High School in Amerika

"Het gaafste wat ik heb meegemaakt is Prom, ik was net zoals in de films gevraagd met een groot bord. Het feestje was geweldig, een unieke ervaring die ik nooit meer zal vergeten!"

Ik wist niet precies wat ik wilde gaan doen, toen kwam een highschooljaar op mijn pad en heb ik contact gezocht met Information Planet. Samen met Information Planet heb ik gekeken naar de mogelijkheden voor een highschool in het buitenland. Bij mij stond Amerika hoog op mijn lijstje en dat is het uiteindelijk ook geworden: een high school in de USA!

De weken voordat ik op uitwisseling zou gaan, waren best spannend. Ik besefte niet echt dat ik voor een heel jaar naar het buitenland zou verhuizen en daarbij al mijn familie en vrienden ook een heel jaar niet zou zien. Gelukkig hebben we tegenwoordig allemaal gewoon een telefoon en kun je makkelijk contact houden.

Het moment van de waarheid. Daar ging ik dan, helemaal alleen op weg naar een high school in de Verenigde Staten. De vlucht ging redelijk snel voorbij en alles was soepel verlopen. Eenmaal aangekomen in Amerika stond daar mijn gastfamilie op me te wachten. Ze waren super aardig en het voelde meteen vertrouwd.

Doordat ik in 2020 op highschooluitwisseling ging, zat ik natuurlijk midden in de pandemie. Gelukkig merkte ik daar niet veel van. Het enige wat wel een beetje irritant en raar was, was dat we de hele dag een mondkapje moesten dragen. Behalve als je aan het eten was of tijdens mijn cheerleader practise omdat je daar dan voldoende afstand kon houden. Door COVID-19 waren ook sommige activiteiten afgelast, dat was erg jammer maar ja niks aan te doen... Gelukkig heb ik zat andere activiteiten kunnen doen en heb ik een super jaar beleefd!

Ik vond het superleuk om naar school te gaan. In Amerika is school niet alleen een school maar draait er nog veel meer omheen. Ik werd lid van het cheerleadersteam en later ook van het basketbalteam. Door lid te zijn van een team, leg je makkelijk nieuwe contacten. Ik vond het cheerleaden ook echt superleuk maar in het begin moest ik wel heel erg wennen. Je moet namelijk met een big smile op je gezicht, toch best wel zware oefeningen doen. Hier had ik in het begin wel moeite mee maar ging daarna steeds beter.

Op school volgde ik de vakken: Tech Tools, Engels, Geschiedenis en Food and Nutrition. De lesdagen waren elke dag hetzelfde, desondanks gingen alle weken supersnel voorbij!

Het gaafste wat ik heb meegemaakt is denk ik Prom. Ik was net als in de film ook echt door een jongen gevraagd om mee te gaan. Hij had een grappig bord gemaakt met de tekst: “Janne, without you Prom would be Sour, say yes & make it Sweet!” (Ik was helemaal verslaafd aan die snoepjes). Het was echt een unieke ervaring die ik nooit meer zal vergeten!

Ik heb echt een geweldige ervaring gehad tijdens mijn highschool in Amerika! Ik heb zoveel leuke momenten meegemaakt, vrienden voor het leven gemaakt, geleerd van de Amerikaanse cultuur en natuurlijk gewerkt aan mijn Engelse taalniveau. Tijdens mijn highschooljaar heb ik dan ook besloten om te kiezen voor een lerarenopleiding Engels. Ik ben nu net begonnen en vind het tot nu toe helemaal geweldig.

Ik had mijn exchange voor geen goud willen missen en ben Information Planet enorm dankbaar voor het regelen van deze ervaring.

Heeft het verhaal van Janne je geïnspireerd en wil je meer weten over een High School Amerika Programma? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat