Ervaar het echte Engelse leven via een highschool in de UK

Relatief dichtbij huis, maar de cultuur is er zo anders! Aan de andere kant van het kanaal ligt voor jou de kans om een wereldtaal te leren, unieke ervaringen op te doen en jezelf te ontwikkelen. Een keer knipperen met je ogen en je bent al bijna op de thuishaven van de van Harry Potter, OneDirection, Mr. Bean en Queen Elisabeth. We hebben het natuurlijk over Engeland! De UK kent een hoog onderwijsniveau en de diploma’s worden over de hele wereld erkend. Het highschoolprogramma in Engeland is een van onze populairste programma's.

Met het High School Engeland-programma plaatsen we studenten in heel Engeland. Pas als we je plaatsing ontvangen hebben, weten we waar je echt naartoe gaat. De meeste studenten komen terecht bij een High School in kleine steden of landelijke gebieden rondom de grotere steden. Onze ervaring is dat je hier relatief snel aansluiting vindt bij de lokale gemeenschap. Wij hebben dan ook goede ervaringen met plaatsingen in verschillende delen van Engeland. Je kunt voor zowel een jaar als een semesterprogramma van een halfjaar kiezen. Leg je schooluniform dus alvast maar klaar, want alleen in de UK kun je het echte boarding school leven ervaren!

Vind jouw ideale highschool in de UK

Met ons programma kun je op iedere willekeurige highschool in de UK geplaatst worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een highschool in Manchester of een highschool in Brighton? Ontdek de vele gezichten van Engeland en dompel je onder in de cultuur van het Verenigd Koninkrijk! Wil je meer weten? We vertellen je graag meer over ons highschoolprogramma!

Highlights Engeland

 • Sixth Form High School
 • Kort, Semester of Jaar
 • Typically British
 • Vanaf 16 tot max. 18 jaar bij vertrek
 • Optionele trips & buspas
 • Gegarandeerde plaatsing
 • Last-minute mogelijkheden

Plan een gratis oriëntatiegesprek

Waarom High School?

 • Een unieke buitenlandervaring voor jou
 • Leer een taal vloeiend spreken
 • Ontdek een nieuwe cultuur
 • Maak vrienden voor het leven
 • De perfecte invulling voor jouw tussenjaar
 • Ontwikkel jezelf en word zelfstandiger
 • Vergroot je studie- en carrièremogelijkheden

Laat je door ons inspireren en informeren!

Een highschoolervaring in het buitenland is een geweldig en spannend avontuur. Dit weten wij als geen ander. De ervaring van studeren aan een highschool in Engeland is een onvergetelijk avontuur! Je volgt vakken die nieuw voor je zijn, kiest uit buitenschoolse activiteiten en je wordt onderdeel van een gastgezin. Wij begeleiden jou van A tot Z. Van jouw eerste vraag tot het moment dat je weer terugkomt. Samen met jouw ouders begeleiden wij jou in de keuze voor een highschoolprogramma en alles wat er komt kijken bij de aanmelding en plaatsing.

Het is belangrijk om je goed en uitgebreid te laten informeren. Zo kun je de juiste keuze maken en een fantastische highschoolervaring beleven. Wil jij dolgraag weten wat jouw opties zijn of ben je nieuwsgierig naar hoe wij jou kunnen begeleiden? Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze highschoolspecialisten. Met onze jarenlange ervaring vertellen we je graag alles over highschool en de verschillende programma's. Ben je helemaal enthousiast en klaar om je aan te melden? Dan maken we graag een echte 'highschooler' van jou!

Het High School Engeland-programma

Een highschoolprogramma in Engeland is een super ervaring! Tijdens jouw highschoolperiode leer je veel over jezelf. Door te studeren aan een highschool in Engeland wordt je volledig ondergedompeld in een andere cultuur en je krijgt een geheel nieuw leven. Naast dat jij je persoonlijk ontwikkelt heb je tijdens een highschooljaar of semester in Engeland ook vooral veel plezier! Hieronder lees je alle ins & outs van het highschoolleven en de toelating.

In de UK is iedereen verplicht om tot hun 16e naar de middelbare school te gaan. Daarna kunnen Britse studenten ervoor kiezen om naar de 'Sixth Form' te gaan. Een diploma van deze school geeft hen toegang tot een bachelor op een Britse universiteit. Jij als uitwisselingsstudent wordt ook op een 'Sixth Form' geplaatst.

Het grote verschil tussen een highschool in Engeland en een middelbare school in Nederland is dat je maar een aantal vakken volgt. Vaak zijn dit er maar twee of drie. Je hebt minder klassikaal les en bent meer in groepjes en individueel met het vak bezig. Op deze manier heb je de kans om dieper in de stof te duiken. Erg interessant! Het bijzondere hieraan is dat je op deze manier nieuwe vakken kunt ontdekken. Denk hierbij aan media, business, toerisme, psychologie en nog veel meer. Wellicht kom jij op deze manier de vervolgstudie van je dromen tegen.

Het Britse gezegde luidt ‘’My home is my castle’’. Maak je echter geen zorgen, want een gastgezin verwelkomt jou met open armen en je zal gezien worden als een echt gezinslid. De meeste gastgezinnen hebben al jaren uitwisselingsstudenten in huis en willen je graag een kijkje geven in het Britse leven.

Je komt in aanraking met de feestdagen, tradities en rituelen van Engeland. Kerstmis zal je op een veel intensere en meer traditionele manier beleven en op 11 november zie je inwoners 'poppies' of klaprozen dragen ter herdenking aan de Britse gesneuvelde in WOII. Het gebeurt ook vaak dat je op zondag gezellig met je gastgezin ‘Sunday roast’ eet. Dit typisch Engelse gerecht bestaat uit rundvlees, aardappelen, yorkshire puddings en groenten.

Er wordt rekening gehouden met jouw voorkeur voor een type gastgezin. In het Classic-programma plaatsen we studenten in heel Engeland. Pas als we je plaatsing ontvangen weten we waar je naartoe gaat. De meeste studenten komen terecht bij een highschool in kleine steden of landelijke gebieden.

Naast studeren aan een highschool in Engeland kun je na school en in het weekend je dagen vullen met uitstapjes naar de mysterieuze landschappen, kastelen of steden waar je geweest moet zijn, zoals Londen en Liverpool. ‘Let’s have a cup of tea’ met je nieuwe vrienden of gastgezin. Droom weg bij de literatuur van Shakespeare of word lid van een theatergroep waardoor je zelf zijn stukken speelt. Verwissel thuis je schooluniform om voor je sportoutfit voor cricket of rugby en sluit je dag af in de local pub, wat ook als de openbare huiskamer van Engeland wordt gezien. In dit programma zijn er veel leuke uitstapjes met 'mede-highschoolers' en heb je toegang tot een eigen buspas, zodat je veel van de omgeving kunt verkennen.

De toelatingseisen voor een highschoolprogramma  in Engeland zijn, vergeleken met Amerika, erg soepel. Studenten van 16 tot 18 jaar worden toegelaten om een highschooljaar te gaan volgen.

 • Deelname van 16 tot 18 jaar (bij aankomst in Engeland)
 • Deelname is mogelijk tijdens je middelbare school en na je middelbare school met een vmbo-, havo-, vwo-, of mbo-diploma.
 • Je bent welkom met elk Engels taalniveau, van beginner tot gevorderd
 • Je bent open-minded en bent geïnteresseerd in andere culturen
 • Mogelijk voor studenten met serieuze allergieën of ADHD, ADD, dyslexie of dyscalculie et cetera.

Schooljaar 2024-2025:


3 maanden
(sep): €8.995,-
4 maanden (sep): €9.495,-
5 maanden (sep): €9.995,-
6 maanden (sep): €10.495,-

Mocht jij specifieke wensen of voorkeuren hebben, neem contact op voor ons High School UK programma op maat!

Inbegrepen in het High School Classic-programma:

 • Na acceptatie gegarandeerd een plaatsing
  *Verblijf in een gastgezin (incl. kosten en inwoning)
  *Plaatsing op een publieke High School
 • Maandelijks een excursie in Engeland met onze partnerorganisatie en andere uitwisselingsstudenten (bij schooljaar, 5 maanden en trimester)
 • Ondersteuning voor vertrek en op locatie
 • Noodnummer in Engeland (24/7 bereikbaar)
 • Persoonlijk gesprek met onze studie- en reisadviseurs
 • Interview om jouw Engelse taalniveau te toetsen
 • Voorbereidingsbijeenkomst voor vertrek (bij vertrek in aug/sept)
 • Handboek 'High School Engeland' voor studenten, vol handige tips en informatie
 • Transfer van en naar luchthaven
 • Meet & Greet bij aankomst
 • Oriëntatiebijeenkomst bij aankomst in Engeland
 • Certificaat als bewijs van deelname aan het High School programma

Niet inbegrepen in de prijs:
€100,- administratiekosten

 • Mogelijke visumkosten
 • Reis van en naar Engeland
 • Vervoer van en naar highschool vanuit gastgezin (buspas kunnen wij regelen)
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Uitgave ter plekke: zakgeld, schooluniform, schoolkosten, sportuniform en excursies

Deadline januari 2024: 01-10-2023
Deadline augustus 2024: 01-03-2024
Deadline januari 2025: 01-10-2024
Mocht deze datum zijn verstreken, neem dan alsnog contact met ons op, dan kijken we samen wat er nog mogelijk is!

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Hoe begeleiden wij jou?

Bij Information Planet vinden we persoonlijke begeleiding erg belangrijk! Wanneer je bij ons een highschoolprogramma gaat doen, zorgen we er daarom voor dat je van A tot Z geholpen wordt: vanaf het eerste oriëntatie tot het moment dat je in Nederland het vliegtuig weer uit stapt. Hoe dat precies verloopt lees je alvast hier:

Ben jij toe aan het avontuur van je leven en wil jij je verder verdiepen in een van onze highschoolprogramma's? Plan dan gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met ons. Bekijk ook eens onze socials (@informationplanethighschool), download de gratis brochure of schrijf je in voor een van onze infosessies.

Ben je er helemaal over uit, en wil jij je definitief gaan focussen op een highschoolprogramma? We geven je graag meer informatie tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou en je ouders graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We nemen uitgebreid de tijd om alle ins en outs te bespreken van het programma waar jij geïnteresseerd in bent. Dit gesprek kan online of op kantoor ingepland worden. Tijdens deze kennismaking vertellen we je meer over jouw tijd op een highschool in het buitenland, de aanmeldprocedure, de gastgezinnen en praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvraag en vaccinaties. Daarnaast is er de ruimte om vragen te stellen.

Ben je net zo enthousiast als wij en wil jij je dolgraag aanmelden voor ons highschoolprogramma? Dan gaan we aan de slag!

Meld je aan voor ons highschoolprogramma via onze website. We plannen dan een afspraak in om je uit te leggen wat alle vervolgstappen zijn. Wij bereiden je heel goed op voor de aanmelding, want het is nu jouw beurt om de formulieren in te vullen voor jouw highschoolprogramma. Ook zullen wij een taaltoets en interview met jou afnemen.

Kort na jouw aanmelding hoor je van ons of je geaccepteerd bent voor het programma. Dit betekent dat je voor 100% zeker bent van een plaatsing op een school en bij een gastgezin. De voorpret kan dus ook al beginnen!

Onze partner gaat op zoek naar een highschool en een gastgezin voor jou en dan is het geduldig wachten op ons telefoontje.... Je bent geplaatst!

Je ontvangt van ons alle informatie over jouw highschool en gastgezin. Nu weet je ook precies waar je het komende half jaar of schooljaar gaat wonen. Je kunt vanaf dat moment ook contact met je gastgezin opnemen en elkaar leren kennen.

Om jouw highschoolavontuur te kunnen starten heb je een visum nodig. Wij sturen je een uitgebreide handleiding die je stap voor stap kunt volgen om het hele visumproces moeiteloos te kunnen doorlopen.

Als je voor een langere tijd en met een ander doel dan een gewone vakantie naar het buitenland gaat, dan is een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering meestal niet geldig. Deze kennen bovendien vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 of 60 dagen.

Wij werken daarom samen met Tasman Verzekeringen, die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, highschoolprogramma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Ook raden wij een annuleringsgarantie aan. Via Information Planet kun je deze afsluiten! Deze garantie is op maat gemaakt voor onze studenten. Het is voordeliger, kent geen eigen risico en heeft extra voorwaarden voor bijvoorbeeld eindexamenkandidaten.

De spanning stijgt en je bent bijna klaar om in het vliegtuig te stappen! Voor alle vertrekkende studenten in organiseren we een uitgebreide voorbereidingsbijeenkomst vol met tips & tricks voor jou en je ouders. Jullie ontvangen ons handboek en wij zorgen dat iedereen voor 100% is geïnformeerd en alle verwachtingen over een weer voor iedereen duidelijk zijn.

Op locatie is jouw gastgezin jouw eerste aanspreekpunt. Ook krijg je een persoonlijke begeleider toegewezen. Deze begeleider woont in de buurt en checkt regelmatig hoe jij je voelt en hoe het gaat op school en bij het gastgezin.

Samen zorgen we ervoor dat dit spannende avontuur op rolletjes loopt. Ons team staat open voor al jouw vragen maar ook die van je ouders en we zullen deze in alle eerlijkheid beantwoorden.

Aan al het leuks komt helaas een eind. Nadat je jouw highschoolprogramma succesvol hebt afgerond, ontvang je van ons een certificaat van deelname. Deze kun je boven je bed hangen en in de toekomst natuurlijk vermelden op jouw cv. En elke keer dat je ernaar kijkt, verschijnt er een grote glimlach op je gezicht terugdenkend aan alle mooie herinneringen!

Ervaringen in het buitenland

Een ervaring in het buitenland is er één om nooit meer te vergeten. Je ontwikkelt jezelf, word zelfstandiger, leert nieuwe mensen en culturen kennen, verbetert een bepaalde taal en doet ontzettend waardevolle levenservaring op. Ontdek waar het buitenland jou kan brengen en laat je inspireren door verhalen van andere studenten.

High school Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze High School programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat