High School USA Select

"De 6 maanden die ik daar geweest ben waren me veel te kort, en ik zou er ontzettend graag nog een keer terug naartoe gaan!"

Op de middelbare school volgde ik tweetalig onderwijs, waardoor school me verplichtte een buitenlandervaring op te doen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om een halfjaar naar Amerika te gaan om daar naar de Manistee High School te gaan, was de keuze zo gemaakt! In eerste instantie moest ik zelf ook even zoeken waar Manistee lag, aangezien het slechts iets meer dan 6.000 inwoners telt. Het is een kleine stad in de buurt van Chicago, in de staat Michigan, vrij centraal gelegen in The States.

Eenmaal geland op een vliegveld in de buurt werd ik meteen hartelijk ontvangen door mijn gastgezin, die me meenamen naar hun huis. Het gezin bestond uit een vader, moeder en 3 zoons, waarvan ik hun passie voor American football een klein beetje heb kunnen proeven in de tijd dat ik daar geweest ben. Aangezien ik daar laat arriveerde, was het snel naar bed om de volgende dag fris en fruitig te kunnen verschijnen op de High School. Ik had geluk, de vader van het gezin was namelijk een docent op de High School, waardoor ik 's ochtends en 's middags niet met de bus hoefde te reizen maar ik met hem kon meerijden.

Het komende halfjaar werd een onvergetelijke ervaring; ik zat in een klas vol Amerikaanse leerlingen, volgde lessen als American History en Spaans die ik hier in Nederland nog nooit gehad had. In de klas mocht ik spreken over mijn afkomst en werd ik bevraagd door klasgenoten. Mijn gastgezin nam me mee naar veel uitstapjes zoals naar Chicago waar ik op de Sears Tower ben geweest. Ook zijn we naar de Sleeping Bear Dunes geweest en leerden ze me veel over hun gebruiken en cultuur. Oh en ik zou nog bijna vergeten dat de Beef Stroganoff die me voorgeschoteld werd één van de lekkerste dingen is die ik ooit heb gegeten! Gelukkig heb ik het recept gekregen en maak ik het thuis nog geregeld, maar helaas komt het niet in de buurt bij die in Amerika.

Kortom, de 6 maanden die ik daar geweest ben waren me veel te kort, en ik zou er ontzettend graag nog een keer terug naartoe gaan! Ik zou het daarom ook zeker iedereen die twijfelt aanraden om te gaan want het is geweldig!

Heeft het verhaal van Rody je geïnspireerd en wil je meer weten over een High School Select Programma? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat