Wat wil je weten over onze High School Programma's?

Wanneer je overweegt om een High School programma te volgen dan komen daar ontzettend veel vragen bij kijken. Wat kun je verwachten? Wat zijn eventuele kosten? Hoe worden de gastgezinnen geselecteerd? Op deze pagina beantwoorden we alvast de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Algemeen

Door een high school programma te volgen verleg je je grenzen, leer je veel nieuwe internationale vriend(inn)en kennen en keer jij terug naar huis met een koffer gevuld met waardevolle herinneringen en ervaringen. Bovendien heb jij een verrijking op je cv door jouw Engelse taalvaardigheid die naar een hoger niveau wordt getild en de unieke ervaring die je altijd bij blijft.

Je kunt je bij Information Planet op meerdere manieren laten informeren. Plan bijvoorbeeld een persoonlijk gesprek in met onze High School specialist. Hier mogen je ouders uiteraard bij zijn en krijgen jullie alle ruimte om vragen te stellen. Onze specialisten hebben zelf High School en buitenland ervaring, dus we kunnen je zeker meer vertellen! Daarnaast kun je je ook aanmelden voor een van onze infosessies. Wil je je eerst wat meer inlezen? Download dan vrijblijvend onze High School brochure.

Wil je weten hoe andere studenten hun High School programma hebben ervaren? Bekijk dan alle ervaringen op onze websites, of neem een kijkje op onze socials @informationplanetnl en @informationplanethighschool

Er kan geen garantie worden gegeven dat je in het laatste schooljaar geplaatst zal worden en een diploma ontvangt. Je kan namelijk met 1 jaar high school geen volwaardig diploma halen, maar ga je langer dan 1 jaar dan kan dit wel! Houd er wel rekening mee dat je met een eventueel behaald buitenlands diploma niet direct toegang hebt tot een vervolgopleiding in Nederland. Het is aan de Nederlandse MBO, HBO of WO om te beoordelen of het diploma voldoet aan alle eisen. Alle studenten ontvangen na succesvolle beëindiging van het programma een certificaat als bewijs van deelname aan het High School programma.

Dat kan zeker! Wel moet je dit goed overeenstemmen met jouw huidige middelbare school en eventueel de leerplichtambtenaar. Wellicht kun je afspreken dat jij bepaalde vakken die je in het buitenland hebt gedaan mee terug kan nemen naar Nederland. Houd er rekening mee dat jouw jaar in het buitenland niet (volledig) mee zal tellen als je terug bent in Nederland.

Wij nodigen jou graag uit voor een persoonlijk gesprek om alles over onze high school programma’s te vertellen. Samen kunnen we het aanmeldingsproces in gang zetten. Bekijk hier het uitgebreide aanmeldingsproces.

Ja, in principe heb je voor alle bestemmingen buiten de Europese Unie een visum nodig. Er zijn enkele uitzonderingen voor de korte programma's.

Op de meeste bestemmingen wel! Overal gelden bepaalde leeftijdseisen, maar als je hier aan voldoet kun je dus met een vwo of wanneer je op het MBO zit, gewoon het high school programma volgen. Voor Amerika ligt dit anders. Je kunt sowieso hier deelnemen aan met het Select programma. Twijfel jij over welk programma het beste bij jou past? Neem contact op met ons op!

Dat kan zeker! Al onze High School Programma's zijn toegankelijk voor studenten uit zowel Nederland als België.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het type High School programma dat je kiest en natuurlijk de duur van het programma. Gelukkig zijn er voldoende manieren om deze kosten te verantwoorden. Zo missen jouw ouders in jouw afwezigheid natuurlijk kosten aan eten en drinken, gas, water, licht en andere huishoudelijke uitgaves. Je school in Nederland staat stil, maar ook sportclubs en activiteiten hoef je voor een langere tijd niet meer te betalen. Zo kunnen zowel jij als je ouders toch weer flink besparen! Studenten en ouders stellen achteraf ook dat het een onbetaalbare ervaring is geweest. Wij zijn transparant over alle kosten die een High School programma met zich meebrengt en informeren je hier graag over. Uiteraard geven we ook tips hoe je kunt sparen voor jouw ultieme buitenlandervaring!

Per programma zijn er 'programmakosten', maar er zijn enkele zaken niet inbegrepen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Administratiekosten á € 100
 • Retourvluchten
 • Visumkosten
 • Verzekeringen
 • Vaccinaties
 • Uitgave op locatie
  Vooraf word je duidelijk hierover geïnformeerd met een indicatie van de kosten.

Wij kunnen veel dingen wel voor je organiseren, zoals en de verzekeringen, maar kijken graag individueel wat hierin de wens is. Zo houd je zelf de kosten meer onder controle!

Wij adviseren ongeveer € 150 á € 200 aan zakgeld per maand. Hiervan betaal je o.a. extra activiteiten zoals, reisjes en excursies. Ook betaal je hier kleding, toiletartikelen, telefoongesprekken en eventueel internet van. Het bestedingspatroon verschilt per student en kan beïnvloed worden door de kosten en levensonderhoud van een land. Lees hier meer tips en informatie over uitgave in het buitenland.

Aankomst & vertrek

Dit is geheel afhankelijk van je bestemming. Binnen de Europese Unie is een geldige identiteitskaart al voldoende. Buiten Europa zal je vaak een paspoort aan moeten vragen.

Bij aankomst word je op de luchthaven altijd warm ontvangen. Zo voel jij je hopelijk gelijk thuis! Door wie je ontvangen wordt is afhankelijk van de bestemming. Dit kan jouw gastgezin zijn of een representative vanuit onze partnerorganisatie.

Net als bij aankomst word je uiteraard ook naar de luchthaven gebracht. In sommige gevallen besluiten jouw ouders je te komen halen, zodat ze ook nog even met eigen ogen kunnen zien waar jij al die tijd hebt gewoond.

Gastgezinnen

In principe worden studenten nooit bij elkaar geplaatst. De regel is dat twee studenten van dezelfde nationaliteit nooit bij elkaar geplaatst mogen worden, om de integratie in het gastgezin, op school en in de cultuur niet in de weg te staan. Mocht je dit wel erg graag willen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Als het om mening/cultuurverschillen gaat wordt er eerst geprobeerd dit met de student en het gastgezin op te lossen. Hiervoor heeft elke student een begeleider die met beide rond de tafel gaat zitten. Het staat natuurlijk voorop dat de student het naar zijn zin heeft. Mocht er toch iets niet goed zijn, dan staan wij altijd open om de mogelijkheden te bespreken.

De huisvesting en de scholen zullen niet te ver van elkaar vandaan liggen. Bij alle High School programma’s wordt er voor vervoer gezorgd.

Alle gastgezinnen worden veelvuldig gescreend en ook een lokale 'Verklaring Omtrent Gedrag' is hier een onderdeel van. De matching met student en gastgezin is maatwerk, omdat we goed beseffen dat een uitwisselingsprogramma hiermee kan staan of vallen. Ook wanneer een gastgezin al langer studenten ontvangt vinden er nog steeds huisbezoeken plaats.

Klassen & activiteiten

Dat kan zeker! Wel is dit tot zekere mate afhankelijk van jouw bestemming. We vertellen je er graag meer over in een persoonlijk gesprek!

Dit is per programma verschillend. Je zit wel altijd bij mensen in de klas die echt in het land wonen en dus daar naar de lokale school gaan. Hierdoor word je ondergedompeld in de cultuur en praat je de hele dag in een andere taal.

Anders dan in Nederland vinden veel activiteiten plaats op de High School zelf. Er worden leuke activiteiten georganiseerd zoals Prom en talentenjachten. Vaak kun je ook deelnemen aan allerlei leuke sporten zoals tennis, (american) football, baseball, wedstrijdzwemmen, ijshockey of cheerleading. Deze activiteiten verschillen per bestemming en per High School.

Stel al je vragen tijdens een vrijblijvend oriëntatiegesprek

Waarom High School?

 • Een unieke buitenlandervaring voor jou
 • Leer een taal vloeiend spreken
 • Ontdek een nieuwe cultuur
 • Maak vrienden voor het leven
 • De perfecte invulling voor jouw tussenjaar
 • Ontwikkel jezelf en word zelfstandiger
 • Vergroot je studie- en carrièremogelijkheden

Laat je door ons inspireren en informeren!

Een High School ervaring in het buitenland is een geweldig en spannend avontuur. Dit weten wij als geen ander. Je volgt vakken die nieuw voor je zijn, kiest uit buitenschoolse activiteiten en je wordt onderdeel van een gastgezin. Wij begeleiden jou van A tot Z. Van jouw eerste vraag tot het moment dat je weer terugkomt. Samen met jouw ouders begeleiden wij jou in de keuze voor High School programma en alles wat er komt kijken bij de aanmelding en plaatsing.

Het is belangrijk om je goed en uitgebreid te laten informeren. Zo kun je de juiste keuze maken en een fantastische high school ervaring beleven. Wil jij dolgraag weten wat jouw opties zijn of ben je nieuwsgierig hoe wij jou kunnen begeleiden? Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze high school specialisten. Met onze jarenlange ervaring vertellen we je graag alles over high school en de verschillende programma's. Ben je helemaal enthousiast en klaar om je aan te melden? Dan maken we graag een echte High Schooler van jou!

High school Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze High School programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat