Inge in Beijing

Het was een ervaring om nooit te vergeten. Op 3 februari arriveerde ik in Beijing. De chauffeur was heel aardig en we reden meteen naar mijn gastmoeder.  Zij was vanaf het begin meteen heel open en we spraken wat Engels met elkaar. Ze liet mij vervolgens het huis en de stad zien. De stad was op loopafstand van haar huis, dus dat was heel fijn!  Ze liet me meteen alle leuke winkels en restaurants zien waar ik het beste heen kon gaan. Eenmaal thuis had ik de tijd om even te ontspannen en de dag erop ging ik met een aantal studenten naar een grote markt toe. Het was heel gezellig en leuk om andere studenten te ontmoeten. Die maandag begonnen mijn lessen. Alhoewel het eerst even wennen was en mijn mede-studenten meer begrepen dan ik deed, hielp mijn gastmoeder me gelukkig door mij oefeningen te geven zodat ik het beter begreep. Daar was ik heel blij mee!

Toen ik twee weken lesvrij was werd ik uitgenodigd door mijn gastmoeder om mee te gaan naar haar ouderlijk huis, dus ik ging met haar mee. Ik ging voor het eerst in China in een trein voor maar liefst 14 uur, waarbij de hele trein vol was met allerlei mensen en spullen! Bij aankomst in de stad Taizhou Jiangsu ontmoette ik haar familie, zoals haar ouders en grootouders, en ze zorgden heel goed voor me. We gingen samen met elkaar eten maken voor nieuwjaar. Ik hielp mee om “dumplings” te maken, wat echt leuk was om te leren! Ik heb ontzettend veel familie-leden leren kennen en we hoorden samen heel veel vuurwerk die dag – vanaf 6 uur in de ochtend al! Op deze reis heb ik zoveel geleerd over de Chinese cultuur, de manieren en hoe belangrijk familie daar is. Na 13 dagen gingen we weer terug naar Beijing en het was een droevig afscheid. Toen we weer terug waren ging ik mijn uiterste best doen om mijn Chinees te verbeteren en we hadden na school altijd heel veel lol met andere studenten, zoals tijdens etentjes of de vele activiteiten die de school organiseerde. Nu is mijn reis voorbij, ik kijk met een grote glimlach terug op deze 6 weken. Live The Language heeft hartstikke goed naar mijn wensen geluisterd en ik ben trots op wat ik bereikt heb in de deze paar weken!

Wil jij net als Inge een taalcursus Chinees volgen? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs, zij kunnen jou verder helpen! 

Neem contact op


 

 © 2015 Information Planet