High School in Ierland

"Door de wereldwijde pandemie was mijn highschoolervaring wat anders dan gehoopt maar desondanks heb ik een super tijd gehad in Ierland. Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet, geleerd van de cultuur en de taal en ben sowieso ook veel zelfstandiger teruggekomen!"

Ik maakte de keuze om voor een highschooljaar naar Ierland te gaan en dat was echt fantastisch! Natuurlijk waren er ups and downs maar overall was het een toffe ervaring die ik iedereen zou aanraden.

In het begin moest ik dan ook heel erg wennen aan de taal, Ieren praten natuurlijk met een ander accent dan het Engels dat wij op school leren. Gelukkig leerde ik het na een paar weken te begrijpen en wende ik aan de manier van praten.

Ik vond het superleuk om naar mijn Ierse gastschool te gaan. Alle lessen waren goed te begrijpen en de vakken waren erg interessant. Helaas door COVID-19 is mijn ervaring denk ik wel wat anders dan een ‘gewoon’  highschooljaar in Ierland. Naar mijn idee was het door Corona dan ook wat lastiger om contact te leggen, iedereen heeft mondkapjes op en houdt afstand. Dit is niet heel uitnodigend als je ergens nieuw bent en daarom was het voor mij extra lastig om contact te leggen. Daarbij waren ook alle sportclubs en andere vrijetijdsactiviteiten dicht, hier kon ik dus ook geen nieuwe mensen ontmoeten.

Maar ondanks dat, vermaakte ik me prima. Ik werkte als vrijwilliger bij een paardencentrum in de buurt. Dat vond ik mega gezellig en probeerde daar één keer in de week heen te gaan. Meestal deed ik dat in het weekend maar ook soms lukte dat niet als ik al dingen had afgesproken met vrienden of wanneer ik te veel huiswerk had.

Met mijn vrienden ging ik er vaak op uit om leuke activiteiten te doen. We bezochten verschillende stadjes, gingen chillen in het park of spelletjes doen. Ik heb supertoffe mensen ontmoet waar ik nog lang contact mee zal houden!

Op een gegeven moment kwam er een lockdown in Ierland en kreeg ik online les, dit ging eigenlijk nog best goed. Ik kon mezelf prima motiveren om de lessen te volgen, het huiswerk te maken en daarnaast ook nog regelmatig te sporten.

Ondanks Corona en de lockdown, die aardig wat roet in het eten heeft gegooid, heb ik een superleuke tijd gehad in Ierland. Ik heb veel geleerd over de Ierse cultuur, de taal en heb een hoop nieuwe, mooie mensen mogen ontmoeten.

Door het highschooljaar ben ik zelfstandiger geworden, heb ik mezelf beter leren kennen en ben ik minder onzeker geworden. Aangezien je zelf nieuwe contacten moet leggen en dingen moet uitzoeken, neem je meer verantwoordelijkheid en ontdek je ook weer nieuwe dingen en andere kanten van jezelf. Daarnaast hebben de Ierse vakken mij geïnspireerd tot de studie Build Environment die ik nu volg in de richting bouwkunde. Wanneer je dus niet precies weet wat je wil met je studie, een uitdaging wilt of gewoon even klaar bent met het Nederlandse leventje, is een highschooljaar een oplossing die voor vele het leven zal verrijken!

Heeft het verhaal van Iris je geïnspireerd en wil je meer weten over een High School Ierland Programma? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat