Belangrijke informatie voor ouders

Support voor ouders
Een High School periode in het buitenland is niet alleen een grote stap voor de student zelf, maar ook voor de ouders. Het is nogal wat om uw zoon of dochter de wijde wereld in te sturen voor een lange tijd. We bieden dan ook support voor ouders, zodat u met een gerust hart uw zoon of dochter kunt uitzwaaien. Ook tijdens de High School periode stopt onze begeleiding niet. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. We vinden contact met u als ouder(s) erg belangrijk. Bent u benieuwd hoe andere ouders zich hebben gevoeld bij de buitenlandervaring van hun zoon of dochter? Lees hier hoe de ouders van Laura en Eline het high school avontuur van hun dochters hebben ervaren!

Houd zeker contact!
Als ouder gunt u uw kind een onvergetelijke, leerzame en zorgeloze tijd in het buitenland en wilt u natuurlijk dat alles tot in de puntjes geregeld is. Het is belangrijk dat uw kind in een veilige en vertrouwde omgeving terecht komt, maar dit blijft natuurlijk spannend. Hoe gaat uw kind zich immers thuis voelen in een nieuwe omgeving bij een vreemd gastgezin? Vragen die wellicht in u op komen zijn 'Wat voor mensen zijn het?' 'Is er wel een klik tussen mijn kind en het gastgezin?'. Onze gastgezinnen worden met zorg geselecteerd. Dat betekent dat er gekeken wordt naar overeenkomsten in interesses en hobby's. De achtergrond van de gastgezinnen wordt gecheckt en ook worden er regelmatig huisbezoeken gedaan. Uw kind zal al snel een hechte band opbouwen met het gastgezin en leuke activiteiten ondernemen. Nog voordat uw zoon of dochter bij het gastgezin arriveert kunt u zelfs al samen kennismaken via bijvoorbeeld Skype of per telefoon!

Ook tijdens het verblijf zijn er vandaag de dag genoeg mogelijkheden om in contact te blijven met uw zoon of dochter. Wil u liever een keer op visite? Natuurlijk kan dat ook! Maak er een leuke vakantie van en krijg een beter beeld van de leefomgeving waarin uw kind tijdens dit bijzondere avontuur verblijft, wij adviseren wel altijd om dit te doen aan het einde van de uitwisseling. Ondertussen zullen wij u op de hoogte van mogelijke ontwikkelingen. Op locatie krijgt uw kind een persoonlijke begeleider toegewezen. Deze begeleider woont in de buurt en checkt regelmatig hoe uw zoon of dochter zich voelt en hoe het gaat op school en bij het gastgezin. Weer wat extra zekerheid die zowel voor u als ouder als voor uw zoon of dochter erg prettig kan zijn.

Gedurende dit avontuur staan u en uw zoon of dochter zeker niet alleen voor. Wij vinden we het contact tussen ouders, ons, de student en het gastgezin erg belangrijk en dit start al vanaf de eerste contactmomenten rondom de aanmelding. Eenmaal in het buitenland zal de begeleider op locatie hier ook een grote rol in spelen. Samen zorgen we ervoor dat dit spannende avontuur op rolletjes loopt en dat uw inmiddels zelfstandige zoon of dochter dolblij en met vele ervaringen op zak terug kan keren.

High school Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze High School programma’s.

De favoriete bestemmingen van onze studenten

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

High School ervaringen

Een ervaring in het buitenland is er één om nooit meer te vergeten.  Ontdek waar het buitenland jou kan brengen en laat je inspireren door verhalen van andere studenten. Neem ook eens een kijk op onze blog waar we verschillende leuke en interessante onderwerpen behandelen om jou op weg te helpen met jouw buitenland-avontuur

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat