Maak kennis met het Information Planet Team

Een educatieve ervaring in het buitenland maken wij voor iedereen mogelijk. Op ieder niveau, of je nu graag een minor, semester, studie(jaar), high school programma of een taalcursus gaat doen, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en begeleiden je van het moment dat je gaat kijken welk programma of studie het beste bij je past totdat je daadwerkelijk in het vliegtuig stapt naar jouw internationale (taal)school of universiteit. Met ruim 25 jaar ervaring hebben we alle kennis in huis om jou te helpen aan een geweldige buitenlandervaring. Information Planet heeft inmiddels meer dan 50 kantoren in 14 landen en we werken met een wereldwijd netwerk aan universiteiten, colleges, high school programma's en taalscholen. Het kantoor van Information Planet Nederland is gevestigd in het Brabantse Breda, op loopafstand van het station. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je ons komt opzoeken voor een infosessie of gratis oriëntatiegesprek. Hieronder zie je ons team: zij delen hun eigen buitenlandervaringen, favoriete bestemmingen en reistips.

Barbara de Wild

Program Coordinator Studeren

'Sinds dat ik 10 jaar in Tenerife heb gewoond en gewerkt ben ik verkocht aan reizen. Ik gun iedereen zo'n fantastische ervaring!'

Reiservaring: Tijdens een opleiding Toerisme en Recreatie ben ik stage gaan lopen op een camping in Spanje. Na een halfjaar tussen de Spanjaarden gewerkt en geleefd te hebben, was ik verkocht! Ondanks dat dit in het hoogseizoen betekende dat ik 7 dagen per week moest werken, vond ik het fantastisch! Ik wist het zeker, hier wilde ik gaan wonen en werken. Toen het in Nederland een hele koude winter was, kreeg ik in de mogelijkheid om 10 weken een taalcursus te volgen op Mallorca. Na deze cursus ben ik vertrokken na Tenerife, waar ik vervolgens ruim 10 jaar ben blijven hangen. Ik heb gewerkt in een zeer luxe 5-sterrenhotel, als toeristische gids, als receptioniste en een aantal jaar als tolk in een ziekenhuis. Op Tenerife woonde ik tussen de Tinerfenos en de voertaal thuis was ook Spaans. Ik leefde als een echte Spaanse! Qua reiservaring heb ik bijna alle Europese landen bezocht en daarnaast ook nog Venezuela, Brazilië en Tunesië.

 

Favoriete bestemming: Tenerife zal altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart maar ik zou ook heel graag nog een rondreis willen maken door de Verenigde Staten, dit staat op mijn wensenlijstje!

 

Mijn reistip: Ontsnap van de massa toerisme, ontdek, laat je inspireren en adviseren door lokale bewoners en uiteraard lekker eten.

Reiservaring: Tijdens mijn opleiding op de Travel & Hospitality Academy heb ik ervoor gekozen om stage te lopen in Engeland. Stage lopen in Engeland was altijd al een droom van mij en kon niet wachten om daar aan mijn frontoffice stage te beginnen. Na mijn opleiding ben ik met een vriendin gaan rondreizen door Portugal. Dat was mijn eerste grote reis die we met veel enthousiasme hadden gepland. Naast Portugal heb ik uiteraard ook veel anderen landen in Europa gezien en ben ik in landen geweest als Egypte, Thailand en Florida. Ik heb nog lang niet alles van de wereld gezien en ik kan niet wachten wat mijn volgende bestemming gaat worden.

 

Favoriete bestemming: Mijn favoriete bestemming is Engeland. Londen, Brighton, Cambridge, ik voel me er helemaal thuis. De mensen zijn aardig, de pubs gezellig en de natuur is ongekend mooi. Als het kan probeer ik jaarlijks naar Engeland te gaan.

 

Mijn reistip: de Nederlandse keuken bestaat niet! Ga genieten van het lokale en onbekende eten.

Maud Van de Winkel

Program Coordinator Studeren

'Ik heb nog lang niet alles van de wereld gezien en ik kan niet wachten wat mijn volgende bestemming gaat worden!'

Britt Hermes

Program Coordinator High School

'Als je gaat reizen ontdek je zowel de wereld als jezelf. Die ervaring kan niemand je afpakken. Ga erop uit en geniet!'

Reiservaring: Eind 2021/begin 2022 heb ik een aantal maanden door Zuid-Afrika gereisd. Dit was precies tijdens de omnicron golf waardoor het toerisme in het land voor de lokale bevolking dramatisch was. Voor mij was de periode juist fantastisch want op de meeste plekken was er geen toerisme. Hierdoor was de natuur nog mooier! Het slapen in een tent in een natuurreservaat was een hele beleving, ik was bang dat ik elk moment door een leeuw of hyena beslopen zou worden. Doodeng maar uiteindelijk het tofste wat ik ooit heb gedaan. Zeker een aanrader!

 

Favoriete bestemming: Mallorca en Londen. Mallorca is mijn go to vakantie voor zon, zee en cultuur snuiven. Het liefst huur ik een auto en rijd ik lekker het eiland rond. Vooral heerlijk geurende citrusbomen associeer ik met Mallorca en vakantie. Mijn favoriete stad is London. Je hebt hier alles! En stiekem geniet ik het meest als ik met typisch engels weer in mijn regenjas langs de Theems loop, net alsof ik er zelf woon.

 

Mijn reistip: Probeer zo min mogelijk te stressen. Juist als je alles probeert te plannen en controleren komt het je trip niet ten goede. Geniet van alle indrukken en maak foto's om later nog eens te genieten van je ervaring.

Reiservaring: Mijn reiservaring begon tijdens mijn studie, waar ik voor uitwisseling naar Finland ben geweest. Na mijn studie heb ik ongeveer twee maanden in Fuerteventura gewerkt waar ik mijn liefde voor de Spaanse taal heb ontwikkeld. Een aantal jaar later heb ik de bewuste keuze gemaakt om als Au Pair in Spanje aan de slag te gaan, als tussenjaar. Hierdoor heb ik de Spaanse taal ontzettend goed onder de knie kunnen krijgen en de Spaanse cultuur van binnenuit kunnen leren kennen.

 

Favoriete bestemming: Mijn favoriete bestemming tot nu toe is het zuiden van Spanje, een exacte plaats ben ik nog niet over uit. Het accent, het eten, de zon, alles is hier naar mijn wens. Bovendien voel ik me er ook ontzettend veilig. Hiernaast vind ik Costa Rica ook een prachtige bestemming, daar is zoveel natuur en hotels waar je midden in de natuurgeluiden wakker wordt.

 

Mijn reistip: Stel jezelf open en meng jezelf tussen de locals. Zo leer je de cultuur en taal vanuit hun oogpunt kennen. Alles is eng, maar door het enge te doen, groei je.

Lisanne van Daalen

Program Coordinator Taalreizen

'Ga het avontuur aan, ontdek de wereld en ontwikkel jezelf tot een rijk persoon.'

Information Planet team

Breda | Nederland

Zoals je hierboven kunt lezen, hebben wij stuk voor stuk veel van de wereld gezien. Van High School, studies, taalreizen, tussenjaren en werken in het buitenland; wij hebben het allemaal gedaan! Door al deze ervaringen weten wij dus als geen ander hoe het is om zo'n buitenlands avontuur aan te gaan. Maar natuurlijk ook wat daar allemaal bij komt kijken, hiermee helpen wij jou graag. Wij hebben specialisten voor elk reisdoel die jou kunnen helpen, om jouw buitenlandse avontuur te realiseren!

 

Wil jij graag nog extra informatie? Of wil je graag zo snel mogelijk jouw reis plannen? Wij helpen je! Niet alleen voor maar ook tijdens en na je reis staan wij voor je klaar. Neem vooral contact met ons op, plan een gratis oriëntatiegesprek in of neem deel aan een infosessie. Hopelijk spreken wij elkaar snel!

Neem contact met ons op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom langs bij ons in Breda

Lange Brugstraat 39A, 4811 WP Breda

We verwelkomen je graag bij ons op kantoor. Information Planet heeft een fijne ligging in het centrum van Breda. Vanuit het station loop je in ruim 10 minuten naar ons kantoor. Ook per auto zijn we goed te bereiken. Als je de auto parkeert bij Parkeergarage De Barones, loop je in een paar minuten naar ons kantoor. Daarnaast kun je de auto parkeren bij Q-Park Centrum, Parkeergarage De Prins of een van de andere parkeergelegenheden in het centrum.

 
Ons kantoor ligt op de eerste verdieping. Via de trap aan de rechterkant van het pand kun je ons kantoor binnenlopen. Mocht je het niet kunnen vinden, kun je ons altijd even bellen op +31 (0)85 222 4140.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat