High School Engeland

"Ik heb een ontzettend leuke tijd beleefd in Engeland. Ik heb veel dingen meegemaakt en nieuwe vrienden gemaakt met wie ik nog steeds contact heb. Het is compleet nieuw wat je meemaakt op zo'n High School, echt super gaaf!"

In augustus ben ik begonnen aan mijn High School jaar in Engeland. Ik had een paar maanden daarvoor mijn havodiploma behaald en wist nog niet aan welke studie ik wilde beginnen. Bovendien speelde ik al een tijdje met de gedachte om een avontuur in het buitenland aan te gaan. Ik wist alleen niet wat. Via het Classic Programma kwam ik terecht bij een gastgezin in Engeland. Ik ontmoette hen voor het eerst toen ik door iemand van de organisatie van het vliegveld werd gehaald en bij mijn nieuwe 'thuis' werd afgezet. Het gastgezin bestond uit een vader, moeder, twee meiden en een jongen. Met hen ben ik vooral in het begin veel opgetrokken. Zij lieten me het dorp en de omgeving zien en ’s avonds deden we veel dingen samen. Omdat ze ongeveer dezelfde leeftijd hadden als ik, kon ik goed met ze optrekken.

Ik kan me de eerste dag op de High School nog goed herinneren, want het is natuurlijk iets heel nieuws wat je meemaakt. Het was een vrij grote school en waarschijnlijk omdat het de eerste schooldag was, leek het vrij chaotisch. Wel leerde ik al andere internationale scholieren kennen die ook hier op uitwisseling waren. De vakken die ik volgde waren Art & Design, Photography en English Language. Al lijkt misschien heel weinig om maar drie vakken te volgen, dat dacht ik eerst zelf ook maar je bent hier heel anders met de vakken bezig dan in Nederland. Je verdiept je veel meer in de inhoudt, maar gaat er ook mee bezig in de praktijk door met anderen in projectgroepen te werken. Ook is er hierdoor meer tijd voor bijvoorbeeld zelfstudie.

Wat je ook echt meegemaakt moet hebben als je naar Engeland gaat, is het bezoeken van een voetbalwedstrijd! Voetbal leeft in Engeland enorm en om in zo'n stadion te zitten vol met fanatieke supporters. Ik ben normaal gesproken niet zo'n voetbalfan, maar dit was echt heel gaaf om mee te maken! In de weekenden en op vrije dagen namen mijn gastouders me vaak mee ergens naartoe. Daarnaast heb ik ook veel met vrienden rondgetrokken en plaatsjes bezocht. In Engeland is echt veel te zien! Oude kastelen en gebouwen, mooie natuur en ik ben ook nog in Londen geweest. Om daar rond te lopen en voor het eerst de Big Ben, Buckingham Palace en al die andere gebouwen te zien was echt super leuk!

Al met al heb ik een ontzettend leuke tijd beleefd in Engeland. Ik heb veel dingen meegemaakt en nieuwe vrienden gemaakt met wie ik nog steeds contact heb. Het is compleet nieuw wat je meemaakt op zo'n High School, echt super gaaf. De andere manier van lesgeven in het buitenland sprak mij ook erg aan en vond ik leuk om meegemaakt te hebben. Ik merk dat mijn Engels na zo’n jaar ook flink verbeterd is en wat dat betreft ook veel sneller gaat dan tijdens mijn havo op de middelbare school in Nederland. Spijt dat ik in dit jaar alsnog weer naar school ben gegaan, heb ik dan ook absoluut niet!

Heeft het verhaal van Valerie je geïnspireerd en wil je meer weten over een High School Programma in Engeland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat