Ontdek Ierland tijdens jouw High School programma

Net als het Verenigd Koninkrijk ligt Ierland redelijk om de hoek. En omdat het niet het eerste land is waar aan je denkt bij een High School programma is dit juist een reden om deze bestemming uit te lichten. Ierland is onderdeel van de EU en daardoor kun je er zonder visum het programma doorlopen, maar wel met de typische onderdelen van een High School programma. Dus leg je schooluniform maar klaar en let’s go to Ireland!

Bij het High School Ierland programma kun kiezen voor een kort programma van 3/4 maanden of een semester. Maar wanneer jij graag alle seizoenen en de meeste feestdagen wilt meemaken dan kan je het beste kiezen voor een High School avontuur 7/8 maanden of zelfs een volledig schooljaar. We bespreken de mogelijkheden graag met je in een persoonlijk gesprek!

Highlights Ierland

 • Public High School
 • Vanaf 16 tot max. 18 jaar bij vertrek
 • Hoge kwaliteit onderwijs
 • Flexibele toelatingseisen
 • Optioneel: welcome camp in Dublin

Plan een gratis oriëntatiegesprek

Waarom High School?

 • Een unieke buitenlandervaring voor jou
 • Leer een taal vloeiend spreken
 • Ontdek een nieuwe cultuur
 • Maak vrienden voor het leven
 • De perfecte invulling voor jouw tussenjaar
 • Ontwikkel jezelf en word zelfstandiger
 • Vergroot je studie- en carrièremogelijkheden

Laat je door ons inspireren en informeren!

Een High School ervaring in het buitenland is een geweldig en spannend avontuur. Dit weten wij als geen ander. Je volgt vakken die nieuw voor je zijn, kiest uit buitenschoolse activiteiten en je wordt onderdeel van een gastgezin. Wij begeleiden jou van A tot Z. Van jouw eerste vraag tot het moment dat je weer terugkomt. Samen met jouw ouders begeleiden wij jou in de keuze voor High School programma en alles wat er komt kijken bij de aanmelding en plaatsing.

Het is belangrijk om je goed en uitgebreid te laten informeren. Zo kun je de juiste keuze maken en een fantastische high school ervaring beleven. Wil jij dolgraag weten wat jouw opties zijn of ben je nieuwsgierig hoe wij jou kunnen begeleiden? Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze high school specialisten. Met onze jarenlange ervaring vertellen we je graag alles over high school en de verschillende programma's. Ben je helemaal enthousiast en klaar om je aan te melden? Dan maken we graag een echte High Schooler van jou!

Het High School Ierland programma

Een High School programma in Ierland is een super ervaring! Tijdens jouw High School periode leer je veel over jezelf. Je wordt volledig ondergedompeld in een andere cultuur en je krijgt een geheel nieuw leven. Naast persoonlijke ontwikkeling heb je tijdens een High School jaar of semester in Ierland ook vooral veel plezier! Hieronder lees je alle ins & outs van het High School leven en de toelating.

Met het High School Ierland programma ga je naar een Secondary School, want zo wordt een High School in Ierland genoemd. De Secondary School bestaat uit 6 schooljaren en je wordt geplaatst in 'Transition Year' of 'Senior Cycle' (afhankelijk van jouw leeftijd en type High School). Word je geplaatst in Transition Year, dan volg een een gecombineerd pakket met zowel theoretische/academische onderwerpen als praktijk gestuurde vakken. Ook ga je op trips en doe je mee met activiteiten waardoor je werkervaring op doet, deelneemt aan een sport of een theatervoorstelling. In Senior Cycle heb je te maken wat meer verplichte vakken die je volgt, zoals Engels en Wiskunde. De inhoud van het High School jaar verschilt per school en vaak kun je zelf je vakkenpakket samenstellen en heb je een brede lijst met opties. Ideaal als je jezelf wilt ontwikkelen of wilt ontdekken wat je leuk vindt en waar je talenten liggen!

De inwoners van Ierland zijn erg vriendelijk en jouw gastgezin zal je dan ook met open armen ontvangen. Dat maakt dat jij je ook snel thuis zult voelen bij jouw gastgezin en op jouw High School. Ze zijn erg trots op hun cultuur en delen dit graag met jou!

Een belangrijk onderdeel van een Ierse School is sport. Ben je al bekend met Hurling, Gaelic Football of Camogie? Het is een gezonde en leuke manier om ook je sociale leven binnen een mum van tijd op de rit te krijgen. Na school heb je hier voldoende tijd voor.

Daarnaast organiseert onze partnerorganisatie op locatie ook veel leuke tripjes door Ierland en Engeland. Een leuke manier om andere uitwisselingsstudenten te ontmoeten en om meer van het land te zien!

De toelatingseisen voor een High School programma in Ierland zijn, vergeleken met Amerika, erg soepel. Studenten van 16 t/m 18 jaar worden toegelaten om een High School jaar te gaan volgen. De toelatingseisen op een rijtje zijn:

 • 13 t/m 18 jaar (bij aankomst in Ierland)
 • Mogelijk tijdens je middelbare school
 • Mogelijk na je middelbare school met een vmbo, havo, vwo of mbo diploma
 • Je bent welkom met elk Engels taalniveau, van beginner tot gevorderd
 • Je bent open-minded en bent geïnteresseerd in andere culturen
 • Mogelijk voor studenten met serieuze allergieën of ADHD, ADD, dyslexie of dyscalculie et cetera.

Schooljaar 2024-2025:

Deadline januari 2024: 01-10-2023
Deadline augustus 2024: 01-03-2024
Deadline januari 2025: 01-10-2024

Mocht deze datum zijn verstreken, neem dan alsnog contact met ons op, dan kijken we samen wat er nog mogelijk is!

Term - ca. 4 maanden (aug): € 10.495,-
Semester (aug of jan): € 11.495,-
2 Terms - ca. 8 maanden (aug): € 13.495,-
Schooljaar: € 14.495,-

Inbegrepen in het High School Ierland programma:

 • Na acceptatie gegarandeerd een plaatsing
  *Plaatsing in een gastgezin (incl. kost en inwoning)
  *Plaatsing op een publieke high school
 • Een persoonlijke begeleider in Ierland
 •  Noodnummer in Ierland (24/7 bereikbaar)
 • Ondersteuning voor vertrek en op locatie
 • Engels interview voor aanmelding van het High School programma
 • Uitgebreide informatie over gastgezin en High School voor vertrek
 • Informatiebijeenkomst voor vertrek (bij vertrek in aug/sept)
 • Welkom en vervoer op dag van aankomst op een door Information Planet aangewezen vliegveld
 • Vervoer van het gastgezin naar het door Information Planet aangewezen vliegveld op dag van vertrek
 • Voortgangsrapporten voor ouders
 • Certificaat bij voltooiing van het programma

Niet inbegrepen in de prijs:

 • €100,- administratiekosten
 • Vervoer van en naar high school
 • Optioneel: 3 dagen/2 nachten Welcome Camp in Dublin
 • Eventuele vaccinaties
 • Eventuele annuleringsgarantie
 • Schooluniform
 • Optionele tours binnen Ierland en UK georganiseerd door partnerorganisatie
 • Eventuele regiokeuze (County Cork, Dublin regio of County Galway)
 • Extra uitgaven ter plaatse zoals: zakgeld, simkaart/internetbundel, lunch buiten de deur etcetera
 • Reis naar en van bestemming van het High School programma

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Hoe begeleiden wij jou?

Bij Information Planet vinden we persoonlijke begeleiding erg belangrijk! Wanneer je bij ons een High School Programma gaat doen zorgen we er daarom voor dat je van A tot Z geholpen word: vanaf het de eerste oriëntatie tot het moment dat je in Nederland het vliegtuig weer uit stapt. Hoe dat precies verloopt lees je alvast hier:

Ben jij toe aan het avontuur van je leven en wil jij je verder verdiepen in een van onze highschoolprogramma's? Plan dan gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met ons. Bekijk ook eens onze socials (@informationplanethighschool), download de gratis brochure of schrijf je in voor een van onze infosessies.

Ben je er helemaal over uit, en wil jij je definitief gaan focussen op een highschoolprogramma? We geven je graag meer informatie tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou en je ouders graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We nemen uitgebreid de tijd om alle ins en outs te bespreken van het programma waar jij geïnteresseerd in bent. Dit gesprek kan online of op kantoor ingepland worden. Tijdens deze kennismaking vertellen we je meer over jouw tijd op een highschool in het buitenland, de aanmeldprocedure, de gastgezinnen en praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvraag en vaccinaties. Daarnaast is er de ruimte om vragen te stellen.

Ben je net zo enthousiast als wij en wil jij je dolgraag aanmelden voor ons highschoolprogramma? Dan gaan we aan de slag!

Meld je aan voor ons highschoolprogramma via onze website. We plannen dan een afspraak in om je uit te leggen wat alle vervolgstappen zijn. Wij bereiden je heel goed op voor de aanmelding, want het is nu jouw beurt om de formulieren in te vullen voor jouw highschoolprogramma. Ook zullen wij een taaltoets en interview met jou afnemen.

Kort na jouw aanmelding hoor je van ons of je geaccepteerd bent voor het programma. Dit betekent dat je voor 100% zeker bent van een plaatsing op een school en bij een gastgezin. De voorpret kan dus ook al beginnen!

Onze partner gaat op zoek naar een highschool en een gastgezin voor jou en dan is het geduldig wachten op ons telefoontje.... Je bent geplaatst!

Je ontvangt van ons alle informatie over jouw highschool en gastgezin. Nu weet je ook precies waar je het komende half jaar of schooljaar gaat wonen. Je kunt vanaf dat moment ook contact met je gastgezin opnemen en elkaar leren kennen.

Om jouw highschoolavontuur te kunnen starten heb je een visum nodig. Wij sturen je een uitgebreide handleiding die je stap voor stap kunt volgen om het hele visumproces moeiteloos te kunnen doorlopen.

Als je voor een langere tijd en met een ander doel dan een gewone vakantie naar het buitenland gaat, dan is een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering meestal niet geldig. Deze kennen bovendien vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 of 60 dagen.

Wij werken daarom samen met Tasman Verzekeringen, die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, highschoolprogramma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Ook raden wij een annuleringsgarantie aan. Via Information Planet kun je deze afsluiten! Deze garantie is op maat gemaakt voor onze studenten. Het is voordeliger, kent geen eigen risico en heeft extra voorwaarden voor bijvoorbeeld eindexamenkandidaten.

De spanning stijgt en je bent bijna klaar om in het vliegtuig te stappen! Voor alle vertrekkende studenten in organiseren we een uitgebreide voorbereidingsbijeenkomst vol met tips & tricks voor jou en je ouders. Jullie ontvangen ons handboek en wij zorgen dat iedereen voor 100% is geïnformeerd en alle verwachtingen over een weer voor iedereen duidelijk zijn.

Op locatie is jouw gastgezin jouw eerste aanspreekpunt. Ook krijg je een persoonlijke begeleider toegewezen. Deze begeleider woont in de buurt en checkt regelmatig hoe jij je voelt en hoe het gaat op school en bij het gastgezin.

Samen zorgen we ervoor dat dit spannende avontuur op rolletjes loopt. Ons team staat open voor al jouw vragen maar ook die van je ouders en we zullen deze in alle eerlijkheid beantwoorden.

Aan al het leuks komt helaas een eind. Nadat je jouw highschoolprogramma succesvol hebt afgerond, ontvang je van ons een certificaat van deelname. Deze kun je boven je bed hangen en in de toekomst natuurlijk vermelden op jouw cv. En elke keer dat je ernaar kijkt, verschijnt er een grote glimlach op je gezicht terugdenkend aan alle mooie herinneringen!

Ervaringen in het buitenland

Een ervaring in het buitenland is er één om nooit meer te vergeten. Je ontwikkelt jezelf, word zelfstandiger, leert nieuwe mensen en culturen kennen, verbetert een bepaalde taal en doet ontzettend waardevolle levenservaring op. Ontdek waar het buitenland jou kan brengen en laat je inspireren door verhalen van andere studenten.

High school Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze High School programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat