Update omtrent Coronavirus

Update rondom het Coronavirus

Information Planet volgt continu de ontwikkelingen en de bijbehorende maatregelingen die genomen worden rondom het coronavirus (COVID-19). Sommige landen treffen maatregelen in de vorm van een ‘lock down’, andere kiezen voor een inreisverbod of nemen andere maatregelen. We werken nauw samen met de universiteiten, taalscholen en andere organisaties en instanties in het buitenland en volgen deze veranderingen nauwlettend. We streven ernaar dat iedere deelnemer, student, collega en partner zich in een veilige en gezonde situatie bevindt. De maatregelen over de hele wereld veranderen continu. Per situatie, deelnemer of land bekijken we de situatie en doen wij ons uiterste best om in deze omstandigheden zo goed mogelijk te handelen.

Mocht je op dit moment in het buitenland zijn, georganiseerd door Information Planet. en wens je meer informatie over de huidige situatie, neem dan contact met ons op. Wij proberen met al onze deelnemers contact te hebben over de situatie en de maatregelen die er hier en in het buitenland gelden. Door de enorme drukte lukt dit misschien niet altijd of zit er vertraging in het proces. Wij doen ons uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te helpen en alle vragen te beantwoorden. Heb je hulp nodig om naar Nederland te komen, kijk dan hier voor meer informatie of neem contact met ons op.

Vertrekkers vóór 1 augustus 2020

Voor onze studenten die nog niet naar het buitenland vertrokken zijn, maar al wel een studieaanmelding hebben lopen of een reis geboekt hebben, is dit ook een uitermate onzekere periode. Samen met onze deelnemers bekijken we iedere dag de situatie. Per deelnemer, vertrekdatum, land en studie/programma verschillen de maatregelen en richtlijnen. We hebben met al onze deelnemers contact hierover en zullen samen met hen bekijken wat de beste oplossing is in deze situatie.

Heb je vragen of wil je meer informatie van onze specialisten hierover? Neem contact met ons op en wij begeleiden jou hier graag in.

Toekomstige vertrekkers academisch schooljaar 2020 – 2021

Het academisch schooljaar begint in de meeste landen in september of oktober. Ook de High School programma’s en tussenjaar trajecten starten vanaf september 2020. Wij hopen uiteraard samen met jullie dat we tegen die tijd het Coronavirus onder controle hebben en de wereld weer aan onze voeten ligt. De meeste universiteiten, colleges en taalscholen stellen zich flexibel op qua inschrijf- en startdatum. Sommige scholen starten in oktober hun schooljaar en maken de gemiste collegeweken van september goed door het inkorten van bijvoorbeeld de Easter Break in het voorjaar. Andere scholen openen volledig hun collegebanken en hanteren de veiligheidsrichtlijnen op de campus met minder studenten per collegezaal, 1,5 meter afstand en gedeeltelijke online lessen en virtuele klaslokalen. Samen zullen wij er hard aan werken de studie inschrijvingen goed te begeleiden en van het nieuwe collegejaar een mooi educatief jaar te maken!

Digitale begeleiding en aanmeldprocessen

Voor velen is deze uitzonderlijke situatie ook een moment van bezinning, 'rust' en inspiratie. Velen van ons zijn momenteel thuis. Pak dit moment om na te denken, te oriënteren op jouw toekomst en beter na te denken over de studiemogelijkheden in het buitenland. Wij werken op dit moment volledig digitaal en kunnen je vanuit ons kantoor en diverse huiskamers perfect begeleiden zoals je dit van ons gewend bent. Via mail, telefoon en Skype geven wij antwoord op je vragen, starten wij graag met jou het gratis orientatiegesprek en inspireren wij jou via onze online infosessies en social media kanalen. Want ophouden met dromen, inspireren en begeleiden doen we natuurlijk nooit!

Jouw toekomst

Je kunt je dus zoals altijd bij ons aanmelden voor een gratis online oriëntatiegesprek en het begleidingstraject voor een studie, High School programma of taalreis starten. Omdat de meesten van jullie vanaf de zomer, in het najaar of zelfs later zullen vertrekken, hebben wij goede hoop dat de situatie tegen die tijd weer is herstelt. Uiteraard zullen wij de omstandigheden en ontwikkelingen samen met jullie ervaren en hierin ons zo flexibel mogelijk opstellen zodat jullie buitenlanddroom nog steeds werkelijkheid kan worden.

Wij willen jullie graag bedanken voor het begrip, de tijd en positiviteit die wij van jullie mogen ervaren. Hier zijn wij heel dankbaar voor en dit drijft ons alleen nog maar meer om met een positieve en wereldwijde blik te blijven kijken naar de toekomst. Samen komen wij deze periode door!

Be inspired. Stay safe. Stay connected.

Wij wensen jullie veel gezondheid, sterkte en positiviteit!

Digitale groeten,

Team Information Planet

Update 28-05-2020© 2015 Information Planet