High School in Engeland

"Een uitwisseling verandert je in alle opzichten en blijft de rest van je leven bij je. Als het zou kunnen zou ik zo weer terug gaan om alles opnieuw te doen!"

Toen ik 4 jaar geleden voor het eerst in Engeland kwam, wist ik dat ik zo snel mogelijk terug wilde komen. In januari 2017 ben ik daarom voor 5 maanden terug gegaan om het High School Programma te volgen. Ik werd geplaatst in een gastgezin in Wolverhampton.

Mijn gastmoeder was Jamaicaanse en daarnaast woonde ik samen met twee uitwisselingsstudenten, een uit België en een uit Argentinië. Ik heb dus naast de Engelse cultuur ook heel veel over andere culturen geleerd tijdens mijn tijd in Engeland! Het was heel fijn om twee gastzusjes te hebben waarmee ik het zo goed kon vinden. Ik heb samen met hun tijdens mijn uitwisseling ontzettend veel leuke dingen gedaan. We hebben samen verschillende steden bezocht, elkaar woordjes Spaans, Frans en Nederlands geleerd en met elkaar geleefd alsof we familie waren. Na 5 maanden Engeland zag ik hun als mijn zusjes en zo voelt het nu nog steeds, ook al zijn we nu allemaal weer terug in ons eigen land. Via mijn gastmoeder leerde ik ook veel over de Jamaicaanse cultuur en haar land van herkomst, daarnaast bracht zij ons ook heel veel bij over de Engelse cultuur en de stad waarin we woonde. Met het gezin hebben we verschillende leuke dingen gedaan. We hebben plekken in Engeland bezocht en zijn uiteten en naar de film geweest. Ik kon met mijn gastmoeder over van alles praten en voelde me daar echt thuis.

School in Engeland is heel anders dan in Nederland, je hebt maar 3 of 4 vakken en gaat gemiddeld 15 uur per week naar school. Ook hebben Engelse scholen veel vakken die wij in Nederland op de middelbare school niet hebben. Zo had ik Fotografie en Psychologie en kon je vakken als Verzorging en Product Design volgen op mijn school. De andere studenten op school waren heel erg aardig en al snel had ik een leuke groep vrienden die mij erg veel hebben geleerd over de taal en de Engelse cultuur.

Een van de leukste dingen van het wonen in Engeland en het High School programma vond ik de trips. Elke maand gingen we naar een nieuwe stad en deden we daar allemaal leuke dingen. Er ging elke keer een hele grote groep uitwisselingstudenten mee waardoor iedereen al snel heel close met elkaar was. Ik had vrienden uit Amerika, Paraguay, Zwitserland, Argentinië, Guatemala, Duitsland en nog veel meer andere landen. Naast de maandelijkse trips heb ik nog veel meer plekken in Engeland bezocht waardoor ik heel veel van het land heb gezien in 5 maanden.

Voor, tijdens en na mijn uitwisseling heeft Information Planet me heel goed geholpen. Voordat ik wegging heb ik een gesprek gehad waarin ik al mijn vragen kon stellen en werd ik geholpen met het invullen van alle papieren die nodig waren om naar Engeland te kunnen. Tijdens mijn tijd in Engeland kon ik met al mijn vragen en problemen bij Information Planet terecht en bleef ik op die manier in contact. Ze hielpen mij waar ik nodig had maar kon daarnaast doen wat ik zelf wilde, dit gaf me een gevoel van vrijheid en heeft ervoor gezorgd dat ik optimaal van mijn uitwisseling kon genieten. Ik ben heel blij dat ik voor Information Planet heb gekozen, echt een aanrader!

Het was de beste beslissing ooit om naar Engeland te gaan! Ik heb geweldige mensen ontmoet, de Engelse taal en cultuur ontdekt, veel van het land gezien en dingen gedaan waar ik altijd over gedroomd heb. Daarnaast heeft het mijn ogen geopend en heb ik ook heel veel over mezelf geleerd. Een uitwisseling verandert je in alle opzichten en blijft de rest van je leven bij je. Als het zou kunnen zou ik zo weer terug gaan om alles opnieuw te doen!

Heeft het verhaal van Vink je geïnspireerd en wil je meer weten over een High School Programma in Engeland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten. 

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat