Sophie in Lissabon

Als ik terug denk aan mijn taalreis naar Portugal kan ik alleen nog maar glimlachen! Het begon eigenlijk als een grap, terwijl mijn vriendinnen lekker op vakantie gingen en ik nog twijfelde of ik mee ging, kwam ik onverwachts de website van Information Planet tegen, hierop boden ze taalcursussen  aan. Dat leek mij eigenlijk ook wel wat, maar ik had wel het idee dat ik dat voor een langere periode wilde gaan doen. Waar haal je die tijd dan vandaan? In de zomer! Dus ik besloot om niet met mijn vriendinnen op vakantie te gaan, maar om alleen voor vijf weken naar Lissabon te gaan!

Eerlijk gezegd heb ik wel zes keer overwogen of dat ik het echt ging doen, na een afspraak bij Information Planet en het nogmaals thuis overlegd te hebben. Heb ik besloten om naar Lissabon te gaan. Een dag na mijn laatste schooldag stond ik met mijn koffertje op Schiphol, en na het afscheid nemen van iedereen vertrok dan ook in mijn eentje naar Portugal. Super veel zin had ik erin! Het was allemaal heel erg goed geregeld. Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Lissabon kreeg ik wel een kleine paniek aanval, mijn koffer was in het verkeerde vliegtuig geladen en ik wist even niet wat ik moest doen. Mijn positieve instelling kreeg even een flinke deuk, maar dat kwam al snel goed. Er stond iemand op mij te wachten en die heeft me super fijn geholpen!

Na al het gedoe op het vliegveld werd ik naar mijn appartement gebracht, want ik verbleef in een appartementen complex dat ik zou delen met zeven andere studenten. Toen ik daar aankwam voelde ik me gelijk welkom! Iedereen was super aardig en het was gewoon gelijk gezellig en leuk. Dit heeft zich in een lijn doorgetrokken, alle dagen dat ik daar was heb ik me zo vermaakt. De taalschool was ook zo leuk en super leerzaam. De docenten waren heel aardig en namen alle tijd voor je, hierdoor heb ik het Portugees snel geleerd en goed onder de knie gekregen. Naast school heb dus ook heel veel internationale vrienden gemaakt, doordat je samenwoont met verschillende nationaliteiten leer je echt omgaan met interculturele verschillen. Dit is in het begin soms lastig, maar na een tijdje is het echt te gek. Je leert zoveel over iemand zijn culturele achtergrond en je gaat het dan ook meer waarderen.

Naast het naar school gaan heb ik ook de tijd gehad om heel veel van Portugal te zien, proeven en ruiken! Het is echt een prachtig land, zoveel diversiteit en super lekker eten. Zelf vond ik het echt heel fijn dat ik naast mijn cursus dus ook nog tijd had om iets van het land mee te maken. We zijn alleen binnen de Portugese landsgrenzen gebleven en gelukkig voor mij horen de Azoren daar ook bij! Dat was ook echt een unieke ervaring!

Helaas komt aan alles een einde en dus ook aan deze weken in Lissabon. Met pijn in mijn hart heb ik afscheid genomen van Lissabon en van alle vrienden die ik daar gemaakt heb, maar het was niet per se een afscheid het was meer een tot ziens. Uiteindelijk heb ik besloten om er een semester aan te plakken, niet in Lissabon, maar in Coímbra. De studentenstad van Portugal en mijn nieuwe thuis! Ik heb ontzettend veel zin om hier aan te beginnen en ben super benieuwd wat deze uitdaging mij gaat brengen. Te denken dat het allemaal met een taalcursus begon…

 

Wil jij net als Sophie jouw Portugese taalvaardigheden tot een professioneel niveau brengen? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs.

Neem contact op© 2015 Information Planet