Hoe werkt de aanmelding voor een High School Programma?

Je wilt graag een High School programma gaan doen in het buitenland. Hoe maak je deze droom werkelijkheid? Lees onderstaande stappen en voor je het weet begin jij aan jouw High School avontuur!

Loader image

Ben jij toe aan het avontuur van je leven en wil je je verder verdiepen in een van onze High School programma's? Plan dan gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met ons. Bekijk ook eens onze socials (@informationplanethighschool), download de gratis brochure of schrijf je in voor een van onze infosessies.

Ben je er helemaal over uit, en wil je je definitief gaan focussen op een High School Programma? We geven je graag meer informatie tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou en je ouders graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We nemen uitgebreid de tijd om alle ins en outs te bespreken van het programma waar jij geïnteresseerd in bent. Dit gesprek kan online of op kantoor ingepland worden. Tijdens deze kennismaking vertellen we je meer over jouw tijd op een High School in het buitenland, de aanmeldprocedure, de gastgezinnen en praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvraag en vaccinaties. Daarnaast is er de ruimte om vragen te stellen.

Heb je de knoop doorgehakt, weet je welk programma je wil gaan volgen en waar? Dan is de keuze gemaakt en kunnen we verder met de aanmelding!

De eerste stap is om je aan te melden voor het programma via onze website. We zullen dan in samenspraak met jou een afspraak inplannen bij ons op kantoor. Hier zijn jouw ouders uiteraard ook welkom! We bereiden je goed voor op de vervolgstappen, want het is dan jouw beurt om formulieren in te gaan vullen. Tijdens dit gesprek nemen we ook een taaltoets en een interview bij je af.

Kort na jouw aanmelding hoor je van ons of je geaccepteerd bent op het programma. Dit betekent dat je voor 100% zeker bent van een plaatsing bij een school en gastgezin. De voorpret kan dus ook al beginnen!

Onze partner gaat op zoek naar een High School en gastgezin voor je. En dan is het geduldig wachten op ons telefoontje....Je bent geplaatst!

Je ontvangt van ons alle informatie over jouw High School en gastgezin. Nu weet je ook precies waar je het komende half jaar of schooljaar gaat wonen. Je kunt vanaf dat moment ook contact met je gastgezin opnemen en elkaar leren kennen.

Met de aanmelding en plaatsing achter de rug kan de voorpret pas echt beginnen. Je hebt contact gehad met je gastgezin en weet precies waar je de komende tijd terecht zult komen. De spanning stijgt en je bent bijna klaar om in het vliegtuig te stappen! Voor alle vertrekkende studenten organiseren we een uitgebreide voorbereidingsbijeenkomst vol met tips & tricks voor jou en je ouders. Jullie ontvangen ons handboek en wij zorgen dat iedereen voor 100% is geïnformeerd en alle verwachtingen over een weer voor iedereen duidelijk zijn.

Plan een gratis oriëntatiegesprek

Waarom High School?

  • Een unieke buitenlandervaring voor jou
  • Leer een taal vloeiend spreken
  • Ontdek een nieuwe cultuur
  • Maak vrienden voor het leven
  • De perfecte invulling voor jouw tussenjaar
  • Ontwikkel jezelf en word zelfstandiger
  • Vergroot je studie- en carrièremogelijkheden

Laat je door ons inspireren en informeren!

Een High School ervaring in het buitenland is een geweldig en spannend avontuur. Dit weten wij als geen ander. Je volgt vakken die nieuw voor je zijn, kiest uit buitenschoolse activiteiten en je wordt onderdeel van een gastgezin. Wij begeleiden jou van A tot Z. Van jouw eerste vraag tot het moment dat je weer terugkomt. Samen met jouw ouders begeleiden wij jou in de keuze voor High School programma en alles wat er komt kijken bij de aanmelding en plaatsing.

Het is belangrijk om je goed en uitgebreid te laten informeren. Zo kun je de juiste keuze maken en een fantastische high school ervaring beleven. Wil jij dolgraag weten wat jouw opties zijn of ben je nieuwsgierig hoe wij jou kunnen begeleiden? Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze high school specialisten. Met onze jarenlange ervaring vertellen we je graag alles over high school en de verschillende programma's. Ben je helemaal enthousiast en klaar om je aan te melden? Dan maken we graag een echte High Schooler van jou!

High school Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze High School programma’s.

De favoriete bestemmingen van onze studenten

Onze High Schoolers in het buitenland

Een ervaring in het buitenland is er één om nooit meer te vergeten. Ontdek waar het buitenland jou kan brengen en laat je inspireren door verhalen van andere studenten. Neem ook eens een kijk op onze blog waar we verschillende leuke en interessante onderwerpen behandelen om jou op weg te helpen met jouw buitenland avontuur.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat