Marie-Louise in Rabat

Een taalcursus Arabisch, niet zo maar iets voor de hand liggends.. Toch ging ik het avontuur aan! 

Ondertussen ben ik al twee weken in Rabat, Marokko voor mijn taalreis Arabisch. Tot nu toe zijn mijn ervaringen niets dan positief! Toen ik aankwam op het vliegveld werd ik opgehaald door de van te voren geboekte transfer, dit was erg fijn gezien ik bij aankomst de taal nog niet sprak. Ik verblijf bij een gastgezin; jonge ouders met twee kleine kinderen. Ze zijn ontzettend lief en betrekken mij overal bij. Als er familie langskomt, vragen ze of ik er bij kom en ze helpen me veel met het verbeteren van mijn uitspraak en het oefenen van mijn gespreksvaardigheid. Ik voel me echt een deel van het gezin.

Ook op school gaat alles goed, mijn school heet Qalam Wa Lawh. Het tempo van de lessen is erg fijn. Al na twee weken heb ik veel geleerd. Het personeel van de school is erg vriendelijk en staan altijd klaar om te helpen als je vragen hebt, zij het over de lesstof of iets anders. Iedere pauze krijgen we op school Marokkaanse muntthee. 

Vanaf de woning van mijn gastgezin kan ik lopend naar de medina, waar ik graag tijd doorbreng. Rabat is echt een prachtige stad! Er zijn veel bezienswaardigheden, de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er hangt een fijne, relaxte sfeer op straat. Ik voel me hier helemaal op mijn gemak! Mijn favoriete plekje in de stad is de Kasbah des Oudaias, gratis toegankelijk, prachtig om door de blauw-witte straatjes te dwalen en je hebt er een prachtig uitzicht over zowel de stad als de zee. Zeker een bezoekje waard als je in Rabat bent! 

Wil jij net als Marie-Louise een Arabische taalcursus volgen? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs, zij kunnen jou verder helpen! 

Neem contact op


 © 2015 Information Planet