High School Amerika Select-programma

Vervul al je wensen met High School Select

Ervaar de echte highschoolspirit op een Amerikaanse highschool. Je leert vloeiend Engels spreken, je  bergt je spullen op in je eigen locker en je kunt deelnemen aan een breed scala highschoolclubs, zoals 'The Literature Club' of 'The Spanish Club'. Zo leer je in no time andere 'highschoolers' kennen en ontdek je waar jouw talenten liggen. Doe mee met de High School Musical, ga op zaterdagmiddag pizza eten met je gastgezin en shine in jouw prom outfit op het eindejaarsbal.

 

Met het High School Amerika Select-programma kies je zelf de regio waar je wilt verblijven, stel je jouw schoolvakken zelf samen en kijk je welke sporten en buitenschoolse activiteiten je wilt beoefenen. Je geniet dus van meer perks ten opzichte van het Classic-programma. Ook als je te oud bent voor het Classic-programma of als je al een mbo/beroepsopleiding diploma op zak hebt is het High School Select-programma perfect voor jou!

Je verblijft bij een Amerikaans gastgezin en gaat naar de nabijgelegen highschool. De ideale manier om de gewoonten en het Amerikaanse leven te leren kennen. Ben jij de nieuwe Quaterback of Prom Queen van jouw high school? Kies voor een highschooljaar of semester en verbreed jouw horizon voor de rest van jouw leven. Word jij een echte highschooler?

Highlights USA Select

 • Public of Private highschool
 • 14 tot max 19 jaar bij vertrek
 • Schooljaar of semester
 • Kies je eigen schoolvakken
 • Kies zelf de regio
 • Gegarandeerde plaatsing
 • Sport en buitenschoolse activiteiten
 • Minder strenge toelatingseisen

Plan een gratis oriëntatiegesprek

Waarom highschool?

 • Een unieke buitenlandervaring voor jou
 • Leer een taal vloeiend spreken
 • Ontdek een nieuwe cultuur
 • Maak vrienden voor het leven
 • De perfecte invulling voor jouw tussenjaar
 • Ontwikkel jezelf en word zelfstandiger
 • Vergroot je studie- en carrièremogelijkheden

Laat je door ons inspireren en informeren!

De middelbare schoolervaring in Amerika is een fantastisch avontuur. Wij weten als geen ander hoe dit is. Je zult andere vakken volgen, kiezen uit diverse buitenschoolse activiteiten en worden verwelkomd in een gastgezin. Wij begeleiden jou graag van A tot Z. Vanaf jouw eerste vraag tot het moment dat je weer terugkomt in Nederland. Samen met jouw ouders begeleiden we je bij het selectieproces voor een highschoolavontuur in Amerika en alles wat daarbij komt kijken.

Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Op deze manier kun je de juiste keuzes maken en een geweldige highschoolschoolervaring beleven. Wilt je weten wat jouw mogelijkheden zijn of bent je benieuwd naar onze begeleiding? Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek met een van onze highschoolspecialisten. Met onze jarenlange ervaring vertellen we je graag alles over highschool en de verschillende highschoolprogramma's. Ben je helemaal enthousiast en klaar om je aan te melden? Dan maken we graag een echte 'highschooler' van jou!

Het High School Amerika Select-programma

Een High School Select-programma in Amerika biedt een unieke ervaring! Tijdens jouw buitenlandse highschoolavontuur leer je veel over jezelf. Je wordt volledig ondergedompeld in een andere cultuur en je krijgt een geheel nieuw leven. Naast persoonlijke ontwikkeling heb je tijdens een highschooljaar of semester in Amerika ook vooral veel plezier! Hieronder lees je alle ins & outs van het highschoolleven in de Verenigde Staten en de toelating.

Als je in de Verenigde Staten naar school gaat, zul je gewend raken aan het Amerikaanse schoolsysteem. Dit systeem is net even anders dan wat je in Nederland of België gewend bent. Op school kom je onbekende vakken tegen, zoals: fotografie, koken, turnen of sociologie. Na schooltijd ligt de focus op naschoolse activiteiten. Hiermee probeert een highschool in de VS de talenten van haar leerlingen te ontdekken. Je kunt je talenten verder ontwikkelen door deel te nemen aan activiteiten zoals basketballen of cheerleaden. Er zijn heel veel mogelijkheden je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om lid te worden van een club zoals de 'science club' of  'internationale club'.

Het schoolsysteem van de VS heeft 12 klassen. Als uitwisselingsstudent word je in één van de hoogste vier klassen geplaatst (grade 9 tot en met 12). Studenten hebben verschillende vakkenpakketten, hierdoor krijg je les in verschillende groepen. Het kan dan ook zijn dat je klasgenoten een paar jaar jonger of juist ouder zijn. Een les duur ongeveer 45 minuten en een schooljaar bestaat uit twee semesters.

Als je naar school gaat in Amerika zal je even moeten wennen aan het Amerikaanse schoolsysteem. Deze zit namelijk net iets anders in elkaar dan dat jij gewend bent in Nederland of België. Je krijgt te maken met schoolvakken die wij hier niet kennen, zoals koken, fitness, business, sociologie of fotografie. Na schooltijd wordt de nadruk gelegd op activiteiten. Hiermee probeert een High School talenten van studenten te ontdekken. Jouw talenten kun je verder ontwikkelen door na schooltijd deel te nemen aan activiteiten zoals een training basketbal of doe mee met de cheerleaders. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om aan te sluiten bij verschillende clubs zoals bijvoorbeeld de science club of international club.

Het Amerikaanse schoolsysteem kent 12 klassen. Als uitwisselingsstudent word je in één van de vier hoogste klassen geplaatst (9th tot en met 12th grade). Iedereen heeft een ander vakkenpakket waardoor je in verschillende groepen les krijgt. Je klasgenoten kunnen daardoor ook jonger of ouder zijn. Een jaar bestaat uit twee semesters en een lesuur duurt ongeveer 45 minuten.

Een belangrijk onderdeel van je schooluitwisseling in de Verenigde Staten is je gastgezin. Amerikanen staan bekend om hun gastvrijheid en verwelkomen graag vrijwillig uitwisselingsstudneten bij hen thuis. Aangezien Amerikanen meestal maar een paar dagen vrij hebben, leren ze dankzij jouw aanwezigheid een andere cultuur kennen.

Je wordt binnen het gezin opgenomen als een volwaardig familielid daarbij leer je natuurlijk de Amerikaanse cultuur kennen. Met je gastgezin vier je alle feestdagen zoals Thanksgiving en Halloween, deze zijn nogal spectaculair in Amerika dus heel gaaf om eens mee ta maken! Daarnaast help je jouw gastgezin ook met huishoudelijke taken, ga je op bezoek wanneer je 'oma' jarig is en doe je leuke activiteiten met het gastgezin. Je krijgt een tweede familie erbij, hoe speciaal is dat?

Voordat je bij een gastgezin wordt geplaatst, worden zij uitgebreid gescreend. Daarbij krijgen jij en je ouders natuurlijk de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen voordat je daadwerkelijk in de VS aankomt. Deze eerste ontmoeten vinden vaak online plaats, zo leer je elkaar al een beetje kennen. Dit helpt ook direct bij de voorbereiding van jouw highschoolavontuur.

Highschools in Amerika zijn hechte gemeenschappen die vaak samenkomen voor evenementen, feesten en activiteiten. Er worden dan ook heel veel buitenschoolse activiteiten georganiseerd waaraan je kunt deelnemen. Hou je bijvoorbeeld van een uitdaging? Kies er dan voor om te gaan kajakken, surfen, raften, snorkelen of bergbeklimmen. In de megagrote winkelcentra zul jij je niet snel vervelen. Je kijkt je ogen uit! Beleef het Amerikaanse highschoolleven en ervaar één van de mooiste tijden van je leven!

Aan het einde van het jaar wordt het welbekende 'Prom' georganiseerd, ook dit is een fantastische ervaring. Wanneer jij naar school gaat in Amerika, zul je merken dat het veel meer is dan alleen 'een school'. Je bouwt een heel schoolleven op door alle activiteiten eromheen en je zult de Amerikaanse highschoolspirit ervaren. Stel dit avontuur niet uit want een highschool in Amerika is iets dat je niet kunt uitstellen tot later!

Er gelden bepaalde eisen om deel te mogen nemen aan een High School Select-programma. Deze zijn minder streng dan bij het High School Classic-programma.

 • Je bent 14 tot en met 19 jaar
 • Je hebt gemiddelde tot goede cijfers
 • Je spreekt redelijk tot goed Engels
 • Je bent open-minded en geïnteresseerd in andere culturen
 • Deelname is mogelijk tijdens je middelbare school en na je middelbare school met een vmbo/sbo, havo/tso, vwo/aso of mbo/beroepsopleiding-diploma.
 • Deelname is mogelijk voor studenten met serieuze allergieën

Ben je ouder dan 19 jaar en wil je toch graag een highschoolprogramma in het buitenland volgen? Vraag dan bij onze highschoolspecialisten naar de mogelijkheden.

Schooljaar 2024-2025:

Deadline januari 2024:
1 oktober 2023. Mocht deze datum zijn verstreken, neem dan alsnog contact met ons op, dan kijken we samen wat er nog mogelijk is!

Deadline augustus 2024:
1 april 2024. Mocht deze datum zijn verstreken, neem dan alsnog contact met ons op, dan kijken we samen wat er nog mogelijk is!

Deadline januari 2025:
1 oktober 2024. Mocht deze datum zijn verstreken, neem dan alsnog contact met ons op, dan kijken we samen wat er nog mogelijk is!

Semester (start aug of jan): vanaf €15.000
Schooljaar: vanaf €18.990

Inbegrepen in het High School Select programma:

 • Na acceptatie gegarandeerd een plaatsing
 • Verblijf in een gastgezin (incl. kosten en inwoning)
 • Plaatsing op een publieke of privé highschool
 • Studiegeld voor de highschool
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Ondersteuning voor vertrek en op locatie
 • Vervoer van en naar highschool vanuit gastgezin
 • Persoonlijk gesprek met onze studie- en reisadviseurs
 • Engelse taaltest en interview (verplicht voor aanmelding highschool)
 • Hulp en advies bij aanvraag van het visum
 • Informatiebijeenkomst voor vertrek
 • Handboek 'High School Amerika' voor studenten, vol handige tips en informatie
 • Handboek 'High School Amerika' voor ouders
 • Persoonlijke begeleider in Amerika
 • Noodnummer in Amerika (24/7 bereikbaar)
 • Voortgangsrapportage voor ouders
 • Certificaat als bewijs van deelname aan het highschoolprogramma

Niet inbegrepen in prijs:

 • €100,- administratiekosten
 • Annuleringsverzekering
 • Verplichte reis- en ziektekostenverzekering
 • Visumkosten & SEVIS-fee
 • Eventuele vaccinaties en TBC-test
 • Extra uitgave ter plekke: zakgeld, simkaart, schoolkosten, sportuniform en excursies
 • Reis van en naar Amerika
 • Oriëntatieweek in New York

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Hoe begeleiden wij jou?

Wij vinden we persoonlijke begeleiding heel erg belangrijk! Wanneer je bij ons een High School Select-programma gaat doen zorgen we er daarom voor dat je van A tot Z geholpen word: vanaf het de eerste oriëntatie tot het moment dat je in Nederland het vliegtuig weer uit stapt. Hoe dat precies verloopt lees je alvast hier:

Ben jij toe aan het avontuur van je leven en wil jij je verder verdiepen in een van onze highschoolprogramma's? Plan dan gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met ons. Bekijk ook eens onze socials (@informationplanethighschool), download de gratis brochure of schrijf je in voor een van onze infosessies.

Ben je er helemaal over uit, en wil jij je definitief gaan focussen op een highschoolprogramma? We geven je graag meer informatie tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou en je ouders graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We nemen uitgebreid de tijd om alle ins en outs te bespreken van het programma waar jij geïnteresseerd in bent. Dit gesprek kan online of op kantoor ingepland worden. Tijdens deze kennismaking vertellen we je meer over jouw tijd op een highschool in het buitenland, de aanmeldprocedure, de gastgezinnen en praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvraag en vaccinaties. Daarnaast is er de ruimte om vragen te stellen.

Ben je net zo enthousiast als wij en wil jij je dolgraag aanmelden voor ons highschoolprogramma? Dan gaan we aan de slag!

Meld je aan voor ons highschoolprogramma via onze website. We plannen dan een afspraak in om je uit te leggen wat alle vervolgstappen zijn. Wij bereiden je heel goed op voor de aanmelding, want het is nu jouw beurt om de formulieren in te vullen voor jouw highschoolprogramma. Ook zullen wij een taaltoets en interview met jou afnemen.

Kort na jouw aanmelding hoor je van ons of je geaccepteerd bent voor het programma. Dit betekent dat je voor 100% zeker bent van een plaatsing op een school en bij een gastgezin. De voorpret kan dus ook al beginnen!

Onze partner gaat op zoek naar een highschool en een gastgezin voor jou en dan is het geduldig wachten op ons telefoontje.... Je bent geplaatst!

Je ontvangt van ons alle informatie over jouw highschool en gastgezin. Nu weet je ook precies waar je het komende half jaar of schooljaar gaat wonen. Je kunt vanaf dat moment ook contact met je gastgezin opnemen en elkaar leren kennen.

Om jouw highschoolavontuur te kunnen starten heb je een visum nodig. Wij sturen je een uitgebreide handleiding die je stap voor stap kunt volgen om het hele visumproces moeiteloos te kunnen doorlopen.

Als je voor een langere tijd en met een ander doel dan een gewone vakantie naar het buitenland gaat, dan is een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering meestal niet geldig. Deze kennen bovendien vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 of 60 dagen.

Wij werken daarom samen met Tasman Verzekeringen, die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, highschoolprogramma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Ook raden wij een annuleringsgarantie aan. Via Information Planet kun je deze afsluiten! Deze garantie is op maat gemaakt voor onze studenten. Het is voordeliger, kent geen eigen risico en heeft extra voorwaarden voor bijvoorbeeld eindexamenkandidaten.

De spanning stijgt en je bent bijna klaar om in het vliegtuig te stappen! Voor alle vertrekkende studenten in organiseren we een uitgebreide voorbereidingsbijeenkomst vol met tips & tricks voor jou en je ouders. Jullie ontvangen ons handboek en wij zorgen dat iedereen voor 100% is geïnformeerd en alle verwachtingen over een weer voor iedereen duidelijk zijn.

Op locatie is jouw gastgezin jouw eerste aanspreekpunt. Ook krijg je een persoonlijke begeleider toegewezen. Deze begeleider woont in de buurt en checkt regelmatig hoe jij je voelt en hoe het gaat op school en bij het gastgezin.

Samen zorgen we ervoor dat dit spannende avontuur op rolletjes loopt. Ons team staat open voor al jouw vragen maar ook die van je ouders en we zullen deze in alle eerlijkheid beantwoorden.

Aan al het leuks komt helaas een eind. Nadat je jouw highschoolprogramma succesvol hebt afgerond, ontvang je van ons een certificaat van deelname. Deze kun je boven je bed hangen en in de toekomst natuurlijk vermelden op jouw cv. En elke keer dat je ernaar kijkt, verschijnt er een grote glimlach op je gezicht terugdenkend aan alle mooie herinneringen!

High School ervaringen van onze studenten

Een ervaring in het buitenland is er één om nooit meer te vergeten. Je ontwikkelt jezelf, word zelfstandiger, leert nieuwe mensen en culturen kennen, verbetert een bepaalde taal en doet ontzettend waardevolle levenservaring op. Ontdek waar het buitenland jou kan brengen en laat je inspireren door verhalen van andere studenten.

High school Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze High School programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat