Laura in Montpellier

 

Ik heb in totaal drie maanden in Montpellier gezeten, waarvan ik één maand in een gastgezin verbleef en twee maanden in een residentie. Ik was vooraf een beetje sceptisch over het idee van een gastgezin. Daarom ‘durfde’ ik dat ook maar een maandje. Achteraf heb ik spijt gehad van deze beslissing want mijn gastgezin was echt fantastisch en ik stond met pijn in mijn hart mijn koffers in te pakken om naar de residentie te gaan. Gelukkig mocht ik de maanden daarna nog regelmatig bij ze over de vloer komen om gezellig met z’n allen te eten. En daarnaast was de residentie vele malen beter dan ik van tevoren had verwacht. Ik had het echt getroffen, met een zwembad en een grote tuin. Alleen was het wel even wennen aan het hele ik-doe-het-zelfbestaan. 
 
Wat mij opviel was dat alle mensen op de taalschool in Montpellier bepaalde eigenschappen met elkaar gemeen hadden. Zo was over het algemeen iedereen open, sociaal, leergierig en ook wel een beetje avontuurlijk. Het was heerlijk om eindelijk eens in een klas te zitten met mensen die er vrijwillig zitten, om ook daadwerkelijk iets te leren, en niet alleen om te voldoen aan de leerplicht. 
 
Ik ben inmiddels zo’n drie maanden terug uit Frankrijk. Ik was aanvankelijk bang dat ik het merendeel van wat ik daar geleerd had in een mum van tijd weer zou vergeten, maar dat is zeker niet waar. Natuurlijk moet je het bijhouden, maar ik merk dat ik met slechts een paar minuten per dag (bijvoorbeeld met behulp van Duolingo) mijn kennis paraat houd en ook steeds weer nieuwe dingen leer. Toevallig zag mijn vriend vanmiddag iets in het Frans op Instagram voorbij komen en hij vroeg aan mij om het te vertalen. Voor mij was het ontzettend leuk om te merken dat dat geen enkele moeite meer kostte. Ik ben alleen niet zo snel tevreden. Ik wil niet een redelijk Frans kunnen spreken, ik wil echt goed Frans kunnen spreken. En dat is natuurlijk weer een mooi excuus om later dit jaar nog even terug te gaan naar Montpellier, want ik mis het wel hoor. 

 

Wil jij net als Laura een Franse taalcursus volgen? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs, zij kunnen jou verder helpen! 

Neem contact op


 

 © 2015 Information Planet