Maak kennis met het Information Planet Team

Een educatieve ervaring in het buitenland maken wij voor iedereen mogelijk. Op ieder niveau, of je nu graag een minor, semester, studie(jaar), high school programma of een taalcursus gaat doen, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en begeleiden je van het moment dat je gaat kijken welk programma of studie het beste bij je past totdat je daadwerkelijk in het vliegtuig stapt naar jouw internationale (taal)school of universiteit. Met ruim 25 jaar ervaring hebben we alle kennis in huis om jou te helpen aan een geweldige buitenlandervaring. Information Planet heeft inmiddels meer dan 50 kantoren in 14 landen en we werken met een wereldwijd netwerk aan universiteiten, colleges, high school programma's en taalscholen. Het kantoor van Information Planet Nederland is gevestigd in het Brabantse Breda, op loopafstand van het station. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je ons komt opzoeken voor een infosessie of gratis oriëntatiegesprek. Hieronder zie je ons team: zij delen hun eigen buitenlandervaringen, favoriete bestemmingen en reistips.

Ferry Rebergen

Program Director

'De wereld is zo mooi en elke plaats heeft zijn eigen schoonheid. Ik heb het geluk dat ik van mijn passie: reizen, mijn werk heb mogen maken!'

Reiservaring: Na mijn studie ben ik voor een stage naar China gegaan en daar ben ik toen 15 jaar gebleven. In die tijd ben ik ook vooral actief geweest in de branche van studiereizen inbound en outbound. Vanuit daar heb ik dus best veel verschillende landen bezocht, zowel binnen Azië als Europa, en ben ook regelmatig met groepen naar Australië en Noord-Amerika gevlogen. Ik heb van het reizen behalve mijn passie ook een beetje mijn werk gemaakt!

 

Favoriete bestemming: Moeilijk om te zeggen want de hele wereld is zo mooi en elke plaats heeft zijn eigen schoonheid. Maar als ik een land moet kiezen dan toch ‘gewoon’ China! Ik heb hier mijn tweede thuisland gevonden. Het is een land dat eigenlijk alles te bieden heeft, van woestijn in het westen en taiga in het noorden tot hooggebergte in het zuidwesten en regenwoud in het zuiden. Enorme steden en compleet lege vlakten. En daarnaast een fascinerende taal en cultuur van 5000 jaar oud.

 

Mijn reistip: “Reizen is het beste middel tegen vooroordelen en bekrompenheid”. Ga open-minded je reis in en neem alles in je op. De taal, de gebruiken, de culinaire specialiteiten en uiteraard de geschiedenis!

 

Reiservaring: Tijdens een opleiding Toerisme en Recreatie ben ik stage gaan lopen op een camping in Spanje. Na een halfjaar tussen de Spanjaarden gewerkt en geleefd te hebben, was ik verkocht! Ondanks dat dit in het hoogseizoen betekende dat ik 7 dagen per week moest werken, vond ik het fantastisch! Ik wist het zeker, hier wilde ik gaan wonen en werken. Toen het in Nederland een hele koude winter was, kreeg ik in de mogelijkheid om 10 weken een taalcursus te volgen op Mallorca. Na deze cursus ben ik vertrokken na Tenerife, waar ik vervolgens ruim 10 jaar ben blijven hangen. Ik heb gewerkt in een zeer luxe 5-sterrenhotel, als toeristische gids, als receptioniste en een aantal jaar als tolk in een ziekenhuis. Op Tenerife woonde ik tussen de Tinerfenos en de voertaal thuis was ook Spaans. Ik leefde als een echte Spaanse! Qua reiservaring heb ik bijna alle Europese landen bezocht en daarnaast ook nog Venezuela, Brazilië en Tunesië.

 

Favoriete bestemming: Tenerife zal altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart maar ik zou ook heel graag nog een rondreis willen maken door de Verenigde Staten, dit staat op mijn wensenlijstje!

 

Mijn reistip: Ontsnap van de massa toerisme, ontdek, laat je inspireren en adviseren door lokale bewoners en uiteraard lekker eten.

Barbara de Wild

Program Coordinator Studeren

'Sinds dat ik 10 jaar in Tenerife heb gewoond en gewerkt ben ik verkocht aan reizen. Ik gun iedereen zo'n fantastische ervaring!'

Manon Roos

Program Coordinator Studeren

'Elk land heeft zijn eigen mooie plekjes, geniet van elke plaats waar je komt!'

Reiservaring: Na mijn HAVO ben ik een jaar naar Amerika gegaan voor een high school jaar. Tijdens mijn HBO opleiding ben ik naar Oostenrijk gegaan voor een buitenland stage en heb ik op verschillende plekken in Europa mogen werken. Ik heb tijdens deze buitenland ervaringen super veel mogen reizen en zien van de wereld! Zo heb ik al een groot deel van de Verenigde Staten gezien en veel van Europa! Ook heb ik rond gereisd in Thailand en Marokko.

 

Favoriete bestemming: Oostenrijk zit door mijn stage altijd in mijn hart, dit is daarom ook mijn meest geliefde bestemming. Er is zo onwijs veel te zien en te doen op basis van in welk seizoen je het land bezoekt, dus je zult je er nooit vervelen!

 

Mijn reistip: De mooiste plekjes liggen niet voor de hand, soms kost het wat meer moeite om de leuke plekjes te ontdekken

Reiservaring: Tijdens mijn opleiding op de Travel & Hospitality Academy heb ik ervoor gekozen om stage te lopen in Engeland. Stage lopen in Engeland was altijd al een droom van mij en kon niet wachten om daar aan mijn frontoffice stage te beginnen. Na mijn opleiding ben ik met een vriendin gaan rondreizen door Portugal. Dat was mijn eerste grote reis die we met veel enthousiasme hadden gepland. Naast Portugal heb ik uiteraard ook veel anderen landen in Europa gezien en ben ik in landen geweest als Egypte, Thailand en Florida. Ik heb nog lang niet alles van de wereld gezien en ik kan niet wachten wat mijn volgende bestemming gaat worden.

 

Favoriete bestemming: Mijn favoriete bestemming is Engeland. Londen, Brighton, Cambridge, ik voel me er helemaal thuis. De mensen zijn aardig, de pubs gezellig en de natuur is ongekend mooi. Als het kan probeer ik jaarlijks naar Engeland te gaan.

 

Mijn reistip: de Nederlandse keuken bestaat niet! Ga genieten van het lokale en onbekende eten.

Maud Van de Winkel

Program Coordinator Studeren

'ik heb nog lang niet alles van de wereld gezien en ik kan niet wachten wat mijn volgende bestemming gaat worden!'

Rosa Landsman

Program Coordinator High School

'In het buitenland leer je een hoop over jezelf en word je zelfverzekerder. Ik hoop andere studenten te inspireren en ook te helpen om hun droom werkelijkheid te maken!'

Reiservaring: Na mijn VWO besloot ik om een tussenjaar te nemen om zekerder te worden over mijn Engels. Mijn tussenjaar begon met een Taalreis Engels van 3 maanden naar Malta. Vervolgens ben ik voor 7 maanden als Au Pair in Engeland aan de slag gegaan. Een aantal jaren later, ben ik voor een half jaar naar Bangkok vertrokken om daar een half jaar stage te gaan lopen. Thailand was echt fantastisch, ik heb echt een geweldige tijd gehad daar! Ook heb ik door landen als Brazilië, Singapore, Maleisië en Bali gereisd en heb ik veel van Europa mogen zien. Ik kan niet wachten tot de volgende mooie reis!

 

Favoriete bestemming: Engeland heb ik altijd al een geweldig land gevonden en dat gevoel is door mijn Au Pair tijd alleen maar sterker geworden. De mooie landschappen, pubs en Londen, het land heeft veel te bieden. Maar ook de hectische stad Bangkok heeft mijn hart gestolen. De Thaise bevolking is zo vriendelijk. Ze staan niet voor niks bekend als het land van de glimlach!

 

Mijn reistip: Blijf ook eens langer op een plek om echt het lokale leven te ervaren en niet alleen de toeristische hotspots af te gaan. Kom in contact met de locals en ervaar je bestemming op een hele andere manier!

Reiservaring: Eind 2021/begin 2022 heb ik een aantal maanden door Zuid-Afrika gereisd. Dit was precies tijdens de omnicron golf waardoor het toerisme in het land voor de lokale bevolking dramatisch was. Voor mij was de periode juist fantastisch want op de meeste plekken was er geen toerisme. Hierdoor was de natuur nog mooier! Het slapen in een tent in een natuurreservaat was een hele beleving, ik was bang dat ik elk moment door een leeuw of hyena beslopen zou worden. Doodeng maar uiteindelijk het tofste wat ik ooit heb gedaan. Zeker een aanrader!

 

Favoriete bestemming: Mallorca en Londen. Mallorca is mijn go to vakantie voor zon, zee en cultuur snuiven. Het liefst huur ik een auto en rijd ik lekker het eiland rond. Vooral heerlijk geurende citrusbomen associeer ik met Mallorca en vakantie. Mijn favoriete stad is London. Je hebt hier alles! En stiekem geniet ik het meest als ik met typisch engels weer in mijn regenjas langs de Theems loop, net alsof ik er zelf woon.

 

Mijn reistip: Probeer zo min mogelijk te stressen. Juist als je alles probeert te plannen en controleren komt het je trip niet ten goede. Geniet van alle indrukken en maak foto's om later nog eens te genieten van je ervaring.

Britt Hermes

Program Coordinator High School

'Als je gaat reizen ontdek je zowel de wereld als jezelf. Die ervaring kan niemand je afpakken. Ga erop uit en geniet!'

Lisanne van Daalen

Program Coordinator Taalreizen

'Ga het avontuur aan, ontdek de wereld en ontwikkel jezelf tot een rijk persoon.'

Reiservaring: Mijn reiservaring begon tijdens mijn studie, waar ik voor uitwisseling naar Finland ben geweest. Na mijn studie heb ik ongeveer twee maanden in Fuerteventura gewerkt waar ik mijn liefde voor de Spaanse taal heb ontwikkeld. Een aantal jaar later heb ik de bewuste keuze gemaakt om als Au Pair in Spanje aan de slag te gaan, als tussenjaar. Hierdoor heb ik de Spaanse taal ontzettend goed onder de knie kunnen krijgen en de Spaanse cultuur van binnenuit kunnen leren kennen.

 

Favoriete bestemming: Mijn favoriete bestemming tot nu toe is het zuiden van Spanje, een exacte plaats ben ik nog niet over uit. Het accent, het eten, de zon, alles is hier naar mijn wens. Bovendien voel ik me er ook ontzettend veilig. Hiernaast vind ik Costa Rica ook een prachtige bestemming, daar is zoveel natuur en hotels waar je midden in de natuurgeluiden wakker wordt.

 

Mijn reistip: Stel jezelf open en meng jezelf tussen de locals. Zo leer je de cultuur en taal vanuit hun oogpunt kennen. Alles is eng, maar door het enge te doen, groei je.

Reiservaring: Tijdens mijn studie Manager Ondernemer Horeca heb ik een half jaar stage mogen lopen op Aruba, dit was echt fantastisch en tijdens deze ervaring heb ik ook mijn passie voor reizen ontdekt! Na dit avontuur heb ik nog veel verschillende delen van de wereld mogen ontdekken waaronder Canada, Indonesië en Marokko waardoor mijn passie alleen maar gegroeid is. Vandaar dat ik nu ook de studie Tourism Management volg! Ik kijk er naar uit om nog meer mooie plekken te bezoeken.

 

Favoriete bestemming: Dan wordt het toch kiezen tussen Aruba en Griekenland. Ondanks het feit dat Aruba aanvoelt als een tweede huis, kan ik altijd genieten van de Griekse cultuur en de grote variatie in eilanden.

 

Mijn reistip: Doe van te voren goed onderzoek naar de mindere toeristische delen van het land waar je naartoe reist en probeer hier eens een bezoekje te brengen! Hierdoor krijg je een beter beeld van de daadwerkelijke cultuur. En heb vooral geen stress voor je aan je reis begint, uiteindelijk komt het allemaal wel goed.

Femke Dekker

Program Coordinator Studeren

'Ik heb een fantastisch ervaring gehad tijdens mijn stage in Aruba en hierdoor is mijn passie ontstaan voor reizen. Ik kijk er naar uit om nog meer mooie plekken te bezoeken!

Information Planet team

Breda | Nederland

Zoals je hierboven kunt lezen, hebben wij stuk voor stuk veel van de wereld gezien. Van High School, studies, taalreizen, tussenjaren en werken in het buitenland; wij hebben het allemaal gedaan! Door al deze ervaringen weten wij dus als geen ander hoe het is om zo'n buitenlands avontuur aan te gaan. Maar natuurlijk ook wat daar allemaal bij komt kijken, hiermee helpen wij jou graag. Wij hebben specialisten voor elk reisdoel die jou kunnen helpen, om jouw buitenlandse avontuur te realiseren!

 

Wil jij graag nog extra informatie? Of wil je graag zo snel mogelijk jouw reis plannen? Wij helpen je! Niet alleen voor maar ook tijdens en na je reis staan wij voor je klaar. Neem vooral contact met ons op, plan een gratis oriëntatiegesprek in of neem deel aan een infosessie. Hopelijk spreken wij elkaar snel!

Neem contact met ons op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom langs bij ons in Breda

Linistraat 19, 4816 BG Breda

We verwelkomen je graag bij ons op kantoor. Information Planet heeft een fijne ligging op een steenworp afstand van Centraal Station Breda. Wanneer je dus met de trein komt sta je binnen enkele minuten bij ons voor de deur! Ook per auto zijn we goed te bereiken. Je parkeert de auto bij ons voor de deur, of een paar meter verder bij Cross Jumps Trampoline Park.

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat