High School Engeland

"De twee maanden dat ik hier zit zijn voorbij gevlogen en ik heb nu al meer geleerd dan ik voor mogelijk had gehouden! Ik kan het een High School semester aan iedereen aanraden!"

Ik heb in januari 2016 een High School semester in Engeland gevolgd. Ik ben in Wolverhampton geplaatst bij een Sikh familie. Hier woonde ik samen met een andere uitwisselingsstudente van 18 jaar uit Panama. Vooral de eerste weken was het fijn om een gezinslid te hebben dat even oud was als ik, zo hebben we de eerste weken veel dingen samen kunnen ontdekken. Ook heb ik al wat Spaanse woordjes van haar geleerd! En niet alleen woorden maar ook van de cultuur, want van beide culturen wist ik weinig tot niks af. Ik heb door het gastgezin veel geleerd van de Engelse cultuur en ben voor het eerst in mijn leven in een Sikh tempel geweest. Daarnaast heb ik ook veel simpele dingen met hen gedaan zoals gaan kijken naar de zwemles van het jongste zoontje. Ik ben super blij dat ik heb gekozen voor een gastgezin en beter had ik het niet kunnen wensen!

De school is voor een groot deel hetzelfde als in Nederland maar toch zijn er ook veel verschillen. Zo zijn er maar 3 of 4 vakken en draagt iedereen een uniform! In de lessen worden meestal dezelfde onderwerpen behandeld maar natuurlijk wel met andere woorden. Bij biologie vond ik dat wel een uitdaging, maar wel een waar je veel van leert. De studenten op school zijn opvallend aardig en gastvrij, al zitten er natuurlijk ook wel echte pubers tussen.

De twee maanden dat ik hier zit zijn voorbij gevlogen en ik heb nu al meer geleerd dan ik voor mogelijk had gehouden! Voor ik het weet is het mei en is het weer tijd om naar huis te gaan. Tot dan ga ik zoveel mogelijk van mijn tijd hier genieten en hopelijk heb ik als ik terug kom nog veel contact met de vrienden die ik hier gemaakt heb.  Ik kan een High School semester aan iedereen aanraden!

Heeft het verhaal van Jeske je geïnspireerd en wil je meer weten over een High School Programma in Engeland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat