Update omtrent Coronavirus

Update rondom het Coronavirus

Information Planet volgt continu de ontwikkelingen en de bijbehorende richtlijnen en versoepelingen die aangekondigd worden rondom het coronavirus (COVID-19). De maatregelen en versoepelingen verschillen per land. We werken nauw samen met de universiteiten, taalscholen en andere organisaties en instanties in het buitenland en volgen deze veranderingen nauwlettend. We streven ernaar dat iedere deelnemer, student, collega en partner zich in een veilige en gezonde situatie bevindt. Over de hele wereld veranderen de maatregelen en versoepelingen continu. Gelukkig gaan de grenzen in Europa weer open en doen wij ons uiterste best om per situatie, deelnemer of land te kijken wat de beste en veiligste opties zijn.

Vertrekkers vóór 1 augustus 2020

Voor onze studenten die nog niet naar het buitenland vertrokken zijn, maar al wel een studieaanmelding hebben lopen of een reis geboekt hebben, is dit ook een uitermate onzekere periode. Samen met onze deelnemers bekijken we iedere dag de situatie. Per deelnemer, vertrekdatum, land en studie/programma verschillen de richtlijnen en versoepelingen. We hebben met al onze deelnemers contact hierover en zullen samen met hen bekijken wat de beste oplossing is in deze situatie.

Heb je vragen of wil je meer informatie van onze specialisten hierover? Neem contact met ons op en wij begeleiden jou hier graag in.

Toekomstige vertrekkers academisch schooljaar 2020 – 2021

Het academisch schooljaar begint in de meeste landen in september of oktober. Ook de High School programma’s en tussenjaar trajecten starten vanaf september 2020. In Europa gaan de grenzen weer open en kun je vanaf de zomer weer veilig reizen. De meeste universiteiten, colleges en taalscholen stellen zich flexibel op qua inschrijf- en startdatum. Sommige scholen starten in oktober hun schooljaar en maken de gemiste collegeweken van september goed door het inkorten van bijvoorbeeld de Easter Break in het voorjaar. Andere scholen openen volledig hun collegebanken en hanteren de veiligheidsrichtlijnen op de campus met minder studenten per collegezaal, 1,5 meter afstand en gedeeltelijke online lessen en virtuele klaslokalen. Samen zullen wij er hard aan werken de studie inschrijvingen goed te begeleiden en van het nieuwe collegejaar een mooi educatief jaar te maken!

Digitale begeleiding en aanmeldprocessen

Voor velen is deze uitzonderlijke situatie ook een moment van bezinning, 'rust' en inspiratie. Velen van ons zijn momenteel thuis of volgen online onderwijs. Pak dit moment om na te denken, te oriënteren op jouw toekomst en beter na te denken over de studiemogelijkheden in het buitenland. Wij werken op dit moment volledig digitaal en kunnen je vanuit ons kantoor en diverse huiskamers perfect begeleiden zoals je dit van ons gewend bent. Via mail, telefoon en Skype geven wij antwoord op je vragen, starten wij graag met jou het gratis orientatiegesprek en inspireren wij jou via onze online infosessies en social media kanalen. Want ophouden met dromen, inspireren en begeleiden doen we natuurlijk nooit!

Jouw toekomst

Je kunt je dus zoals altijd bij ons aanmelden voor een gratis online oriëntatiegesprek en het begeleidingstraject voor een studie, High School programma of taalreis starten. Omdat de meesten van jullie vanaf de zomer, in het najaar of zelfs later zullen vertrekken, hebben we goede vooruitzichten met de huidige versoepelingen dat je in alle veiligheid naar je bestemming kunt reizen. Uiteraard zullen wij per land, campus en (taal)school kijken naar de richtlijnen op dat moment en ons zo flexibel mogelijk opstellen zodat jullie buitenlanddroom nog steeds werkelijkheid wordt.

Wij willen jullie graag bedanken voor het begrip, de tijd en positiviteit die wij van jullie mogen ervaren. Hier zijn wij heel dankbaar voor en dit drijft ons alleen nog maar meer om met een positieve en wereldwijde blik te blijven kijken naar de toekomst. Want samen kunnen wij ook in deze bizarre tijd zorgen voor een internationale educatieve ervaring op maat!

Be inspired. Stay safe. Stay connected.

Wij wensen jullie veel gezondheid, sterkte en positiviteit!

Reislustige groeten,

Team Information Planet

Update 25-06-2020© 2015 Information Planet