Ontdek het land van de Maya's

Kleur, kleur en nog eens kleur. Dit is kenmerkend voor de huizen, het eten en de Mexicanen zelf. Ontdek taco's zoals ze écht bedoeld zijn en maak kennis met de Mexicaanse cultuur. Mexico is het land dat bekend staat om de prachtige stranden, oude Mayacultuur en heerlijk eten. Probeer naast taco's bijvoorbeeld ook eens de typische mole saus, salso, nacho’s en niet te vergeten quesedilla’s! Daarnaast kun je in Mexico ook flink werken aan je Spaanse taalvaardigheid.

De High Schools in Mexico liggen voornamelijk in de hoofdstad, Mexico-Stad, en Mérida.  In deze steden leer je het échte Mexicaanse leven kennen en waan je je een echte local! Je kunt kiezen tussen een semester programma, welke start in augustus of februari, of een volledig schooljaar welke in augustus start.

Highlights Mexico

 • Privéscholen in prachtige steden
 • Vanaf 14 tot en met 18 jaar
 • Rijke cultuur
 • 3000 jaar aan rijke geschiedenis
 • Leer Spaans tijdens jouw High School Programma

Plan een gratis oriëntatiegesprek

Waarom High School?

 • Een unieke buitenlandervaring voor jou
 • Leer een taal vloeiend spreken
 • Ontdek een nieuwe cultuur
 • Maak vrienden voor het leven
 • De perfecte invulling voor jouw tussenjaar
 • Ontwikkel jezelf en word zelfstandiger
 • Vergroot je studie- en carrièremogelijkheden

Laat je door ons inspireren en informeren!

Een High School ervaring in het buitenland is een geweldig en spannend avontuur. Dit weten wij als geen ander. Je volgt vakken die nieuw voor je zijn, kiest uit buitenschoolse activiteiten en je wordt onderdeel van een gastgezin. Wij begeleiden jou van A tot Z. Van jouw eerste vraag tot het moment dat je weer terugkomt. Samen met jouw ouders begeleiden wij jou in de keuze voor High School programma en alles wat er komt kijken bij de aanmelding en plaatsing.

Het is belangrijk om je goed en uitgebreid te laten informeren. Zo kun je de juiste keuze maken en een fantastische high school ervaring beleven. Wil jij dolgraag weten wat jouw opties zijn of ben je nieuwsgierig hoe wij jou kunnen begeleiden? Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze high school specialisten. Met onze jarenlange ervaring vertellen we je graag alles over high school en de verschillende programma's. Ben je helemaal enthousiast en klaar om je aan te melden? Dan maken we graag een echte High Schooler van jou!

Het High School Mexico programma

Een High School programma in Mexico is een super ervaring! Tijdens jouw High School periode leer je veel over jezelf. Je wordt volledig ondergedompeld in een andere cultuur en je krijgt een geheel nieuw leven. Naast persoonlijke ontwikkeling heb je tijdens een High School jaar of semester in Mexico ook vooral veel plezier! Hieronder lees je alle ins & outs van het High School leven en de toelating.

In Mexico volg je na pre-escolar (kleuterschool) en primaria (basisschool) eerst secundaria (junior High School) en vervolgens preparatoria (Senior High School). Op een secundaria high school zitten leerlingen van 12 t/m 15 jaar en op een preparatoria zitten leerlingen van 16 t/m 18 jaar. Afhankelijk van jouw leeftijd en niveau in Nederland zal jij dus geplaatst worden in een van die twee jaren. Vakken die naar alle waarschijnlijkheid zult gaan volgen zijn bijvoorbeeld Spaans, biologie, art, muziek en wiskunde.

Je hebt les van 08:00 t/m 14:30 uur op een privéschool en je blijft de hele dag in hetzelfde klaslokaal. De leraren wisselen dus van klaslokaal en niet de leerlingen.

De meeste studenten worden geplaatst in de regio van Mexico-Stad maar je kunt ook kiezen voor het programma in Mérida. In een van deze regio's wordt er een match met een gastgezin gezocht.

Je zal warm worden ontvangen in een Mexicaans gezin, familie is daar namelijk erg belangrijk en ze willen niets liever dan dat jij hier onderdeel van uitmaakt! Niet alleen het eigen gezin is belangrijk en hecht met elkaar, daar horen ook opa, oma, ooms, tantes, neefjes en nichtjes bij. Je zult er dus een grote tweede familie bijkrijgen.

De lessen op een High School in Mexico duren tot ongeveer 14:30 uur. Daarna is het gebruikelijk dat je thuis samen met je gastgezin gaat lunchen. Dit is voor Mexicanen de belangrijkste maaltijd van de dag. De rest van de dag heb je de tijd voor je huiswerk en om leuke dingen te doen met je vrienden. Je kunt aansluiten bij lokale sportvereniging  of bijvoorbeeld een muziekclub.

Kies je voor het Mérida programma dan worden er vanuit school allerlei leuke buitenschoolse activiteiten georganiseerd. Denk aan voetbal, jazz, tennis, Tae Kwan Do, volleybal, basketbal en schaken.

De toelatingseisen voor een High School programma in Mexico zijn zeer redelijk strikt, je moet over een goed Spaans niveau beschikken (minimaal 2 jaar Spaanse les) en goede academische resultaten hebben over de laatste drie schooljaren.

 • 14 tot en met 18 jaar bij vertrek
 • Mogelijk tijdens je middelbare school
 • Mogelijk na je middelbare school met een vmbo, havo, vwo of mbo diploma
 • Je hebt minimaal 2 jaar Spaans gehad op school of middels een taalcursus
 • Goede schoolresultaten
 • Je bent open-minded en bent geïnteresseerd in andere culturen

Schooljaar 2022-2023:

Deadline februari 2022: nog niet bekend
Deadline augustus 2022: 31-03-2021

3 maanden: € 6.995,-
Semester
 (augustus / februari): € 8.495,-
Schooljaar (augustus): € 10.095,-

Inbegrepen bij High School Mexico:

 • Na acceptatie gegarandeerd een plaatsing:
  *Plaatsing op een publieke High School
  *Verblijf in een gastgezin (incl. kosten en inwoning)
 • Basis lesboeken en uniform (bij plaatsing in Mexico-Stad)
 • Ondersteuning voor vertrek en op locatie
 • Persoonlijk gesprek met onze studie- en reisadviseurs
 • Interview om jouw Spaanse taalniveau te toetsen
 • Informatiebijeenkomst voor vertrek (bij vertrek in augustus)
 • Handboek 'High School' voor studenten, vol handige tips en informatie
 • Handboek 'High School' voor ouders
 • Noodnummer in Mexico (24/7 bereikbaar)
 • Transfer van en naar luchthaven
 • Oriëntatiebijeenkomst bij aankomst
 • Gratis E-learning taalprogramma
 • Certificaat als bewijs van deelname aan het High School programma

Niet inbegrepen in de prijs:

 • €100,- administratiekosten
 • Reis van en naar Mexico
 • Verzekeringen (reis, medisch, aansprakelijkheid & annulering)
 • Eventuele vaccinaties & TBC-test
 • Visumkosten
 • Extra uitgave ter plekke: zakgeld, simkaart, extra schoolbenodigdheden, (sport)uniform, school lunch, extra taallessen en excursies
 • Uniform, boeken, verzekering bij plaatsing in Mérida
 • Lokale reiskosten

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Hoe begeleiden wij jou?

Bij Information Planet vinden we persoonlijke begeleiding erg belangrijk! Wanneer je bij ons een High School Programma gaat doen zorgen we er daarom voor dat je van A tot Z geholpen word: vanaf het de eerste oriëntatie tot het moment dat je in Nederland het vliegtuig weer uit stapt. Hoe dat precies verloopt lees je alvast hier:

Ben jij toe aan het avontuur van je leven en wil jij je verder verdiepen in een van onze highschoolprogramma's? Plan dan gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met ons. Bekijk ook eens onze socials (@informationplanethighschool), download de gratis brochure of schrijf je in voor een van onze infosessies.

Ben je er helemaal over uit, en wil jij je definitief gaan focussen op een highschoolprogramma? We geven je graag meer informatie tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou en je ouders graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We nemen uitgebreid de tijd om alle ins en outs te bespreken van het programma waar jij geïnteresseerd in bent. Dit gesprek kan online of op kantoor ingepland worden. Tijdens deze kennismaking vertellen we je meer over jouw tijd op een highschool in het buitenland, de aanmeldprocedure, de gastgezinnen en praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvraag en vaccinaties. Daarnaast is er de ruimte om vragen te stellen.

Ben je net zo enthousiast als wij en wil jij je dolgraag aanmelden voor ons highschoolprogramma? Dan gaan we aan de slag!

Meld je aan voor ons highschoolprogramma via onze website. We plannen dan een afspraak in om je uit te leggen wat alle vervolgstappen zijn. Wij bereiden je heel goed op voor de aanmelding, want het is nu jouw beurt om de formulieren in te vullen voor jouw highschoolprogramma. Ook zullen wij een taaltoets en interview met jou afnemen.

Kort na jouw aanmelding hoor je van ons of je geaccepteerd bent voor het programma. Dit betekent dat je voor 100% zeker bent van een plaatsing op een school en bij een gastgezin. De voorpret kan dus ook al beginnen!

Onze partner gaat op zoek naar een highschool en een gastgezin voor jou en dan is het geduldig wachten op ons telefoontje.... Je bent geplaatst!

Je ontvangt van ons alle informatie over jouw highschool en gastgezin. Nu weet je ook precies waar je het komende half jaar of schooljaar gaat wonen. Je kunt vanaf dat moment ook contact met je gastgezin opnemen en elkaar leren kennen.

Om jouw highschoolavontuur te kunnen starten heb je een visum nodig. Wij sturen je een uitgebreide handleiding die je stap voor stap kunt volgen om het hele visumproces moeiteloos te kunnen doorlopen.

Als je voor een langere tijd en met een ander doel dan een gewone vakantie naar het buitenland gaat, dan is een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering meestal niet geldig. Deze kennen bovendien vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 of 60 dagen.

Wij werken daarom samen met Tasman Verzekeringen, die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, highschoolprogramma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Ook raden wij een annuleringsgarantie aan. Via Information Planet kun je deze afsluiten! Deze garantie is op maat gemaakt voor onze studenten. Het is voordeliger, kent geen eigen risico en heeft extra voorwaarden voor bijvoorbeeld eindexamenkandidaten.

De spanning stijgt en je bent bijna klaar om in het vliegtuig te stappen! Voor alle vertrekkende studenten in organiseren we een uitgebreide voorbereidingsbijeenkomst vol met tips & tricks voor jou en je ouders. Jullie ontvangen ons handboek en wij zorgen dat iedereen voor 100% is geïnformeerd en alle verwachtingen over een weer voor iedereen duidelijk zijn.

Op locatie is jouw gastgezin jouw eerste aanspreekpunt. Ook krijg je een persoonlijke begeleider toegewezen. Deze begeleider woont in de buurt en checkt regelmatig hoe jij je voelt en hoe het gaat op school en bij het gastgezin.

Samen zorgen we ervoor dat dit spannende avontuur op rolletjes loopt. Ons team staat open voor al jouw vragen maar ook die van je ouders en we zullen deze in alle eerlijkheid beantwoorden.

Aan al het leuks komt helaas een eind. Nadat je jouw highschoolprogramma succesvol hebt afgerond, ontvang je van ons een certificaat van deelname. Deze kun je boven je bed hangen en in de toekomst natuurlijk vermelden op jouw cv. En elke keer dat je ernaar kijkt, verschijnt er een grote glimlach op je gezicht terugdenkend aan alle mooie herinneringen!

Ervaringen in het buitenland

Een ervaring in het buitenland is er één om nooit meer te vergeten. Je ontwikkelt jezelf, word zelfstandiger, leert nieuwe mensen en culturen kennen, verbetert een bepaalde taal en doet ontzettend waardevolle levenservaring op. Ontdek waar het buitenland jou kan brengen en laat je inspireren door verhalen van andere studenten.

High school Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze High School programma’s.

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat