Laura in Montpellier

 

De eerste vier weken heb ik in een gastgezin gezeten en daarin heb ik echt ontzettend geboft. Het zijn ontzettend lieve, gastvrije mensen die me zelfs nu ik verhuisd ben nog af en toe uitnodigen voor het avondeten (ze koken trouwens ook nog eens super lekker). Ik voelde me vrijwel direct thuis en dat is natuurlijk een fijn gevoel, wanneer je je in een onbekende stad bevind, waar je de taal niet spreekt. Wat ook een hele aangename verrassing was, was dat er nog een andere student arriveerde op dezelfde dag als ik. Dat meisje komt uit Zwitserland en blijft ook drie maanden in Montpellier, al gaat zij wel naar een andere school (ILA). 

Na de vier weken in het gastgezin ben ik verhuisd naar de residentie. Wat ik heel gek vond, maar wat achteraf eigenlijk wel logisch was, was dat ik na een maand pas voor het eerst een gevoel van heimwee kreeg. Ik denk dat dat ermee te maken had dat dat familiegevoel wegviel. Nu was ik echt 'alleen'. Gelukkig bleef dat gevoel niet te lang. De residentie waar ik nu zit heeft veel weg van een soort vakantiehuisje. Ook al begint het nu wel echt af te koelen heb ik nog bijna dagelijks gebruik gemaakt van het zwembad. Het is alleen wel wennen om zo onafhankelijk te zijn qua wassen, koken etc, maar ergens vind ik dat ook wel weer wat hebben. 

Wat mijn Frans betreft, heb ik in de afgelopen weken al flinke voorruitgang geboekt. Maar persoonlijk houd ik er niet van om voor de klas te spreken of een vraag te beantwoorden, alleen is dat bij het leren van een taal natuurlijk wel belangrijk. Dat is iets wat ik echt moet leren; accepteren dat fouten maken niet erg is. Wat wel heel erg helpt is het feit dat alle docenten vriendelijk zijn en echt de tijd voor je nemen. Dan voel je je ook direct al meer op je gemak. Ik ben wel heel blij dat ik voor LSF ben gegaan en niet voor een andere school. Ik heb veel mensen ontmoet in Montpellier, ook mensen van andere taalscholen (volgens mij zijn er echt vier in Montpellier). Af en toe ga je dan wat dingen vergelijken en dan komt LSF er toch wel heel goed uit. Het was voor mij natuurlijk ontzettend prettig dat ik een soort welkomstmeeting had de eerste dag. Mijn Zwitserse huisgenootje had dat niet en daardoor duurde het voor haar eerst wat langer om contact te leggen met andere studenten. Een paar meiden en ik wilden een yogales gaan volgen. We gingen naar de receptie om te vragen of zij wisten waar we dat konden doen en we kregen direct een briefje mee met verschillende links naar websites. Ook toen ik het gevoel kreeg dat de grammatica voor mij te makkelijk was, werd ik binnen tien minuten gebeld dat ik het de volgende dag mocht gaan proberen in een hoger level. En toen de volgende dag bleek dat dat hogere niveau mij te veel stress aanjoeg omdat de rest zo goed was mocht ik direct weer terug! Iedereen doet zijn best om zo snel en goed mogelijk alles voor je te regelen. Dat is heel prettig.

 

Wil jij net als Laura een Franse taalcursus volgen? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs, zij kunnen jou verder helpen! 

Neem contact op


 

 © 2015 Information Planet