmoet nieuwe mensen en ervaart een andere cultuur 
  • Het is niet alleen leren, maar ook fun: alle taalscholen combineren hun lessen met leuke activiteiten en excursies
  • Je laat zien dat je flexibel omgaat met het onbekende, lef hebt en openstaat voor andere culturen
  • Het staat goed op je cv

Voor welke datum dien ik mij in te schrijven?

Wij hanteren geen vaste deadlines, maar we adviseren je om altijd zo spoedig mogelijk in te schrijven om gegarandeerd te zijn van een plaats. Information Planet behandelt ook last-minute inschrijvingen. Onze studie- en reisadviseurs informeren je graag over de beschikbaarheid. Neem contact op via de telefoon of e-mail. 

Hoe meld ik mij aan voor een taalcursus in het buitenland?

Aanmelden voor een taalcursus via Information Planet gaat snel en gemakkelijk in vier stappen. Eerst oriënteer je je op de mogelijkheden: verschillende talen, bestemmingen en cursussen. Ontdek waar een taalcursus in het buitenland jou kan brengen. Als je hebt gekozen welke taal je wilt gaan leren en op welke bestemming, kun je via onze zoekfunctie zoeken naar taalscholen en deze met elkaar vergelijken. Vraag een offerte aan voor de opties waarin jij geïnteresseerd bent. Binnen één of enkele dagen ontvang je een  vrijblijvende offerte met een prijsopgave en een aanmeldformulier. Bevestig je boeking door het ingevulde aanmeldformulier naar ons te sturen en de betaling te voldoen. Nu kan jouw avontuur in het buitenland beginnen! Bekijk het uitgebreide stappenplan voor meer informatie. 

Is basiskennis van een taal verplicht? 

Dit is niet verplicht. Ook als beginner kun je ervoor kiezen om een taalcursus te volgen via Information Planet. Je begint dan met een taalcursus op A0- niveau. Meer informatie kun je vinden op onze pagina over taalniveaus. 

Moet ik thuis al beginnen met het leren van de taal?

Het is niet nodig om thuis een taal te oefenen, voorafgaand aan de taalcursus. Voor ieder taalniveau bieden we taalcursussen aan. Van beginners tot gevorderen. Ben je erg enthousiast en kun je niet wachten? Doe dan alvast wat voorkennis op door bijvoorbeeld films te kijken of boeken te lezen in de taal van jouw keuze. Meer informatie kun je vinden op onze pagina over taalniveaus

Wanneer kan ik starten met een taalcursus in het buitenland?

De meeste taalcursussen starten iedere maandag. Er zijn ook een aantal langdurige of zakelijke cursussen die slechts een aantal keer per jaar starten. Je kunt altijd checken op welke datum jouw gewenste taalcursus start door de lijst met startdata te controleren in het cursusoverzicht bij de taalscholen. Staan er geen actuele data bij? Neem dan even contact met ons op. 

 

 © 2015 Information Planet