High School in Canada

"Een High School Year is niet alleen een mogelijkheid om je Engels te verbeteren. Het is zoveel meer dan dat. Je maakt vrienden voor het leven en je krijgt er een nieuwe familie bij!"

Canada heeft mij altijd al aangesproken. Na mijn havo wist ik niet welke studierichting ik wilde gaan doen. De keuze was snel gemaakt. Ik nam een tussenjaar en ging op avontuur. Ik was zo benieuwd naar het leven in Canada dat ik niets liever wilde dan een High School Year in het buitenland.

Eenmaal aangemeld was er geen weg meer terug, ik ging in mijn eentje de weide wereld in. Zo ontzettend spannend! Naja, ik was natuurlijk niet alleen. Ik werd geplaatst in een superlief gastgezin. Een wat ouder stel van rond de 60 jaar, waarvan de kinderen al uit huis waren. Dit was precies wat ik wilde, aangezien ik thuis ook de jongste van het gezin ben wilde ik liever niet in een gezin met kleine kinderen geplaatst worden.

Mijn eerste schooldag was so exciting! Ik kreeg een rondleiding en mocht mijn vakkenpakket samenstellen. Ik heb daar echt de leukste klassen mogen volgen zoals: Kookles, Theater, Beeldhouwen en veel Sport. Je hebt op een High School ook veel leuke clubs waar je bij kan. Ik had gekozen voor een career group, waarmee ik zelfs op een groot school event mijn High School mocht vertegenwoordigen, en dat als een exchange student!

Ik ging bij het soccer team van de High School en maakte daar al snel kennis met de liefste meiden. Mijn advies; ga op een sport! Dit is de beste manier om anderen te ontmoeten.

Ik heb het geluk gehad dat ik heel veel mooie plaatsen heb mogen zien. Mijn gastgezin bracht me naar allemaal leuke sport wedstrijden en we hadden in het weekend gezellige uitjes. Zoals naar de film, uiteten of een dagje winkelen in de mooiste shopping malls. Ik werd helemaal opgenomen als een lid van het gezin. Met mama Jane, zo noemde ik mijn Canadese gastmoeder, heb ik zelfs een reisje naar Washington D.C. gemaakt in Spring Break. Het meest indrukwekkende wat ik daar heb gezien was een professionele NFL, een American Football Game. Echt een fantastische ervaring!

Het leven in Canada was zo anders dan ik gewend was. Kerst en Thanksgiving waren echt de allerleukste feestdagen tijdens mijn jaar daar. Het was precies zoals je in films ziet! Heel veel eten en de mooiste kerstversieringen en niet te vergeten een mega kalkoen! Het meest speciale moment van het hele jaar was dat ik mijn graduation mocht doen en mijn hoed in de lucht heb gegooid! Mijn ouders zijn mij in die week komen opzoeken, nadat ik ze 11 maanden niet had gezien. In deze week kon ik hun laten zien waar ik al die tijd had gewoond en konden ze mijn gastgezin ontmoeten.

Een High School Year is niet alleen een mogelijkheid om je Engels te verbeteren. Het is zoveel meer dan dat. Je maakt vrienden voor het leven en je krijgt er een nieuwe familie bij. Mijn gastgezin is mij afgelopen zomer komen opzoeken hier in Nederland. Ik kijk nog elke dag terug op een onvergetelijke tijd. Het was een persoonlijke ontdekkingsreis en ik heb tot op de dag van vandaag geen moment spijt gehad. Niet dromen, maar doen!

Heeft het verhaal van Marieke je geïnspireerd en wil je meer weten over een High School Year in Canada? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat