Maak kennis met het Information Planet Team

Een educatieve ervaring in het buitenland maken wij voor iedereen mogelijk. Op ieder niveau, of je nu graag een minor, semester, studie(jaar), high school programma of een taalcursus gaat doen, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en begeleiden je van het moment dat je gaat kijken welk programma of studie het beste bij je past totdat je daadwerkelijk in het vliegtuig stapt naar jouw internationale (taal)school of universiteit. Met ruim 25 jaar ervaring hebben we alle kennis in huis om jou te helpen aan een geweldige buitenlandervaring. Information Planet heeft inmiddels meer dan 50 kantoren in 14 landen en we werken met een wereldwijd netwerk aan universiteiten, colleges, high school programma's en taalscholen. Het kantoor van Information Planet Nederland is gevestigd in het Brabantse Breda, op loopafstand van het station. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je ons komt opzoeken voor een infosessie of gratis oriëntatiegesprek. Hieronder zie je ons team: zij delen hun eigen buitenlandervaringen, favoriete bestemmingen en reistips.

Ferry Rebergen

Program Director

'De wereld is zo mooi en elke plaats heeft zijn eigen schoonheid. Ik heb het geluk dat ik van mijn passie: reizen, mijn werk heb mogen maken!'

Reiservaring: Na mijn studie ben ik voor een stage naar China gegaan en daar ben ik toen 15 jaar gebleven. In die tijd ben ik ook vooral actief geweest in de branche van studiereizen inbound en outbound. Vanuit daar heb ik dus best veel verschillende landen bezocht, zowel binnen Azië als Europa, en ben ook regelmatig met groepen naar Australië en Noord-Amerika gevlogen. Ik heb van het reizen behalve mijn passie ook een beetje mijn werk gemaakt!

 

Favoriete bestemming: Moeilijk om te zeggen want de hele wereld is zo mooi en elke plaats heeft zijn eigen schoonheid. Maar als ik een land moet kiezen dan toch ‘gewoon’ China! Ik heb hier mijn tweede thuisland gevonden. Het is een land dat eigenlijk alles te bieden heeft, van woestijn in het westen en taiga in het noorden tot hooggebergte in het zuidwesten en regenwoud in het zuiden. Enorme steden en compleet lege vlakten. En daarnaast een fascinerende taal en cultuur van 5000 jaar oud.

 

Mijn reistip: “Reizen is het beste middel tegen vooroordelen en bekrompenheid”. Ga open-minded je reis in en neem alles in je op. De taal, de gebruiken, de culinaire specialiteiten en uiteraard de geschiedenis!

 

Reiservaring: Ik heb voor 7 maanden in Sydney, Australië gewoond, stage gelopen, gestudeerd bij de Macquarie University en gewerkt. Ik ben écht dol op reizen. Ik heb gereisd door landen als Indonesië, Maleisië, Fiji, Dubai, Cuba, Gambia, Thailand, Japan, Turkije en heb veel van Europa mogen zien.

 

Favoriete bestemming: Ik heb twee favoriete steden: Londen en Sydney. Ik ga bijna jaarlijks naar Londen en vind het geweldig om iedere keer weer nieuwe plekken te ontdekken. In Sydney heb ik een tijdje gewoond en ik heb een geweldige tijd in Australië gehad. Ik vind Australië een perfect land om rond te reizen.

 

Mijn reistip: "Go with the flow!' Bereid je goed voor, maar laat je ook verrassen. Ontsnap de standaard plekken, maar ga op zoek naar waar de lokale bevolking gaat eten, hun boodschappen doet en meng je in het dagelijkse leven van de inwoners. Probeer zo lang mogelijk weg te gaan, zodat je het buitenland tot in het maximale ervaart.

Linda Hendrikx - van Aert

Marketing Coördinator

'Ik hou van reizen, nieuwe plekken ontdekken en struinen door oude straatjes of genieten van een mooi strand. En ik fotografeer graag al het moois dat ik om me heen zie!'

Barbara de Wild

Studie Coördinator

'Sinds dat ik 10 jaar in Tenerife heb gewoond en gewerkt ben ik verkocht aan reizen. Ik gun iedereen zo'n fantastische ervaring!'

Reiservaring: Tijdens een opleiding Toerisme en Recreatie ben ik stage gaan lopen op een camping in Spanje. Na een halfjaar tussen de Spanjaarden gewerkt en geleefd te hebben, was ik verkocht! Ondanks dat dit in het hoogseizoen betekende dat ik 7 dagen per week moest werken, vond ik het fantastisch! Ik wist het zeker, hier wilde ik gaan wonen en werken. Toen het in Nederland een hele koude winter was, kreeg ik in de mogelijkheid om 10 weken een taalcursus te volgen op Mallorca. Na deze cursus ben ik vertrokken na Tenerife, waar ik vervolgens ruim 10 jaar ben blijven hangen. Ik heb gewerkt in een zeer luxe 5-sterrenhotel, als toeristische gids, als receptioniste en een aantal jaar als tolk in een ziekenhuis. Op Tenerife woonde ik tussen de Tinerfenos en de voertaal thuis was ook Spaans. Ik leefde als een echte Spaanse! Qua reiservaring heb ik bijna alle Europese landen bezocht en daarnaast ook nog Venezuela, Brazilië en Tunesië.

 

Favoriete bestemming: Tenerife zal altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart maar ik zou ook heel graag nog een rondreis willen maken door de Verenigde Staten, dit staat op mijn wensenlijstje!

 

Mijn reistip: Ontsnap van de massa toerisme, ontdek, laat je inspireren en adviseren door lokale bewoners en uiteraard lekker eten.

Reiservaring: Mijn passie voor alles wat met reizen te maken heeft, is begonnen op 16-jarige leeftijd toen ik een High School jaar in de Verenigde Staten heb gevolgd. Echt een fantastisch avontuur! Het was voor mij dan ook vanzelfsprekend dat ik daarna een Engelstalige Toerisme opleiding ging volgen. In de jaren die volgde heb ik veel van Europa mogen zien en ben ik met mijn klasgenoten op studiereis naar Peru en Brazilië geweest. Mijn eerste contact met Latijns-Amerika en ik vond het geweldig! Tijdens mijn studie heb ik ook nog een Spaanse taalcursus in Malaga gevolgd, een semester in Barcelona gestudeerd en stage gelopen in Londen. Daarnaast heb ik gereisd door Vietnam, Cambodja en Cuba. Begin 2019 heb ik een droom in vervulling laten gaan en heb ik een half jaar een wereldreis gemaakt waarbij ik de landen Peru, Bolivia, Argentinië, Chili, Nieuw-Zeeland en Australië heb mogen ontdekken. Kortom, ik ben gek op reizen en ik begeleid jou graag bij jouw eigen High School avontuur!

 

Favoriete bestemming: Dat is een lastige! Dan ga ik voor mijn favoriete continent en dat is Latijns-Amerika. Maar de Verenigde Staten heeft door mijn High School jaar ook een speciale plek in mijn hart.

 

Mijn reistip: Ga van de gebaande paden af en kom in contact met locals!

Yvette Damen

Studie Coordinator

'Mijn High School jaar was een fantastische ervaring! Ik begeleid dan ook graag mijn studenten naar hun eigen High School ervaring. Ook maakte ik een wereldreis!'

Rosa Landsman

Studie Coördinator

'In het buitenland leer je een hoop over jezelf en word je zelfverzekerder. Ik hoop andere studenten te inspireren en ook te helpen om hun droom werkelijkheid te maken!'

Reiservaring: Na mijn VWO besloot ik om een tussenjaar te nemen om zekerder te worden over mijn Engels. Mijn tussenjaar begon met een Taalreis Engels van 3 maanden naar Malta. Vervolgens ben ik voor 7 maanden als Au Pair in Engeland aan de slag gegaan. Een aantal jaren later, ben ik voor een half jaar naar Bangkok vertrokken om daar een half jaar stage te gaan lopen. Thailand was echt fantastisch, ik heb echt een geweldige tijd gehad daar! Ook heb ik door landen als Brazilië, Singapore, Maleisië en Bali gereisd en heb ik veel van Europa mogen zien. Ik kan niet wachten tot de volgende mooie reis!

 

Favoriete bestemming: Engeland heb ik altijd al een geweldig land gevonden en dat gevoel is door mijn Au Pair tijd alleen maar sterker geworden. De mooie landschappen, pubs en Londen, het land heeft veel te bieden. Maar ook de hectische stad Bangkok heeft mijn hart gestolen. De Thaise bevolking is zo vriendelijk. Ze staan niet voor niks bekend als het land van de glimlach!

 

Mijn reistip: Blijf ook eens langer op een plek om echt het lokale leven te ervaren en niet alleen de toeristische hotspots af te gaan. Kom in contact met de locals en ervaar je bestemming op een hele andere manier!

Reiservaring: In mijn derde jaar van de middelbare hotelschool kreeg ik de kans om naar het buitenland te gaan voor mijn stage. Een kans die ik met 2 handen heb aangegrepen. Ik ben begonnen met een half jaar in Ierland gevolgd door Mallorca met een korte vakantie in Nederland. Op Mallorca ben ik verliefd geworden op de Spaanse zon en ben ik onder andere daarom nog een tijdje blijven plakken. Uiteindelijk moest er ook nog afgestudeerd worden en werd het tijd om “huiswaarts” te gaan. Inmiddels heb ik vele mooie plekken mogen bezoeken zowel binnen als buiten Europa, denk aan Krakau, Valencia, Porto, Kuala Lumpur, Chiang Mai etc. Elk jaar wil ik minimaal één keer naar een plaats/land waar ik nog nooit geweest ben, ik kijk al uit naar mijn volgende avontuur!

 

Favoriete bestemming: Een specifieke voorkeur heb ik niet echt, ik zoek eigenlijk vaak een combi van zon, zee, strand, cultuur en liefst ook nog natuur. Klinkt onmogelijk, maar is het zeker niet! Porto is hier een goed voorbeeld van. Daarnaast ben ik ook fan van de onderwaterwereld, in 2018 heb ik mijn duikbrevet gehaald. Zo heb ik op Koh Tao met walvishaaien gedoken, dit was echt fantastisch!

 

Mijn reistip: Kijk wat jij belangrijk vindt voor je vakantie/reis/avontuur en kies dan je bestemming, ga niet ergens heen omdat iedereen daar heen gaat. Daarnaast ga eens alléén op reis, geloof mij je gaat er van genieten!

Lyanne Kerkstra

Taalreis Coördinator

'Ik heb door stages, vrijwilligerswerk, citytrips en backpackavonturen veel gezien van het buitenland. Nu is het tijd om anderen te enthousiasmeren en te helpen!'

Maud van de Winkel

Program Coordinator

'ik heb nog lang niet alles van de wereld gezien en ik kan niet wachten wat mijn volgende bestemming gaat worden!'

Reiservaring: Tijdens mijn opleiding op de Travel & Hospitality Academy heb ik ervoor gekozen om stage te lopen in Engeland. Stage lopen in Engeland was altijd al een droom van mij en kon niet wachten om daar aan mijn frontoffice stage te beginnen. Na mijn opleiding ben ik met een vriendin gaan rondreizen door Portugal. Dat was mijn eerste grote reis die we met veel enthousiasme hadden gepland. Naast Portugal heb ik uiteraard ook veel anderen landen in Europa gezien en ben ik in landen geweest als Egypte, Thailand en Florida. Ik heb nog lang niet alles van de wereld gezien en ik kan niet wachten wat mijn volgende bestemming gaat worden.

 

Favoriete bestemming: Mijn favoriete bestemming is Engeland. Londen, Brighton, Cambridge, ik voel me er helemaal thuis. De mensen zijn aardig, de pubs gezellig en de natuur is ongekend mooi. Als het kan probeer ik jaarlijks naar Engeland te gaan.

 

Mijn reistip: de Nederlandse keuken bestaat niet! Ga genieten van het lokale en onbekende eten.

Zoals je hierboven kunt lezen, hebben wij stuk voor stuk veel van de wereld gezien. Van High School, studies, taalreizen, tussenjaren en werken in het buitenland; wij hebben het allemaal gedaan! Door al deze ervaringen weten wij dus als geen ander hoe het is om zo'n buitenlands avontuur aan te gaan. Maar natuurlijk ook wat daar allemaal bij komt kijken, hiermee helpen wij jou graag. Wij hebben specialisten voor elk reisdoel die jou kunnen helpen, om jouw buitenlandse avontuur te realiseren!

 

Wil jij graag nog extra informatie? Of wil je graag zo snel mogelijk jouw reis plannen? Wij helpen je! Niet alleen voor maar ook tijdens en na je reis staan wij voor je klaar. Neem vooral contact met ons op, plan een gratis oriëntatiegesprek in of neem deel aan een infosessie. Hopelijk spreken wij elkaar snel!

Information Planet team

Breda | Nederland

Neem contact met ons op!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom langs bij ons in Breda

Linistraat 19, 4816 BG Breda

We verwelkomen je graag bij ons op kantoor. Information Planet heeft een fijne ligging op een steenworp afstand van Centraal Station Breda. Wanneer je dus met de trein komt sta je binnen enkele minuten bij ons voor de deur! Ook per auto zijn we goed te bereiken. Je parkeert de auto bij ons voor de deur, of een paar meter verder bij Cross Jumps Trampoline Park.

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat