Stages in het buitenland

Stagelopen in het buitenland: wie wil dat nu niet? Voor veel studenten is het een droom om stage te lopen in Sydney, Auckland, San Fransisco of Londen. Information Planet zet zich samen met Stagehuis in om een stage ervaring in het buitenland voor iedere student mogelijk te maken. Met onze passie voor reizen en educatie, regelen we met ons organisatietalent een uitdagende stage op locatie. Je gaat een leerzame en onvergetelijke tijd tegemoet!

Waarom een stage in het buitenland?

Internationale ervaring biedt je op veel vlakken voordelen:

Persoonlijke ontwikkeling

Je leert op een andere locatie voor een langere periode werken en wonen. Je verbetert je Engels in een rap tempo en maakt kennis met nieuwe mensen, culturen en tradities. Een ervaring waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Vergroot je carrièrekansen

Meer dan 50% van de werkgevers vraagt internationale ervaring. In de vorm van een buitenlandse stage geef je jouw CV een flinke boost. Je hebt unieke werkervaring opgedaan en laat zien dat je internationaal georiënteerd bent.

Internationaal netwerk

Met een stage in het buitenland neem je een kijkje in het internationale bedrijfsleven. Je bouwt een eigen internationaal netwerk op en krijgt de kans om bij een bedrijf in het buitenland je talenten te ontplooien. Op deze manier onderscheid je jezelf op de arbeidsmarkt en versterk je jouw positie.

Plezier!

Stagelopen in het buitenland is natuurlijk ontzettend gaaf! Het is een echte “once in a lifetime experience”. Krijg je de kans, grijp hem dan en ga ervoor. Reis, ervaar, leer, ontplooi en geniet!

Team Stagehuis

Sinds 2006 zet Stagehuis zich in om een buitenlandse stage voor iedereen mogelijk te maken. Door de jaren heen hebben we een breed bedrijven netwerk opgebouwd. We werken met collega’s op locatie en plaatsen je bij erkende bedrijven. Voor alle studierichtingen hebben we goede stagemogelijkheden. We werken op maat, op basis van jouw wensen en opleidingseisen zoeken we een passende stage die bij jou past. Naast het regelen van een stage helpen wij je ook bij het regelen van huisvesting, verzekeringen, visumaanvraag en startpakketten met gunstige vliegticket tarieven.

We zijn een professioneel en ervaren team met een grote passie voor educatieve reizen. Door stage, werk, reizen en cursussen in het buitenland hebben we een brede ervaring opgedaan en weten we als geen ander wat er op je afkomt als je kiest voor een buitenlandse stage. Door onze ervaring en goede internationale contacten garanderen wij een uitdagende stage op jouw niveau bij een erkend en professioneel bedrijf. Persoonlijk contact vinden we erg belangrijk. Daarom organiseren we consults bij ons op kantoor waardoor jij en je ouders/verzorgers/partner langs kunnen komen voor een persoonlijk gesprek.

Waar ga jij stagelopen?

Wij helpen je graag op weg naar het buitenland. Op onze bestemmingen bieden we Engelstalige stages aan. Ook in niet Engelstalige landen zul je in een internationaal bedrijf komen te werken waar de voertaal Engels is. Binnen Europa bieden we topstages in Engeland, Ierland en Malta. Wil je wat verder weg? In Australië, Nieuw-Zeeland, China, Canada en Amerika hebben wij zeer goede stagemogelijkheden die jou de kans geven om je buiten onze landsgrenzen te ontwikkelen.

Ervaar het zelf!

Velen gingen je voor en vlogen de wereld over om hun talenten verder te ontplooien. Onze stagiaires vertellen je graag wat voor boost hun stageperiode in het buitenland is geweest!

Jette, 23 jaar

Toerisme stage in Nelson, Nieuw-Zeeland

"Voor mijn bachelor toerisme wilde ik heel graag zo ver mogelijk stage gaan lopen. Een medewerker van Stagehuis, die zelf ook stage had gelopen in Nieuw Zeeland, heeft mijn enthouiast gemaakt voor deze bestemming. Mede hierdoor heb ik er voor gekozen om stage te gaan lopen in Nieuw Zeeland en daar heb ik geen moment spijt van gehad! Wat een geweldig land en ik liep letterlijk stage in  het paradijs. Ik werkte namelijk voor een touroperator in Abel Tasman National park. Onbeschrijfelijk mooi! De eerste week mocht ik mee op de trips zodat ik goed wist wat ik ging verkopen. Uiteindelijk ben ik na mijn stage nog langer in Nieuw Zeeland gebleven en heb ik rond gereisd. De Kiwi’s zijn heel aardig en mijn huisgenootje was een Maori meisje, zij heeft mij heel veel van hun traditities laten zien. Op de terug weg naar Nederland heb ik nog een stop over gemaakt in Thailand en heb ik daar 3 weken gebackpackt. Het was een onvergetelijke tijd en kan het echt iedereen aanraden deze stap te nemen!"

Olivia, 18 jaar

Retail stage in Valletta, Malta

"Voor mijn stage wilde ik heel graag naar het buitenland. Een bestemming waar ik mijn Engels kon verbeteren en een totaal andere cultuur kon ervaren had mijn voorkeur. Via Stagehuis heb ik een hele leuke stage gevonden op Malta in een grote fashion store. Aan de boulevard in Valletta heb ik heel veel geleerd en vond ik het werken in de retail echt fantastisch. Doordat ik in een heel leuk gastgezin woonde heb ik de cultuur van heel dichtbij meegemaakt. Elke zondag kwam de hele Maltese familie bij elkaar en aten we samen. De Maltezen weten wel wat gezelligheid is! Ook woonde er nog een Koreaanse, Bulgaarse en Duitse student in hetzelfde gezin, wat de ervaring heel internationaal maakte. Malta is een heel mooi eiland, met een warme cultuur en prachtige bezienswaardigheden. Dankzij Stagehuis heb ik echt een hele gave tijd gehad!"

Linda, 23 jaar

Marketing stage in Sydney, Australië

“Ik wilde dolgraag naar het buitenland voor een stage. Via Stagehuis kon ik in Sydney een marketing stage gaan lopen bij een design studio. Enorm spannend vond ik het, maar ik heb een geweldige tijd gehad. Vanuit mijn appartement liep ik binnen 10 minuten naar Bondi Beach, ik nam surfles en in de weekenden maakte ik veel tripjes in en rondom Sydney. Iedere dag was het een beetje vakantie. Na werk kon ik even uitwaaien op het strand of barbecueën op één van de vele public bbq’s. Op mijn stage ging alles heel goed. Er waren meer trainees bij het bedrijf. Samen met mijn collega’s gingen we lunchen op Darling Harbour en op vrijdagavond borrelen in Bondi Junction. We organiseerden met het team een aantal exposities en hiervoor had ik contact met verschillende overheidsinstellingen. Ik heb super veel geleerd en ben in korte tijd op professioneel en persoonlijk vlak enorm gegroeid. Na mijn stage besloot ik nog een tijdje op reis te gaan. Ik ging naar Fiji, Tasmanië en Indonesië. Ik kijk terug op een supergave tijd. Ik hoop ooit nog een keer terug te gaan, want Sydney blijft mijn absolute favoriet!”

Casper, 21 jaar

Research Analist stage in Shanghai, China

"In het begin vond ik het lastig om in Shanghai te leven. Dit kwam voornamelijk door de enorme cultuurshock die ik had. Zo'n beetje alles wat anders kan van wat je gewend bent in Nederland is anders daar. Ik had gelukkig dankzij Stagehuis een perfecte accommodatie en stage die mij erg hielpen om aan deze cultuurshock te wennen omdat ik het appartement met meerdere Europeanen deelde die ook stage liepen. De omslag van de cultuurshock naar enorm genieten kwam eigenlijk na 3 weken al. Vanaf toen wilde ik eigenlijk niet meer terug. Dankzij mijn accommodatie en stage had ik veel nieuwe internationale vrienden gemaakt waar ik ook vaak genoeg mee op stap ging in Shanghai en uitjes deed naar andere gebieden in China. Als ik een tip moet geven voor studenten die een stage gaan doen in China; sta open voor het vreemden. De Chinese hebben voor ons onbekende culturele gewoontes waar je in het begin erg aan moet wennen maar waar je in korte tijd aan went en het ook gaat waarderen."

Vincent, 22 jaar

Human Resources stage in Dublin, Ierland

“Mijn stageplek was echt fantastisch! Mijn collega’s zorgden ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ging. Ik kreeg direct veel verantwoordelijkheden en werd als een volwaardige medewerker beschouwd. Ik werkte in een hotel, waardoor ik korting kreeg op bustours. Ik heb hierdoor veel van het land kunnen zien! Ik ben naar de Cliffs of Moher, Newgrange en de Wicklow Mountains geweest. In Dublin heb ik echt alles gezien. Van de Guinness storehouse tot alle kerken en musea. Het is een fantastisch land waar van alles te beleven is. De mensen in Ierland zijn heel vriendelijk en willen altijd een praatje maken. Ik zou het iedereen aanraden om een stage in het buitenland te gaan lopen. Ik had het reisvirus van te voren al te pakken, vandaar dat ik ook een stage in het buitenland moest en zou doen. Stagehuis heeft alles top geregeld! Het contact was altijd erg fijn en als ik een vraag had kreeg ik erg snel antwoord. Het was voor mij een onvergetelijke en leerzame periode!”

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met onze reisadviseurs!

 

Hoi, ik ben Maureen, studie en stage specialist van
Information Planet. Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!© 2015 Information Planet