Beleef Frankrijk tijdens jouw High School programma

Frankrijk staat bekend om haar cultuur en natuurlijk de Franse keuken, die wereldwijd bekend is. Je hebt vast wel eens gehoord van Escargots, Croissants, Ratatouille en een Croque monsieur. Allemaal Franse gerechten! Frankrijk is daarnaast een ontzettend veelzijdig land met prachtige kusten en een indrukwekkend binnenland. Veel gezinnen en families trekken daarom in de zomer naar ‘la douce France’. Maar wat nog gaver is, is het volgen van een volledig High School Year in Frankrijk! Dicht bij huis, maar toch in een land met een heel andere cultuur en taal. De gastgezinnen zijn op hun beurt ook erg nieuwsgierig naar jouw achtergrond en cultuur, waardoor er een mooie uitwisseling ontstaat. Vele vriendschappen voor het leven zullen hier ontstaan!

Je kunt in Frankrijk kiezen tussen een semester programma, welke start in september of januari, of een volledig schooljaar dat elk jaar in september start. Daarnaast is het ook mogelijk om een High School Programma in Frankrijk te volgen voor slechts een paar weken. Zo kun je bijvoorbeeld ook in de zomervakantie een tijdje op uitwisseling! Je kunt een voorkeur opgeven voor drie regio’s in Frankrijk. Hier worden vervolgens jouw gastgezin en High School op geselecteerd.

Highlights Frankrijk

 • Vrijwillige gastgezinnen
 • Vanaf 13 tot max. 18 jaar bij vertrek
 • Voorkeuren opgeven voor 3 regio's
 • Hoge kwaliteit onderwijs
 • 3-daagse oriëntatie in Parijs

Plan een gratis oriëntatiegesprek

Waarom High School?

 • Een unieke buitenlandervaring voor jou
 • Leer een taal vloeiend spreken
 • Ontdek een nieuwe cultuur
 • Maak vrienden voor het leven
 • De perfecte invulling voor jouw tussenjaar
 • Ontwikkel jezelf en word zelfstandiger
 • Vergroot je studie- en carrièremogelijkheden

Laat je door ons inspireren en informeren!

Een High School ervaring in het buitenland is een geweldig en spannend avontuur. Dit weten wij als geen ander. Je volgt vakken die nieuw voor je zijn, kiest uit buitenschoolse activiteiten en je wordt onderdeel van een gastgezin. Wij begeleiden jou van A tot Z. Van jouw eerste vraag tot het moment dat je weer terugkomt. Samen met jouw ouders begeleiden wij jou in de keuze voor High School programma en alles wat er komt kijken bij de aanmelding en plaatsing.

Het is belangrijk om je goed en uitgebreid te laten informeren. Zo kun je de juiste keuze maken en een fantastische high school ervaring beleven. Wil jij dolgraag weten wat jouw opties zijn of ben je nieuwsgierig hoe wij jou kunnen begeleiden? Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze high school specialisten. Met onze jarenlange ervaring vertellen we je graag alles over high school en de verschillende programma's. Ben je helemaal enthousiast en klaar om je aan te melden? Dan maken we graag een echte High Schooler van jou!

Het High School Frankrijk programma

Een High School programma in Frankrijk is een super ervaring! Tijdens jouw High School periode leer je veel over jezelf. Je wordt volledig ondergedompeld in een andere cultuur en je krijgt een geheel nieuw leven. Naast persoonlijke ontwikkeling heb je tijdens een High School jaar of semester in Frankrijk ook vooral veel plezier! Hieronder lees je alle ins & outs van het High School leven en de toelating.

Als High School student wordt je geplaatst in één van de laatste drie jaar (grade 10 - 12). Afhankelijk van het jaar waarin je wordt geplaatst volg je een aantal verplichte vakken zoals Frans, Engels, wiskunde, gym en economie. Maar je kan ook nog een aantal vakken zelf kiezen. Het onderwijs in Frankrijk is van hoog niveau en je volgt 40 tot 45 lesuren per week.

Gastgezinnen wonen verspreid over heel Frankrijk. Er wordt een match gezocht met een gastgezin op basis van jouw interesses. Je zult warm ontvangen worden want de gastgezinnen in Frankrijk staan er om bekend dat ze erg enthousiast zijn en uitkijken naar jouw komst en verblijf. Ze staan te springen om hun leven met jou te delen en om meer te horen over jouw leven in Nederland.

Het kan niet anders dat jouw Frans ook met sprongen vooruit zal gaan. Je gastgezin is er ook om je hierbij te helpen en om je nieuwe woorden en typische uitspraken uit de regio te leren.

Na school heb je voldoende tijd om met vrienden wat leuks te gaan doen. Je kunt de stad in om te gaan shoppen, een croissant eten op het terras of samen gaan sporten. Er zijn genoeg lokale sportverenigingen waar je je ook bij aan kunt aansluiten.

Onze partnerorganisatie in Frankrijk organiseert voor de uitwisselingsstudenten ook gedurende het jaar nog wat leuke excursies om meer van het land te zien.

Toelatingseisen High School Frankrijk:

 • 13 tot 18 jaar bij aankomst
 • Mogelijk tijdens je middelbare school
 • Mogelijk na je middelbare school met een vmbo, havo, vwo of mbo diploma
 • Je hebt minimaal 2 jaar Frans gehad op school of A2 niveau
 • Goede schoolresultaten over de laatste jaren
 • Je bent open-minded en bent geïnteresseerd in andere culturen

Schooljaar 2025-2026:

Deadline januari 2025: 31-10-2024

Mocht deze datum zijn verstreken, neem dan alsnog contact met ons op, dan kijken we samen wat er nog mogelijk is!

Trimester: vanaf €7.995,-
Semester: vanaf €8.495,-
Schooljaar: vanaf €11.495,-

Inbegrepen bij High School Frankrijk:

 • High School plaatsing
 • Verblijf in een gastgezin (incl. kosten en inwoning)
 • Ondersteuning voor vertrek en op locatie
 • Persoonlijk gesprek met onze studie- en reisadviseurs
 • Interview om jouw Franse taalniveau te toetsen
 • Voorbereidingsbijeenkomst voor vertrek
 • Handboek 'High School' voor studenten, vol handige tips en informatie
 • Handboek 'High School' voor ouders
 • Certificaat als bewijs van deelname aan het High School programma

Wat komt er verder nog bij kijken?

 • €100,- administratiekosten
 • Reis van en naar Frankrijk
 • Meet & Greet + oriëntatie bij aankomst
 • Verzekering (medisch) - verplicht
 • Schoolkosten zoals boeken
 • Transfer van en naar luchthaven
 • Lokale reiskosten van en naar school
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven, zoals extra activteiten en excursies

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Hoe begeleiden wij jou?

Bij Information Planet vinden we persoonlijke begeleiding erg belangrijk! Wanneer je bij ons een High School Programma gaat doen zorgen we er daarom voor dat je van A tot Z geholpen word: vanaf het de eerste oriëntatie tot het moment dat je in Nederland het vliegtuig weer uit stapt. Hoe dat precies verloopt lees je alvast hier:

Ben jij toe aan het avontuur van je leven en wil jij je verder verdiepen in een van onze highschoolprogramma's? Plan dan gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met ons. Bekijk ook eens onze socials (@informationplanethighschool), download de gratis brochure of schrijf je in voor een van onze infosessies.

Ben je er helemaal over uit, en wil jij je definitief gaan focussen op een highschoolprogramma? We geven je graag meer informatie tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou en je ouders graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We nemen uitgebreid de tijd om alle ins en outs te bespreken van het programma waar jij geïnteresseerd in bent. Dit gesprek kan online of op kantoor ingepland worden. Tijdens deze kennismaking vertellen we je meer over jouw tijd op een highschool in het buitenland, de aanmeldprocedure, de gastgezinnen en praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvraag en vaccinaties. Daarnaast is er de ruimte om vragen te stellen.

Ben je net zo enthousiast als wij en wil jij je dolgraag aanmelden voor ons highschoolprogramma? Dan gaan we aan de slag!

Meld je aan voor ons highschoolprogramma via onze website. We plannen dan een afspraak in om je uit te leggen wat alle vervolgstappen zijn. Wij bereiden je heel goed op voor de aanmelding, want het is nu jouw beurt om de formulieren in te vullen voor jouw highschoolprogramma. Ook zullen wij een taaltoets en interview met jou afnemen.

Kort na jouw aanmelding hoor je van ons of je geaccepteerd bent voor het programma. Dit betekent dat je voor 100% zeker bent van een plaatsing op een school en bij een gastgezin. De voorpret kan dus ook al beginnen!

Onze partner gaat op zoek naar een highschool en een gastgezin voor jou en dan is het geduldig wachten op ons telefoontje.... Je bent geplaatst!

Je ontvangt van ons alle informatie over jouw highschool en gastgezin. Nu weet je ook precies waar je het komende half jaar of schooljaar gaat wonen. Je kunt vanaf dat moment ook contact met je gastgezin opnemen en elkaar leren kennen.

Om jouw highschoolavontuur te kunnen starten heb je een visum nodig. Wij sturen je een uitgebreide handleiding die je stap voor stap kunt volgen om het hele visumproces moeiteloos te kunnen doorlopen.

Als je voor een langere tijd en met een ander doel dan een gewone vakantie naar het buitenland gaat, dan is een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering meestal niet geldig. Deze kennen bovendien vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 of 60 dagen.

Wij werken daarom samen met Tasman Verzekeringen, die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, highschoolprogramma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Ook raden wij een annuleringsgarantie aan. Via Information Planet kun je deze afsluiten! Deze garantie is op maat gemaakt voor onze studenten. Het is voordeliger, kent geen eigen risico en heeft extra voorwaarden voor bijvoorbeeld eindexamenkandidaten.

De spanning stijgt en je bent bijna klaar om in het vliegtuig te stappen! Voor alle vertrekkende studenten in organiseren we een uitgebreide voorbereidingsbijeenkomst vol met tips & tricks voor jou en je ouders. Jullie ontvangen ons handboek en wij zorgen dat iedereen voor 100% is geïnformeerd en alle verwachtingen over een weer voor iedereen duidelijk zijn.

Op locatie is jouw gastgezin jouw eerste aanspreekpunt. Ook krijg je een persoonlijke begeleider toegewezen. Deze begeleider woont in de buurt en checkt regelmatig hoe jij je voelt en hoe het gaat op school en bij het gastgezin.

Samen zorgen we ervoor dat dit spannende avontuur op rolletjes loopt. Ons team staat open voor al jouw vragen maar ook die van je ouders en we zullen deze in alle eerlijkheid beantwoorden.

Aan al het leuks komt helaas een eind. Nadat je jouw highschoolprogramma succesvol hebt afgerond, ontvang je van ons een certificaat van deelname. Deze kun je boven je bed hangen en in de toekomst natuurlijk vermelden op jouw cv. En elke keer dat je ernaar kijkt, verschijnt er een grote glimlach op je gezicht terugdenkend aan alle mooie herinneringen!

Ervaringen in het buitenland

Een ervaring in het buitenland is er één om nooit meer te vergeten. Je ontwikkelt jezelf, word zelfstandiger, leert nieuwe mensen en culturen kennen, verbetert een bepaalde taal en doet ontzettend waardevolle levenservaring op. Ontdek waar het buitenland jou kan brengen en laat je inspireren door verhalen van andere studenten.

High school Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze High School programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat