Wat is High School?

Verleg de landsgrenzen én je persoonlijke grenzen met een High School programma in het buitenland. Leer een taal vloeiend spreken, ervaar een andere cultuur, maak nieuwe vrienden en ontdek waar je eigen interesses liggen. Heb je een tussenjaar of weet je nog niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Dan is High School dé manier om daar achter te komen. Ga op uitwisseling en kom terug met een bredere kijk op de wereld!

Tijdens jouw High School periode leer je veel over jezelf. Je wordt volledig ondergedompeld in een andere cultuur en je krijgt een geheel nieuw leven. Naast persoonlijke ontwikkeling, heb je tijdens een High School Year of Semester in het buitenland ook vooral veel plezier! Vanuit school worden vaak veel activiteiten georganiseerd waaraan je na schooltijd kunt deelnemen. Ga in het weekend leuke uitstapjes maken met je gastgezin of je nieuwe vrienden. Bezoek alle highlights van jouw bestemming. Benieuwd naar het leven als uitwisselingstudent? Lees de ervaringen van studenten die je voorgingen!

Plan een gratis oriëntatiegesprek

Waarom High School?

  • Een unieke buitenlandervaring voor jou
  • Leer een taal vloeiend spreken
  • Ontdek een nieuwe cultuur
  • Maak vrienden voor het leven
  • De perfecte invulling voor jouw tussenjaar
  • Ontwikkel jezelf en word zelfstandiger
  • Vergroot je studie- en carrièremogelijkheden

Laat je door ons inspireren en informeren!

Een High School ervaring in het buitenland is een geweldig en spannend avontuur. Dit weten wij als geen ander. Je volgt vakken die nieuw voor je zijn, kiest uit buitenschoolse activiteiten en je wordt onderdeel van een gastgezin. Wij begeleiden jou van A tot Z. Van jouw eerste vraag tot het moment dat je weer terugkomt. Samen met jouw ouders begeleiden wij jou in de keuze voor High School programma en alles wat er komt kijken bij de aanmelding en plaatsing.

Het is belangrijk om je goed en uitgebreid te laten informeren. Zo kun je de juiste keuze maken en een fantastische high school ervaring beleven. Wil jij dolgraag weten wat jouw opties zijn of ben je nieuwsgierig hoe wij jou kunnen begeleiden? Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze high school specialisten. Met onze jarenlange ervaring vertellen we je graag alles over high school en de verschillende programma's. Ben je helemaal enthousiast en klaar om je aan te melden? Dan maken we graag een echte High Schooler van jou!

High school Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze High School programma’s.

Jouw High School avontuur

Waarom High School?
Een High School Programma is perfect voor een student die zijn of haar interesses wil ontdekken. Waar ligt bijvoorbeeld je passie voor een vervolgopleiding of baan? Ontdek het met unieke keuzevakken die we in Nederland en België niet aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan theater, drama, fotografie, psychologie, sociologie, literatuur, journalistiek, koken, architectuur, media en nog veel meer! Daarnaast is het ook de uitgelezen kans om jezelf een nieuwe taal eigen te maken en om je onder te dompelen in een andere cultuur.

Laat je door ons informeren
Onze studie- en reisadviseurs hebben zelf ook een High School programma in het buitenland gevolgd en weten precies wat jou te wachten staat. We geven je graag persoonlijk advies zodat jouw droom werkelijkheid wordt! Maak een vrijblijvende afspraak op ons kantoor in Breda (dit kan ook online) of meld je aan voor een van onze infosessies. Krijg persoonlijk advies en bepaal of jij de uitdaging in het buitenland aan wilt gaan. Wacht niet langer, want een High School Year of semester is iets dat je niet kunt uitstellen tot later!

Kies zelf de vakken die je tijdens je High School wilt gaan volgen. Je hebt de keuze uit reguliere vakken zoals economie, biologie en wiskunde. Daarnaast kun je ook kiezen uit vakken die we hier niet kennen zoals business, sociologie of fotografie. Een leuke manier om te ontdekken waar jouw interesses liggen en wat jij in de toekomst wilt gaan doen.

Dompel jezelf onder in het dagelijks leven van je nieuwe gastland door bij mensen in huis te wonen. Je verblijft bij een met zorg geselecteerd gastgezin. Bij de selectie wordt gekeken naar gedeelde interesses en hobby’s, zodat jij je snel thuis zult voelen. Je brengt veel tijd door met je gastgezin tijdens de avonden thuis, feestdagen en familiediners. Je wordt gezien als een volwaardig gezinslid, wat betekent dat je ook meehelpt in het huishouden.

Een High School Programma bestaat uit meer dan alleen naar school gaan. Er worden veel activiteiten georganiseerd en je hebt vooral veel plezier met je gastgezin en je nieuwe vrienden. Ga naar een schoolfeest of kies een nieuwe sport die je gaat beoefenen. Na school heb je ook veel activiteiten waar je aan mee kunt doen. En aan het einde van het schooljaar is er een spetterende afsluiting, in de vorm van een bal, musical of sportwedstrijd!

Tijdens jouw High School Programma sta je er nooit alleen voor. Doe ervaring op in een veilige en vertrouwde omgeving. We bieden je persoonlijke en professionele begeleiding voor, tijdens en na je reis. Je gastgezin is er altijd voor jou, om voor je te zorgen en je te helpen. Ze zijn erg behulpzaam, waardoor jij je snel thuis zult voelen. Op bestemming krijg jij een persoonlijke begeleider die regelmatig checkt hoe het met je gaat.

We vinden support voor ouders ook erg belangrijk. Het is nogal wat om zoon of dochter de wijde wereld in te sturen. Lees hier meer informatie voor ouders.

De meeste studenten die een High School Programma gaan volgen kiezen voor een High School Year. Je volgt hierbij een volledig schooljaar in het buitenland! Wil je niet lang weg, dan is een semester een uitstekende oplossing. Je kunt dan al vanaf 3 maanden een geweldige ervaring beleven! Op sommige bestemmingen hebben we zelfs de mogelijkheid om je voor een paar weken het High School Programma te laten volgen. Vraag hiernaar bij onze High School Specialist.

De favoriete bestemmingen van onze studenten

Onze High Schoolers in het buitenland

Een ervaring in het buitenland is er één om nooit meer te vergeten.  Ontdek waar het buitenland jou kan brengen en laat je inspireren door verhalen van andere studenten. Neem ook eens een kijk op onze blog waar we verschillende leuke en interessante onderwerpen behandelen om jou op weg te helpen met jouw buitenland-avontuur

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat