Ga op uitwisseling naar Amerika en beleef 'the American dream'!

Start jouw avontuur en ga op uitwisseling naar Amerika! Als uitwisselingsstudent in de VS kun je echt ‘the American dream’ beleven: je gaat studeren in Amerika, de taal leren, de prachtige landschappen ontdekken en nieuwe vrienden voor het leven maken. Kortom: een uitwisseling via een highschool in Amerika is een ervaring die je niet mag missen! Schrijf je nu in voor een van onze uitwisselingsprogramma’s en ontdek Amerika!

Word uitwisselingsstudent via High School Classic of High School Select-programma

Wil jij via een highschool op uitwisseling gaan in de USA? Je kunt als uitwisselingsstudent kiezen uit twee verschillende programma’s: het High School Classic-programma of het High School Select-programma.

 

Bij het High School Classic-programma word jij, zonder voorkeur voor een staat of regio, geplaatst bij een Amerikaanse highschool en een Amerikaans gastgezin. Om deel te nemen aan dit programma dien je tussen de 15 en 18,5 jaar oud te zijn en te studeren aan een middelbare school. Je kunt ook deelnemen wanneer je een vmbo/bso-, havo/tso- of vwo-diploma op zak hebt of als je bezig bent met een mbo-opleiding.

 

Bij het High School Select-programma kun je wél een voorkeur voor een regio opgeven en heb je meer keuze in jouw vakkenpakket. Je kunt toegelaten worden voor dit programma als je tussen de 14 en 19 jaar oud bent en studeert aan een middelbare school. Ook als je een vmbo/bso-,havo/tso-,vwo/aso of mbo-diploma op zak hebt, kun je deelnemen aan dit programma.

 

Naar een high school in Amerika

 

Wij vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden voor een highschooluitwisseling in de VS. Een semester of een jaar highschool in Amerika en een uitwisseling naar de Verenigde Staten is een ervaring die je nooit meer vergeet! Ga op uitwisseling in de Verenigde Staten tijdens een exchange year op een high school in Amerika. Bekijk de programmapagina's voor meer specifieke informatie per highschoolprogramma.

Redenen highschool Amerika

 • Ervaar een unieke buitenlandervaring
 • Leer een taal vloeiend spreken
 • Ontdek een nieuwe cultuur
 • Maak vrienden voor het leven
 • De perfecte invulling voor jouw tussenjaar
 • Ontwikkel jezelf en word zelfstandiger
 • Vergroot je studie- en carrièremogelijkheden

Plan een gratis oriëntatiegesprek

Waarom highschool?

 • Een unieke buitenlandervaring voor jou
 • Leer een taal vloeiend spreken
 • Ontdek een nieuwe cultuur
 • Maak vrienden voor het leven
 • De perfecte invulling voor jouw tussenjaar
 • Ontwikkel jezelf en word zelfstandiger
 • Vergroot je studie- en carrièremogelijkheden

Laat je door ons inspireren en informeren!

Een highschoolervaring in de Verenigde Staten is een geweldig en spannend avontuur. Dit weten wij als geen ander. Je volgt vakken die nieuw voor je zijn, kiest uit buitenschoolse activiteiten en je wordt onderdeel van een gastgezin. Wij begeleiden jou van A tot Z. Van jouw eerste vraag tot het moment dat je weer terugkomt. Samen met jouw ouders begeleiden wij jou in de keuze voor een passend highschoolprogramma in Amerika en alles wat er komt kijken bij de aanmelding en plaatsing.

Het is belangrijk om je goed en uitgebreid te laten informeren. Zo kun je de juiste keuze maken en een fantastische highschoolervaring in de VS beleven. Wil jij dolgraag weten wat jouw opties zijn of ben je nieuwsgierig naar hoe wij jou kunnen begeleiden? Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze highschoolspecialisten. Met onze jarenlange ervaring vertellen we je graag alles over highschool en de verschillende programma's in Amerika. Ben je helemaal enthousiast en klaar om je aan te melden? Dan maken we graag een echte 'highschooler' van jou!

Het highschoolprogramma in de VS

Een highschoolprogramma in Amerika is een superervaring! Tijdens jouw highschoolperiode leer je veel over jezelf. Je wordt volledig ondergedompeld in een andere cultuur en je krijgt een geheel nieuw leven. Een uitwisseling naar de VS is goed voor je persoonlijke ontwikkeling en door te studeren aan een highschool in de USA verbeter je ook je talenkennis. Daarnaast heb je tijdens een highschooljaar of semester in de VS ook vooral veel plezier. Hieronder lees je alle ins & outs over een uitwisseling naar de USA, hoe het is om een highschool jaar in Amerika te volgen, alles over het higschoolleven in de Verenigde Staten en de toelating.

Als je naar school gaat in Amerika zal je even moeten wennen aan het Amerikaanse schoolsysteem. Dit zit namelijk net iets anders in elkaar dan dat jij gewend bent in Nederland of België. Je krijgt te maken met schoolvakken die wij hier niet kennen zoals: koken, fitness, business, sociologie of fotografie. Na schooltijd wordt de nadruk gelegd op activiteiten. Hiermee probeert een highschool talenten van studenten te ontdekken. Jouw talenten kun je verder ontwikkelen door na schooltijd deel te nemen aan activiteiten zoals een basketbaltraining of door mee te doen met de cheerleaders. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om aan te sluiten bij verschillende clubs zoals bijvoorbeeld de 'science club' of 'international club'.

Het Amerikaanse schoolsysteem kent 12 klassen. Als uitwisselingsstudent word je in één van de vier hoogste klassen geplaatst (9th tot en met 12th grade). Iedereen heeft een ander vakkenpakket waardoor je in verschillende groepen les krijgt. Je klasgenoten kunnen daardoor ook jonger of ouder zijn. Een jaar bestaat uit twee semesters en een lesuur duurt ongeveer 45 minuten.

Ga je naar een highschool in de VS? Dan zul je een groot deel van jouw tijd bij een gastgezin verblijven. Het gastgezin in een belangrijk deel van jouw uitwisseling naar Amerika. Amerikanen zijn erg gastvrij en nemen graag vrijwillig een uitwisselingsstudent in huis. Ze hebben weinig vakantiedagen en leren door jouw aanwezigheid toch een andere cultuur beter kennen. Bij het Select programma ontvangt jouw gastgezin een extra vergoeding.

Je wordt gezien als een volwaardig gezinslid en wordt ondergedompeld in de Amerikaanse cultuur. Vier samen met je nieuwe familie feestdagen zoals Thanksgiving en Halloween. Iets dat je absoluut mee moet maken! Daarnaast help jij je familie natuurlijk ook bij huishoudelijke taken, ga je mee naar de verjaardag van je 'oma' en doe je met je gastgezin leuke dingen. Je krijgt er een tweede familie bij, hoe bijzonder is dat?

Alle gezinnen worden uitgebreid gescreend en jij en je ouders krijgen natuurlijk de kans om elkaar voor aankomst in Amerika te leren kennen. De eerste ontmoeting met je gastgezin vindt vaak plaats via online kanalen en dit helpt jou ook direct bij de voorbereiding op jouw highschoolavontuur.

Een Amerikaanse highschool is een hechte gemeenschap die vaak samenkomt voor evenementen, activiteiten en feesten. Er worden veel buitenschoolse activiteiten georganiseerd waar je gewoon aan kunt deelnemen. Hou je van nog meer uitdaging? Ga dan eens surfen, duiken, kajakken, raften of bergbeklimmen. Ook in de enorme shopping malls zal jij je niet snel vervelen. Je kijkt je ogen uit! Ervaar het allemaal en geniet van één van de mooiste avonturen uit je leven.

Het jaar wordt afgesloten met een spetterend eindejaarsbal (‘Prom’). Je merkt al snel dat een highschool meer is dan een school. Je kunt het omschrijven als een lifestyle. Ervaar de Amerikaanse highschoolspirit zelf als uitwisselingsstudent in Amerika. Wacht niet langer, want een highschooljaar of semester is iets dat je niet kunt uitstellen tot later!

Natuurlijk zitten er ook kosten verbonden aan een jaar high school in Amerika. De kosten voor een bezoek aan een highschool in de USA verschillen per locatie en ook per programma. Wil je meer weten over de kosten voor een highschool in Amerika, bekijk dan de pagina's over het Amerika classic programma en het Amerika select programma.

Verschillen tussen het High School Classic en Select-programma

Tussen het Classic en Select-programma zitten een aantal verschillen, de belangrijkste hebben we hieronder voor je opgesomd. Daarnaast zijn de toelatingseisen voor beide programma’s anders. Daarover lees je meer op de programmapagina's. Wij helpen je graag bij jouw keuze voor een highschoolprogramma. Neem voor meer informatie contact met ons op door ons te bellen of te mailen.

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Hoe begeleiden wij jou?

Wij vinden persoonlijke begeleiding erg belangrijk. Wanneer je bij ons een highschoolprogramma gaat doen, zorgen we er daarom voor dat je van A tot Z geholpen wordt: vanaf het eerste oriëntatiegesprek tot het moment dat je in Nederland het vliegtuig weer uit stapt. Hoe dat precies verloopt en hoe wij jou begeleiden zie je hier:

Ben jij toe aan het avontuur van je leven en wil jij je verder verdiepen in een van onze highschoolprogramma's? Plan dan gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met ons. Bekijk ook eens onze socials (@informationplanethighschool), download de gratis brochure of schrijf je in voor een van onze infosessies.

Ben je er helemaal over uit, en wil jij je definitief gaan focussen op een highschoolprogramma? We geven je graag meer informatie tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou en je ouders graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We nemen uitgebreid de tijd om alle ins en outs te bespreken van het programma waar jij geïnteresseerd in bent. Dit gesprek kan online of op kantoor ingepland worden. Tijdens deze kennismaking vertellen we je meer over jouw tijd op een highschool in het buitenland, de aanmeldprocedure, de gastgezinnen en praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvraag en vaccinaties. Daarnaast is er de ruimte om vragen te stellen.

Ben je net zo enthousiast als wij en wil jij je dolgraag aanmelden voor ons highschoolprogramma? Dan gaan we aan de slag!

Meld je aan voor ons highschoolprogramma via onze website. We plannen dan een afspraak in om je uit te leggen wat alle vervolgstappen zijn. Wij bereiden je heel goed op voor de aanmelding, want het is nu jouw beurt om de formulieren in te vullen voor jouw highschoolprogramma. Ook zullen wij een taaltoets en interview met jou afnemen.

Kort na jouw aanmelding hoor je van ons of je geaccepteerd bent voor het programma. Dit betekent dat je voor 100% zeker bent van een plaatsing op een school en bij een gastgezin. De voorpret kan dus ook al beginnen!

Onze partner gaat op zoek naar een highschool en een gastgezin voor jou en dan is het geduldig wachten op ons telefoontje.... Je bent geplaatst!

Je ontvangt van ons alle informatie over jouw highschool en gastgezin. Nu weet je ook precies waar je het komende half jaar of schooljaar gaat wonen. Je kunt vanaf dat moment ook contact met je gastgezin opnemen en elkaar leren kennen.

Om jouw highschoolavontuur te kunnen starten heb je een visum nodig. Wij sturen je een uitgebreide handleiding die je stap voor stap kunt volgen om het hele visumproces moeiteloos te kunnen doorlopen.

Als je voor een langere tijd en met een ander doel dan een gewone vakantie naar het buitenland gaat, dan is een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering meestal niet geldig. Deze kennen bovendien vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 of 60 dagen.

Wij werken daarom samen met Tasman Verzekeringen, die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, highschoolprogramma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Ook raden wij een annuleringsgarantie aan. Via Information Planet kun je deze afsluiten! Deze garantie is op maat gemaakt voor onze studenten. Het is voordeliger, kent geen eigen risico en heeft extra voorwaarden voor bijvoorbeeld eindexamenkandidaten.

De spanning stijgt en je bent bijna klaar om in het vliegtuig te stappen! Voor alle vertrekkende studenten in organiseren we een uitgebreide voorbereidingsbijeenkomst vol met tips & tricks voor jou en je ouders. Jullie ontvangen ons handboek en wij zorgen dat iedereen voor 100% is geïnformeerd en alle verwachtingen over een weer voor iedereen duidelijk zijn.

Op locatie is jouw gastgezin jouw eerste aanspreekpunt. Ook krijg je een persoonlijke begeleider toegewezen. Deze begeleider woont in de buurt en checkt regelmatig hoe jij je voelt en hoe het gaat op school en bij het gastgezin.

Samen zorgen we ervoor dat dit spannende avontuur op rolletjes loopt. Ons team staat open voor al jouw vragen maar ook die van je ouders en we zullen deze in alle eerlijkheid beantwoorden.

Aan al het leuks komt helaas een eind. Nadat je jouw highschoolprogramma succesvol hebt afgerond, ontvang je van ons een certificaat van deelname. Deze kun je boven je bed hangen en in de toekomst natuurlijk vermelden op jouw cv. En elke keer dat je ernaar kijkt, verschijnt er een grote glimlach op je gezicht terugdenkend aan alle mooie herinneringen!

Ervaringen in het buitenland

 

Een ervaring in het buitenland is er één om nooit meer te vergeten. Je ontwikkelt jezelf, word zelfstandiger, leert nieuwe mensen en culturen kennen, verbetert een bepaalde taal en doet ontzettend waardevolle levenservaring op. Ontdek waar het buitenland jou kan brengen en laat je inspireren door verhalen van andere studenten.

High school Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze High School programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat