High School in USA Select

"Ik heb enorm veel beleefd, geleerd en gedaan. Als ik later de kans heb, ga ik zeker weten weer voor een langere tijd naar het buitenland!"

Toen ik in mijn laatste jaar van havo zat, moest ik na gaan denken over de vervolgopleiding die ik zou gaan doen. Hier kwam ik echter niet uit. Na rondgekeken te hebben op het internet, sprak een High School Programma mij heel erg aan. Dit omdat ik hier verschillende vakken kon kiezen die mij interesseerde en om te gaan kijken wat het beste bij mij past. Bovendien kon ik hiervoor naar Amerika gaan en dat leek mij enorm gaaf!

Na het aanmeldingsproces via Information Planet stond ik voor ik het wist op het vliegveld, op weg naar mijn nieuwe leven in Amerika. Ik werd ontvangen door de ouders van mijn gastgezin en thuis aangekomen ontmoette ik ook de andere familieleden: twee broers van 14 en 17 jaar en een zusje van 12 jaar. Omdat ze van mijn leeftijd waren kon ik het al snel goed met ze vinden. We deden dan ook veel dingen samen zoals: spelletjes spelen, films kijken, basketballen of naar de stad of een andere plek gaan. We hadden in ons huis ook een gameroom met PlayStation, voetbal- en pooltafel en een aantal stoelen, banken en zitzakken, waar we ’s avonds vaak met z’n drieën zaten of met meer als er vrienden langskwamen.

In het weekend of op vrije dagen gingen we met het hele gezin uit eten, maakten we een roadtrip, bezochten we familie of vrienden of deden we een andere activiteit. In het begin was het nog wat lastig om ze goed te verstaan of om een gesprek te voeren, maar dit ging steeds beter. Na een paar weken merkte ik dat ik al volledig aan het Engels gewend was en kon ik soms niet eens meer op een Nederlands woord komen als ik met mijn ouders aan het Skypen was.

Anderhalve week na mijn aankomst begon het programma op de High School. Ik had van tevoren een klein beetje een beeld van wat ik ervan kon verwachten, maar in werkelijkheid was het toch heel anders en vooral veel meer. Er werden zoveel dingen georganiseerd en ook zoveel activiteiten gedaan, dat had ik in Nederland nog niet meegemaakt. Elke dag was er wel wat te doen: sportevenementen, theaterstukjes, schooluitjes en nog veel meer. Hierdoor leerde je ook snel andere scholieren kennen en kreeg je al snel nieuwe vrienden. Dit scheelde een hoop, want echte klasgenoten heb je niet omdat je allemaal verschillende vakken hebt.

Al met al was mijn High School Year een geweldige ervaring. Ik heb enorm veel beleefd, geleerd en gedaan. Als ik later de kans heb, ga ik zeker weten weer voor een langere tijd naar het buitenland!

Heeft het verhaal van Mark je geïnspireerd en wil je meer weten over een High School Select Programma? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat