High School USA Classic

"Ik heb een ongelofelijk leuke tijd meegemaakt gedurende mijn high school jaar. Ik zou het zo weer willen meemaken want ik leefde gewoon echt in een Amerikaanse film!"

Vanaf het begin was het al duidelijk dat ik het High School Classic Programma ging volgen. Ik wilde graag mijn Engels verbeteren en misschien nog wel het belangrijkste; mijzelf leren kennen. Hierdoor was de keuze voor Amerika ook snel gemaakt. Ik wilde graag ver weg, naar een Engelstalig land. Om de een of andere reden trokken Canada, Nieuw-Zeeland en Australië mij niet, wél wilde ik graag met mijn eigen ogen zien of een High School in Amerika net zo is als in de films. Ik ging het avontuur aan en heb er zeker geen spijt van!

Al snel na mijn aanmelding kreeg ik een gastgezin toegewezen. Het gezin bestond uit een vader, moeder, zus van mijn eigen leeftijd (16 jaar), broertje van 9 jaar en zusje van 7 jaar. Zij woonden in Belgrade, Montana. Deze staat ligt helemaal tegen Canada aan en staat bekend om de vele bergen, het grote natuurgebied "Yellowstone National Park", en de ijskoude winters en hete zomers. Je snapt dus wel dat ik erg benieuwd was wat dit jaar mij ging brengen. Vanaf het moment dat ik mijn gastgezin zag werd ik met open armen ontvangen. Het was een lekker druk gezin, waar veel met elkaar werd gedaan en over alles werd gepraat. Dit vond ik ontzettend fijn, want dit was ik thuis ook gewend. Vaak deed ik in de avond spelletjes met mijn zusje en broertje of keek ik een film met mijn zus. Elke week gingen we met het hele gezin uit eten, naar de film of iets anders gezelligs doen. Er werd dus écht moeite gedaan om het mij naar mijn zin te maken en zo veel mogelijk van hun leventje te laten zien. Ik had heel veel geluk want ik ben zelfs twee keer mee op vakantie geweest! Ik werd echt opgenomen als een lid van het gezin, in andere opzichten. Zo moest ik, net als de andere kinderen taken in het huis doen zoals mijn eigen was, laten weten waar ik heen ging na schooltijd en had ik zelfs ook eens ruzie met mijn zussen en broertje.

Naast veel plezier beleven met het gastgezin, ging ik natuurlijk ook naar school. Voordat ik naar de Verenigde Staten ging had ik het beeld dat ik, net zoals in de films, tussen de cheerleaders en football players zou lopen op school. Ik kan je vertellen, dit was bij mij op school ook echt het geval! Op dagen dat er wedstrijden waren liep heel de school in de kleuren van de mascotte, groen en zwart. Op het einde van de schooldag werd er dan een heuse "peprally" gegeven waarin het spelende team werd aangemoedigd door de hele school. Dit vond ik echt geweldig!

Qua vakken had ik een pretpakket uitgekozen. De vakken die ik had waren onder andere: ‘Speech’ les, Economie, Spaans, Fotografie, Handenarbeid, Koken, Sociologie, Amerikaanse geschiedenis en Computervaardigheden. Naast de gewone schooldagen hadden we ook veel activiteiten via de school. Zo ben ik vaak met school op excursie geweest en heb ik op die manier veel van de omgeving mogen zien. Ik ben naar heel veel evenementen geweest zoals het welbekende Home Coming, Prom en Graduation maar daarnaast ook naar veel evenementen die ik vooraf niet kende. Evenementen zoals Powerpuff, dit is American Football voor meiden, Mr. Panther, waarbij er wordt gestreden om de titel leukste jongen van de school en Donkey Basketball waarbij er echt wordt gebasketbald met een ezel!

Kortom, ik heb een ongelofelijk leuke tijd meegemaakt gedurende mijn high school jaar. Ik zou het zo weer willen meemaken want ik leefde gewoon echt in een Amerikaanse film!

Heeft het verhaal van Eline je geïnspireerd en wil je meer weten over een High School Classic Programma in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat