High School USA Classic

"Naast mijn tweede familie, heb ik vrienden voor het leven gemaakt en heb ik dingen gedaan waarvan ik dacht dat het alleen maar in films kon. Ik heb echt de tijd van mijn leven gehad en zou alles zo weer overdoen!"

Sinds ik klein ben droomde ik er al van om naar Amerika te gaan. Toen ik op internet het High School Programma van Information Planet vond, wilde ik dit natuurlijk meteen doen! Na overleg heb ik gekozen om naar Jennings te gaan. Jennings is een klein stadje in Louisiana waar niet veel te doen is, maar waar iedereen elkaar kent. Ik kom zelf ook uit zo'n klein dorpje in Nederland waar iedereen elkaar kent, dus die overgang was niet heel groot maar toch wel. Ik zat namelijk aan de andere kant van de wereld en ze spraken een taal die ik op dat moment nog niet goed beheerste. De mensen zijn super aardig maar anders; het is een andere cultuur, waar ik in het begin wel aan moest wennen.

Ik had een geweldige gastfamilie die mij met alles hielp en altijd voor me klaar stond. Mijn gastgezin bestond uit een vader, moeder en twee kleine kinderen. Na verloop van tijd ging ik hen zien als familie en zij mij gelukkig ook, dat was heel erg fijn. Doordat zij andere regels hadden dan ik thuis had, moest ik me wel aanpassen maar dit is normaal. Ik deed gewoon wat zij van mij verwachtte en dat werkte prima.

Naast mijn tweede familie, heb ik vrienden voor het leven gemaakt en heb ik dingen gedaan waarvan ik dacht dat het alleen maar in films kon. Ik ben bijvoorbeeld naar Homecoming en Prom geweest. Elke vrijdag waren er football games en aan het eind van het jaar was het Graduation voor alle Seniors. Ik heb echt de tijd van mijn leven gehad en zou alles zo weer over doen!

Heeft het verhaal van Evie je geïnspireerd en wil je meer weten over een High School Classic Programma in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat