2 jaar High School in Engeland

"Deze ervaring zet zoveel verschillende deuren voor je open, in welk opzicht dan ook. Voor mij heeft het serieus mijn leven veranderd en me een andere kijk op de wereld gegeven. Ik ben zelfstandiger geworden, volwassener en wijzer. Ik heb in een paar maanden tijd zoveel geleerd over de Engelse cultuur, wat ik met mijn toekomst wil, wie ik ben en hoe ik precies in elkaar zit!"

Ik heb altijd al willen ervaren hoe het onderwijssysteem in Engeland zou zijn. Van kleins af aan heb ik in mijn gedachten een bepaald beeld gevormd van het Engelse onderwijssysteem en van het land in het algemeen. Ik heb het gevoel dat ze daar meer met kunst bezig is, en dat de scholen de studenten helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun identiteit. Ik heb altijd al opgekeken naar alle kunststromen die uit Engeland afstammen en de wereld voor mij mooier maken, zoals de geweldige muziek, bands, films, artiesten, acteurs etc. Ik heb van deze kunstwereld altijd al zelf een deel uit willen maken en dus zat er maar een ding op: een uitwisselingsstudente worden en mijn best doen op een Engelse school die me zou helpen om deze droom waar te maken!

Ik heb school van maandag tot en met woensdag. We doen voornamelijk veel praktijkwerk zoals het maken van korte films, documentaires of reclames. Maar we leren ook theorie over de film en tv industrie. Zoals bijvoorbeeld al het vereiste papierwerk en allerlei reglementen die vooraf gaan bij het maken van een film. Donderdag en vrijdag heb ik eigenlijk geen school, maar doe ik werkervaring op bij de tv-studio van onze school. Dit is een onwijs gave mogelijkheid voor mij om al heel veel kennis op te doen voor het werk dat ik later wil doen. Bovendien bouw ik mijn portfolio op met materiaal dat ook werkelijk op tv is uitgezonden. Op deze studiodagen ga ik erop uit om te filmen, mensen te interviewen of blijf ik in de studio om video's te bewerken. Sinds kort werk ik ook aan radionieuwsberichten, hopelijk gaan we hiermee verder in mijn tweede jaar na de zomer. Want ja, ik vind het zo geweldig hier dat ik nog een tweede jaar hier blijf!

Mijn gastmoeder is een echte "Black Country" vrouw met een geweldig accent. Haar vriend is regelmatig bij ons thuis en is ook een hele aardige en vooral grappige man. Toen ik bij het huis aankwam, voelde ik me gelijk thuis. Het huis heeft een hele fijne en prettige sfeer en het voelde alsof ik mijn gastgezin al jaren kende. We konden gelijk over van alles praten en het voelde totaal niet ongemakkelijk. Mijn gastmoeder heeft twee zoons en een dochter die ook erg aardig zijn. Ik praat regelmatig met één van haar zoons over onze favoriete series. Het huis en de familie voelen echt als een tweede thuis, mijn Engelse thuis

Wat ik zo gaaf vind aan het programma is dat ik, naast alle leuke belevenissen en kansen die ik krijg op school, ook de kans krijg om elke maand een uitstapje te maken. Maandelijks is er op zaterdag een uitstapje naar één van de leukste steden en bezienswaardigheden van Engeland samen met alle andere uitwisselingsstudenten. Deze uitstapjes zijn altijd mega gezellig en door deze uitstapjes krijg ik heel veel te zien van het land en de prachtige cultuur.

Ik had serieus nooit kunnen bedenken dat mijn tijd in Engeland zo gaaf zou zijn. Het is nog veel beter dan ik ooit had durven dromen! Elke dag sta ik er weer even bij stil en ik denk bij mezelf: "Laura, wordt wakker, het is echt zo, je bent echt in Engeland!" Deze ervaring zet zoveel verschillende deuren voor je open, in welk opzicht dan ook. Voor mij heeft het serieus mijn leven veranderd en me een andere kijk op de wereld gegeven. Ik ben zelfstandiger geworden, volwassener en wijzer. Ik heb in een paar maanden tijd zoveel geleerd over de Engelse cultuur, wat ik met mijn toekomst wil, wie ik ben en hoe ik precies in elkaar zit. Ik kan het iedereen aanraden! Wil je nog meer weten? Kijk dan vooral Laura's video over haar High School Programma in Engeland.

Heeft het verhaal van Laura je geïnspireerd en wil je meer weten over een High School Programma in Engeland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat