Ontdek het echte Braziliaanse leven

Brazilië: het land van Carnaval, samba en natuurlijk voetbal. Wereldwijd heeft het Braziliaanse elftal behoorlijk wat naam opgebouwd. Het land is daarom bij verschillende toernooien vaak favoriet! Jij kunt dit allemaal van dichtbij meemaken tijdens een High School programma in Brazilië. De scholen en gastgezinnen liggen in de provincie van São Paulo, maar net niet in de grote stad, zodat je het echte lokale Braziliaanse leven meekrijgt.

Je kunt een semester of volledig schooljaar volgen in Brazilië of kiezen voor een kort programma van 8 weken. Studenten worden geplaatst op privéscholen in het gebied São Paulo. Op scholen dragen studenten een schooluniform. Dat is wellicht even wennen, maar het scheelt wel stress in de ochtend. Bang dat je jezelf niet verstaanbaar kunt maken in dit Portugees sprekende land? Maak je geen zorgen! Op school krijg je Portugese les, zodat je de taal snel onder de knie hebt. Jouw gastgezin zal je hierbij ook zeker helpen, want doordat je het Portugees overal spreekt leer je dit razendsnel!

Highlights Brazilië

 • 15 tot max. 18 jaar bij vertrek
 • Fijne privéscholen
 • Plaatsing in São Paulo regio
 • Inclusief 3 maanden Portugese lessen
 • Meestal halve lesdagen
 • Excursiemogelijkheden om het land te verkennen

Plan een gratis oriëntatiegesprek

Waarom High School?

 • Een unieke buitenlandervaring voor jou
 • Leer een taal vloeiend spreken
 • Ontdek een nieuwe cultuur
 • Maak vrienden voor het leven
 • De perfecte invulling voor jouw tussenjaar
 • Ontwikkel jezelf en word zelfstandiger
 • Vergroot je studie- en carrièremogelijkheden

Laat je door ons inspireren en informeren!

Een High School ervaring in het buitenland is een geweldig en spannend avontuur. Dit weten wij als geen ander. Je volgt vakken die nieuw voor je zijn, kiest uit buitenschoolse activiteiten en je wordt onderdeel van een gastgezin. Wij begeleiden jou van A tot Z. Van jouw eerste vraag tot het moment dat je weer terugkomt. Samen met jouw ouders begeleiden wij jou in de keuze voor High School programma en alles wat er komt kijken bij de aanmelding en plaatsing.

Het is belangrijk om je goed en uitgebreid te laten informeren. Zo kun je de juiste keuze maken en een fantastische high school ervaring beleven. Wil jij dolgraag weten wat jouw opties zijn of ben je nieuwsgierig hoe wij jou kunnen begeleiden? Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze high school specialisten. Met onze jarenlange ervaring vertellen we je graag alles over high school en de verschillende programma's. Ben je helemaal enthousiast en klaar om je aan te melden? Dan maken we graag een echte High Schooler van jou!

Het High School Brazilië programma

Een High School programma in Brazilië is een super ervaring! Tijdens jouw High School periode leer je veel over jezelf. Je wordt volledig ondergedompeld in een andere cultuur en je krijgt een geheel nieuw leven. Naast persoonlijke ontwikkeling heb je tijdens een High School jaar of semester in Brazilië ook vooral veel plezier! Hieronder lees je alle ins & outs van het High School leven en de toelating.

Als High School student word jij geplaatst in een van de laatste drie jaar van secondary education op een privéschool in de buurt van Sao Paolo. Je volgt de lessen in het Portugees en draagt een uniform op school. Je volgt een vast rooster met vakken zoals Portugees, gym, biologie, wiskunde, geschiedenis, scheikunde en aardrijkskunde. Je kunt het dus vergelijken met het vakkenaanbod in Nederland. Doordat je extra taallessen Portugees krijgt en de lessen op school in het Portugees volgt zal je hierin snel stappen maken.

De schooltijden zijn anders dan je gewend bent. De meeste scholen geven namelijk les van 07:00 - 13:30 uur of van 13:00 - 17:00 uur. Dat betekent dat je in de ochtend of middag genoeg tijd hebt om leuke activiteiten te ondernemen. Dit is echt een van de voordelen van het Braziliaanse schoolsysteem!

In de regio São Paolo wordt er naar een match gezocht met een gastgezin. Reken maar dat jij met open armen zult worden ontvangen en jij je ook snel thuis zult voelen. Het familieleven is erg belangrijk in Brazilië en ze willen jou graag onderdeel laten zijn van hun gezin. Daarnaast zijn ze ook enorm trots op hun land en cultuur en willen ze dit graag met je delen. Je zult dus veel tijd met je gastgezin doorbrengen en helemaal ondergedompeld worden in het Braziliaanse leven.

De lessen op een High School in Brazilië zijn in de ochtend of middag en dat geeft je veel tijd om na school allerlei leuke dingen te doen. Ga met je vrienden de stad in of help je gastmoeder mee om een traditionele maaltijd te koken. Ook houden Brazilianen erg van voetbal en capoeira en kan je altijd aan sluiten voor een wedstrijd of training. Ook kan je deze extra uurtjes gebruiken om je Portugees bij te spijkeren.

Naast deze activiteiten worden er excursies georganiseerd door school of onze partnerorganisatie en dit geeft je de kans om wat meer van het land te ontdekken. In de vakantieperiodes heb je natuurlijk ook de tijd om met je gastgezin de omgeving te ontdekken. In Brazilië zijn de seizoenen omgedraaid en dat betekent dat je zomervakantie tussen december en maart zal zijn.

De toelatingseisen voor een High School programma in Brazilië zijn zeer soepel:

 • 15 tot en met 18 jaar
 • Mogelijk tijdens je middelbare school
 • Mogelijk na je middelbare school met een vmbo, havo, vwo of mbo diploma
 • Je hebt goede cijfers
 • Je hebt minimaal 2 jaar Portugees en/of Spaans gehad op school of middels een cursus
 • Je bent open-minded en geïnteresseerd in andere culturen

Schooljaar 2022:

Deadline januari 2022: 1-11-2021
Deadline juli 2022: 1-04-2021

Semester (januari/ juli): € 8.895,-
Schooljaar (januari): €9.995,-

Inbegrepen bij High School Brazilië:

 • Na acceptatie gegarandeerd een plaatsing
  *Plaatsing op een privé High School
  *Verblijf in een gastgezin (incl. kosten en inwoning)
 • 3 maanden Portugese taallessen van 2 uur per week (bij semester of schooljaar)
 • Ondersteuning voor vertrek en op locatie
 • Noodnummer in Brazilië (24/7 bereikbaar)
 • Persoonlijk gesprek met onze studie- en reisadviseurs
 • Interview om jouw Portugese / Spaanse taalniveau te toetsen
 • Informatiebijeenkomst voor vertrek (bij vertrek in juli)
 • Handboek 'High School' voor studenten, vol handige tips en informatie
 • Handboek 'High School' voor ouders
 • Transfer van en naar luchthaven (São Paulo)
 • Oriëntatiebijeenkomst met lokale coordinator bij aankomst
 • Certificaat als bewijs van deelname aan het High School programma

Niet inbegrepen in de prijs:

 • €100,- administratiekosten
 • Reis van en naar Brazilië
 • Verzekeringen (reis, medisch, aansprakelijkheid & annulering)
 • Visumkosten
 • Eventuele vaccinaties & TBC-test
 • Extra uitgave ter plekke: zakgeld, simkaart, schoolbenodigdheden, (sport)uniform, extra taallessen en excursies
 • Lokale reiskosten zoals vervoer van en naar school

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Hoe begeleiden wij jou?

Bij Information Planet vinden we persoonlijke begeleiding erg belangrijk! Wanneer je bij ons een High School Programma gaat doen zorgen we er daarom voor dat je van A tot Z geholpen word: vanaf het de eerste oriëntatie tot het moment dat je in Nederland het vliegtuig weer uit stapt. Hoe dat precies verloopt lees je alvast hier:

Ben jij toe aan het avontuur van je leven en wil jij je verder verdiepen in een van onze highschoolprogramma's? Plan dan gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met ons. Bekijk ook eens onze socials (@informationplanethighschool), download de gratis brochure of schrijf je in voor een van onze infosessies.

Ben je er helemaal over uit, en wil jij je definitief gaan focussen op een highschoolprogramma? We geven je graag meer informatie tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou en je ouders graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We nemen uitgebreid de tijd om alle ins en outs te bespreken van het programma waar jij geïnteresseerd in bent. Dit gesprek kan online of op kantoor ingepland worden. Tijdens deze kennismaking vertellen we je meer over jouw tijd op een highschool in het buitenland, de aanmeldprocedure, de gastgezinnen en praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvraag en vaccinaties. Daarnaast is er de ruimte om vragen te stellen.

Ben je net zo enthousiast als wij en wil jij je dolgraag aanmelden voor ons highschoolprogramma? Dan gaan we aan de slag!

Meld je aan voor ons highschoolprogramma via onze website. We plannen dan een afspraak in om je uit te leggen wat alle vervolgstappen zijn. Wij bereiden je heel goed op voor de aanmelding, want het is nu jouw beurt om de formulieren in te vullen voor jouw highschoolprogramma. Ook zullen wij een taaltoets en interview met jou afnemen.

Kort na jouw aanmelding hoor je van ons of je geaccepteerd bent voor het programma. Dit betekent dat je voor 100% zeker bent van een plaatsing op een school en bij een gastgezin. De voorpret kan dus ook al beginnen!

Onze partner gaat op zoek naar een highschool en een gastgezin voor jou en dan is het geduldig wachten op ons telefoontje.... Je bent geplaatst!

Je ontvangt van ons alle informatie over jouw highschool en gastgezin. Nu weet je ook precies waar je het komende half jaar of schooljaar gaat wonen. Je kunt vanaf dat moment ook contact met je gastgezin opnemen en elkaar leren kennen.

Om jouw highschoolavontuur te kunnen starten heb je een visum nodig. Wij sturen je een uitgebreide handleiding die je stap voor stap kunt volgen om het hele visumproces moeiteloos te kunnen doorlopen.

Als je voor een langere tijd en met een ander doel dan een gewone vakantie naar het buitenland gaat, dan is een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering meestal niet geldig. Deze kennen bovendien vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 of 60 dagen.

Wij werken daarom samen met Tasman Verzekeringen, die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, highschoolprogramma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Ook raden wij een annuleringsgarantie aan. Via Information Planet kun je deze afsluiten! Deze garantie is op maat gemaakt voor onze studenten. Het is voordeliger, kent geen eigen risico en heeft extra voorwaarden voor bijvoorbeeld eindexamenkandidaten.

De spanning stijgt en je bent bijna klaar om in het vliegtuig te stappen! Voor alle vertrekkende studenten in organiseren we een uitgebreide voorbereidingsbijeenkomst vol met tips & tricks voor jou en je ouders. Jullie ontvangen ons handboek en wij zorgen dat iedereen voor 100% is geïnformeerd en alle verwachtingen over een weer voor iedereen duidelijk zijn.

Op locatie is jouw gastgezin jouw eerste aanspreekpunt. Ook krijg je een persoonlijke begeleider toegewezen. Deze begeleider woont in de buurt en checkt regelmatig hoe jij je voelt en hoe het gaat op school en bij het gastgezin.

Samen zorgen we ervoor dat dit spannende avontuur op rolletjes loopt. Ons team staat open voor al jouw vragen maar ook die van je ouders en we zullen deze in alle eerlijkheid beantwoorden.

Aan al het leuks komt helaas een eind. Nadat je jouw highschoolprogramma succesvol hebt afgerond, ontvang je van ons een certificaat van deelname. Deze kun je boven je bed hangen en in de toekomst natuurlijk vermelden op jouw cv. En elke keer dat je ernaar kijkt, verschijnt er een grote glimlach op je gezicht terugdenkend aan alle mooie herinneringen!

High School ervaringen van onze studenten

Een ervaring in het buitenland is er één om nooit meer te vergeten. Je ontwikkelt jezelf, word zelfstandiger, leert nieuwe mensen en culturen kennen, verbetert een bepaalde taal en doet ontzettend waardevolle levenservaring op. Ontdek waar het buitenland jou kan brengen en laat je inspireren door verhalen van andere studenten.

High school Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze High School programma’s.

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat