Maak kennis met het Information Planet Team

 

Een educatieve ervaring in het buitenland maken wij voor iedereen mogelijk. Op ieder niveau, of je nu graag een minor, semester, studie(jaar), high school programma of een taalcursus gaat doen, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en begeleiden je van het moment dat je gaat kijken welk programma of studie het beste bij je past totdat je daadwerkelijk in het vliegtuig stapt naar jouw internationale (taal)school of universiteit. Met ruim 25 jaar ervaring hebben we alle kennis in huis om jou te helpen aan een geweldige buitenlandervaring. Information Planet heeft inmiddels meer dan 50 kantoren in 14 landen en we werken met een wereldwijd netwerk aan universiteiten, colleges, high school programma's en taalscholen.

Marianne Schoonderbeek

Program Director

'Door mijn eigen taalcursus Spaans heb ik een voorliefde voor taalreizen, Spanje, de Spaanse taal en niet onbelangrijk: de Spaanse manier van leven. La vida es bella!'

Reiservaring: Na mijn eindexamen heb ik gekozen voor een taalcursus in Spanje voor 3 maanden en tijdens mijn studie heb ik voor 6 maanden in Zweden gestudeerd. Verder ben ik in Colombia, de VS, Zuid-Afrika geweest en heb ik vele landen in Europa bezocht.

 

Favoriete bestemming: Na een rondreis in Colombia van 3 weken, zou ik heel graag terug willen! Dit land heeft alles, van natuur tot strand tot stad.

 

Mijn reistip: Spreek de basis van de taal en go with the flow. Het zal nooit zo zijn zoals je vooraf hebt gepland, dus doe dit ook zo min mogelijk. De wereld ligt aan je voeten, daar moet je gebruik van maken!

 

Reiservaring: Australië: veel gezien van dit prachtige land! Heb 7 maanden in Sydney gewoond, stage gelopen, gestudeerd en bij Macquarie University en gewerkt. Ik ben dol op reizen! Ik heb gereisd door landen als Indonesië, Maleisië, Fiji, Dubai, Cuba, Gambia, Thailand, Japan, Turkije en heb veel van Europa mogen zien.

 

Favoriete bestemming: Ik heb twee favoriete steden: Londen en Sydney. Ik ga bijna jaarlijks naar Londen en vind het geweldig om iedere keer weer nieuwe plekken te ontdekken. In Sydney heb ik een tijdje gewoond en ik heb een geweldige tijd in Australië gehad. Ik vind Australië een perfect land om rond te reizen.

 

Mijn reistip: Go with the flow! Bereid je goed voor, maar laat je ook verrassen. Ontsnap de standaard plekken, maar ga op zoek naar waar de lokale bevolking gaat eten, hun boodschappen doet en meng je in het dagelijkse leven van de inwoners. Probeer zo lang mogelijk weg te gaan, zodat je het buitenland tot in het maximale ervaart.

Linda Hendrikx - van Aert

Marketing Coordinator

'Ik hou van reizen, nieuwe plekken ontdekken en struinen door oude straatjes of genieten van een mooi strand. En ik fotografeer graag al het moois dat ik om me heen zie!'

Barbara de Wild

Studie Coordinator

'Sinds dat ik 10 jaar in Tenerife heb gewoond en gewerkt ben ik verkocht aan reizen. Ik gun iedereen zo'n fantastische ervaring!'

Reiservaring: Tijdens een opleiding toerisme en recreatie ben ik stage gaan lopen op een camping in Spanje. En na een half jaar tussen de Spanjaarden te hebben geleefd en als een echte Spaanse te hebben geleefd (dit betekent in het hoogseizoen 7 dagen per week werken) was ik verkocht. Hier wilde ik gaan wonen en werken. Tijdens een koude winter in Nederland kreeg ik de mogelijkheid om 10 weken een cursus te gaan volgen op Mallorca. Na deze cursus ben ik verder vertrokken naar Tenerife. Hier ben ik vervolgens ruim 10 jaar blijven hangen. Gewerkt in een zeer luxe 5-sterren hotel, als toeristische gids, als receptioniste en een aantal jaar als tolk in een ziekenhuis. Op Tenerife woonde ik tussen de Tinerfenos, zoals ze heten. Ik werkte, woonde en leefde als een Spaanse. Voertaal bij mij thuis was dan ook Spaans. Qua reiservaring heb ik op mijn lijstje bijna alle Europese landen, Venezuela, Brazilië, Tunesië.

 

Favoriete bestemming: Op mijn wens lijstje staat een rondreis door de Verenigde Staten. Verder zou ik graag naar het Caribisch gebied willen gaan.

 

Mijn reistip: Ontsnap van de massa toerisme, ontdek, laat je inspireren en adviseren door lokale bewoners en uiteraard lekker eten.

Reiservaring: Reizen zit al van jongs af aan in mijn bloed. Zo heeft mijn vader meerdere jaren in het buitenland gewoond in zijn jeugd en heb ik familie in Duitsland en Australië. Mijn moeder hield toen ik jonger was niet van de zon, daarom bezochten we altijd wat koelere bestemmingen: Zweden, Noorwegen, Tsjechië en Duitsland. Toen ik begon op de Breda University of Applied Sciences gingen er nog meer deuren voor me open en maakte ik ook mijn eerste reis buiten Europa: naar het eiland Java en Indonesië. Tijdens diezelfde opleiding heb ik ook een halfjaar stage gelopen in Barcelona, een stad waar ik al jaren verliefd op ben.

 

Favoriete bestemming: Barcelona zal altijd speciaal blijven voor mij. Ik heb gewoon een feeling met die stad en ik denk niet dat die ooit nog weggaat.

 

Mijn reistip: Probeer, waar mogelijk, om zoveel mogelijk van de bekende weg af te gaan. Allemaal leuk en aardig die hotspots en bezienswaardigheden, maar de leukste dingen vind je toch echt als je er niet naar op zoek gaat!

Maud Stubbe

Studie Coordinator

'Een half jaar in Barcelona heeft mijn ogen echt geopend. Ik ben al jaren verliefd op die stad! Reizen zit in mijn bloed. Ik ga dus graag op zoek naar nieuwe hotspots!'

Yvette Damen

Studie Coordinator

'Mijn High School jaar was een fantastische ervaring! Ik begeleid dan ook graag mijn studenten naar hun eigen High School ervaring. Ook maakte ik een wereldreis!'

Reiservaring: Mijn passie voor alles wat met reizen te maken heeft is begonnen op 16-jarige leeftijd toen ik een High School jaar in de Verenigde Staten heb gevolgd. Een fantastisch avontuur! Het was voor mij dan ook vanzelfsprekend dat ik daarna een Engelstalige toerisme opleiding ging volgen. In de jaren die volgde heb ik veel van Europa mogen zien en ben ik met mijn klasgenoten op studiereis naar Peru en Brazilië geweest. Mijn eerste contact met Latijns-Amerika en ik vond het geweldig! Tijdens mijn studie heb ik ook nog een Spaanse taalcursus in Malaga gevolgd, een semester in Barcelona gestudeerd en stage gelopen in Londen. Daarnaast heb ik gereisd door Vietnam, Cambodja en Cuba. Begin 2019 heb ik een droom in vervulling laten gaan en heb ik een half jaar een wereldreis gemaakt waarbij ik de landen Peru, Bolivia, Argentinië, Chili, Nieuw-Zeeland en Australië heb aangedaan. Kortom, ik ben gek op reizen en ik begeleid jou graag bij jouw eigen High School avontuur!

 

Favoriete bestemming: Dat is een lastige! Dan ga ik voor mijn favoriete continent en dat is Latijns-Amerika. Maar de Verenigde Staten heeft door mijn High School jaar ook een speciale plek in mijn hart.

 

Mijn reistip: Ga van de gebaande paden af en kom in contact met locals!

Reiservaring: Na mijn VWO besloot ik om een tussenjaar te nemen om zekerder te worden over mijn Engels. Mijn tussenjaar begon met een Taalreis Engels van 3 maanden naar Malta en vervolgens ben ik voor 7 maanden als Au Pair in Engeland aan de slag gegaan. Een aantal jaar later ben ik voor een stage van een half jaar naar Bangkok, Thailand, vertrokken waar ik ook een geweldige tijd heb gehad! Ook heb ik door landen als Brazilië, Singapore, Maleisië en Bali gereisd en heb ik veel van Europa al ontdekt. Ik kan niet wachten tot de volgende mooie reis!

 

Favoriete bestemming: Engeland heb ik altijd al een geweldig land gevonden en dat gevoel is door mijn Au Pair tijd alleen maar sterker geworden. De mooie landschappen, pubs en Londen, het land heeft veel te bieden. Maar ook de hectische stad Bangkok heeft mijn hart gestolen. De Thaise bevolking is zo vriendelijk. Ze staan niet voor niks bekend als het land van de glimlach!

 

Mijn reistip: Blijf ook eens langer op een plek om echt het lokale leven te ervaren en niet alleen de toeristische hotspots af te gaan. Kom in contact met de locals en ervaar je bestemming op een hele andere manier!

Rosa Landsman

Studie Coordinator

'In het buitenland leer je een hoop over jezelf en word je zelfverzekerder. Ik hoop andere studenten te inspireren en ook te helpen om hun droom werkelijkheid te maken!'

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat