Ervaring - Annemieke in Marokko | Taalcursus Arabisch

Annemieke in marokko

‘’Ik heb echt een heel leuke tijd op Qalam wa Lawh gehad’’

Op de taalschool Qalam wa Lawh heb ik twee weken een cursus Marokkaans-Arabisch (CMA) en twee weken een cursus Modern Standaard-Arabisch (MSA) gevolgd. De eerste dag heb je een ‘placement test’ om je niveau voor de lessen te bepalen. Deze test heb je trouwens niet als je een compleet beginner bent, dan kom je sowieso in de beginnersklas. Na twee weken is er een tussentijdse toets om te kijken of je op het goede niveau zit, en aan het eind van de cursus heb je een mondelinge presentatie en een geschreven test.

Doordeweeks worden er tijdens de lessen verschillende activiteiten in Rabat of op school georganiseerd; deze zijn bij de prijs inbegrepen. De eerste dag hadden we een introductietour door Rabat, en verder zijn we naar een pottenbakker, de dierentuin en oude ruïnes (Chellah) in Rabat geweest. Op school hadden we ook een cooking, art, culture en calligraphy class. Al deze activiteiten zijn trouwens in het Arabisch! Van tevoren krijg je wel een woordenlijst met vertaling van de belangrijkste woorden die gebruikt zouden worden.

Wat betreft de accommodatie kun je kiezen tussen een gastgezin of een student residence. Ik heb zelf gekozen voor dat laatste. Ik deelde een appartement met 9 andere meiden. Het appartement lag niet ver van de school, in het moderne gedeelte van Rabat. Elke ochtend werden we met een busje opgehaald en hadden we een goed verzorgd ontbijt op de school.

Ik heb echt een heel leuke tijd op Qalam wa Lawh gehad. Iedereen is heel aardig, de lessen zijn goed geregeld, en er worden leuke excursies georganiseerd. Echt een aanrader dus!

 

Wil jij net als Annemieke de Arabische taal leren spreken? Neem dan contact op met onze studie- en reisadviseurs voor meer informatie of maak een afspraak voor persoonlijk en vrijblijvend advies. Wij bieden de Arabische taal namelijk ook aan! 

Neem contact op Maak een afspraak© 2015 Information Planet