Sanne in Australië

Ik zat in mijn examenjaar van de middelbare school en wist niet wat ik wilde gaan doen. Ineens kwam ik een artikel tegen van een meisje dat een taalcursus had gedaan in New York en toen dacht ik: ‘’Dat wil ik ook!’’ Na echt ontzéttend lang twijfelen besloot ik er gewoon voor te gaan en na op het vliegveld afscheid te hebben genomen van mijn ouders, vertrok ik naar Brisbane om een taalcursus te doen voor 6 maanden. 

Ik werd super warm verwelkomd in het gastgezin waar ik zou verblijven en waar nog meer studenten van mijn school woonden. Ook had ik het geluk dat in dezelfde straat nog 2 gastgezinnen met buitenlandse studenten woonden, dus dat weekend werd meteen een grote barbeque georganiseerd zodat we elkaar allemaal konden leren kennen! 

Op school kende ik in korte tijd bijna iedereen, omdat je vaak in verschillende klassen zit en ook de vrienden van je huisgenoten leert kennen. Sowieso is de sfeer ontzettend chill in Australië; leraren organiseerde soms een ‘’culturele dag’’ in om vervolgens Australisch eten te gaan koken en proeven of om rugby te gaan spelen in het park. Ook werden er heel veel excursies en activiteiten gepland door de school! Zo zijn we een weekend op surfkamp geweest, gaan kayakken op de Brisbane River en avontuurlijk gaan Skydiven in Byron Bay! 

Verder werd ik heel close met 3 Belgische meisjes en 1 Nederlandse.  Gelukkig wonen we dicht bij elkaar en zien en spreken we elkaar nog super vaak om alle herinneringen weer op te halen.  Door deze ervaring heb ik echt vrienden gemaakt van over de hele wereld.  Je deelt zoveel en maakt zulke mooie dingen mee met elkaar! Een vriendin uit Canada ging een half jaar later een roadtrip doen door Europa om al haar vrienden nog eens te zien. Ook hebben we met en grote vriendengroep eens een weekend afgesproken in Duitsland. Ookal spreken of zien we elkaar bijna niet meer, als ik ergens ter wereld in de buurt ben bij iemand kan ik altijd even langsgaan!

Het allermeeste mis ik de vrijheid, de onafhankelijkheid, het heeeeerlijke weer en de spontaniteit om ineens te zeggen ‘’kom, we gaan een weekendje naar Strabroke Island of Surfers Paradise!’’. Ik kan het echt iedereen aanraden om een taalcursus in het buitenland te doen. Niet alleen omdat je heel veel leert, maar ook omdat je de allermooiste dingen meemaakt die niemand je meer af kan nemen! 
 

Wil jij net als Sanne een taalcursus Engels volgen? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs, zij kunnen jou verder helpen! 

Neem contact op© 2015 Information Planet