High School in het buitenland

Verleg de landsgrenzen én je persoonlijke grenzen met een High School programma in het buitenland. Leer een taal vloeiend spreken, ervaar een andere cultuur, maak nieuwe vrienden en ontdek waar je eigen interesses liggen. Heb je een tussenjaar of weet je nog niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Dan is High School dé manier om daar achter te komen. Ga op uitwisseling en kom terug met een bredere kijk op de wereld! 

Tijdens jouw High School periode leer je veel over jezelf. Je wordt volledig ondergedompeld in een andere cultuur en je krijgt een geheel nieuw leven. Naast persoonlijke ontwikkeling, heb je tijdens een High School Year of Semester in het buitenland ook vooral veel plezier! Vanuit school worden vaak veel activiteiten georganiseerd waaraan je na schooltijd kunt deelnemen. Ga in het weekend leuke uitstapjes maken met je gastgezin of je nieuwe vrienden. Bezoek alle high lights van jouw bestemming. Benieuwd naar het leven als uitwisselingstudent? Lees de ervaringen van mensen die je voorgingen. 

Iedere High School ervaring is uniek. Creëer jouw eigen geweldige High School ervaring.

Verbreed je horizon, studie- en carrièremogelijkheden en kom terug met een bredere kijk op de wereld.

High School Informatiesessies

Een High School programma in het buitenland is een super ervaring! We organiseren diverse informatiedagen  en online webinars waar je alles komt te weten over een High School periode. Je krijgt meer informatie over de verschillen tussen de programma's en landen. Ook vertellen we je meer over plaatsing, verblijf en activiteiten tijdens een High School. Meld je aan en stel al je vragen.

Bekijk alle komende High School infosessies en meld je aan!

Waarom High School?

 • Ontdek jouw interesses 
 • Leer een taal vloeiend spreken 
 • Maak vrienden voor het leven 
 • Ontdek een nieuwe cultuur 
 • Ontwikkel jezelf; je komt zelfstandiger en met een bredere kijk op de wereld terug 
 • Vergroot je studie- en carrièremogelijkheden
 • Academische uitdaging
 • Waardevolle ervaring

Jouw High School avontuur 

Maak jouw ervaring in het buitenland uniek met nieuwe schoolvakken, uitzonderlijke buitenschoolse activiteiten en een geliefd gastgezin. Volg een jaar les aan een High School in het buitenland, krijg persoonlijke support en kies uit geweldige bestemmingen: AmerikaEngelandCanada, Frankrijk, Italië, Mexico, Brazilië, Argentinië, Chili of Ecuador

 • Vakken
 • Gastgezin
 • Activiteiten
 • Support
 • Semester

Vakken

Keuzevakken

Kies zelf de vakken die je tijdens je High School wilt gaan volgen. Je hebt de keuze uit reguliere vakken zoals economie, biologie en wiskunde. Daarnaast kun je ook kiezen uit vakken die we hier niet kennen zoals business, sociologie of fotografie. Een leuke manier om te ontdekken waar jouw interesses liggen en wat jij in de toekomst wilt gaan doen.

Gastgezin

Geliefd gastgezin

Dompel jezelf onder in het dagelijks leven van je nieuwe gastland door bij mensen in huis te wonen. Je verblijft bij een met zorg geselecteerd gastgezin. Bij de selectie wordt gekeken naar gedeelde interesses en hobby’s, zodat jij je snel thuis zult voelen. Je brengt veel tijd door met je gastgezin tijdens de avonden thuis, feestdagen en familiediners. Je wordt gezien als een volwaardig gezinslid, wat betekent dat je ook meehelpt in het huishouden.

Activiteiten

Leuke activiteiten

Een High School Year bestaat uit meer dan alleen naar school gaan. Er worden veel activiteiten georganiseerd en je hebt vooral veel plezier met je gastgezin en je nieuwe vrienden. Ga naar het fantastische Prom en wordt de Prom King of Queen van de avond. Probeer nieuwe sporten uit zoals American football, baseball of wedstrijdzwemmen. Of ga na school naar je cheerleading of ijshockey training. Aan het einde van het schooljaar is er een spetterende afsluiting!

Support

Persoonlijke support

Tijdens jouw High School year sta je er nooit alleen voor. Doe ervaring op in een veilige en vertrouwde omgeving. Information Planet biedt je persoonlijke en professionele begeleiding voor, tijdens en na je reis. Je gastgezin is er altijd voor jou, voor je zorgen en om je te helpen. Ze zijn erg behulpzaam, waardoor jij je snel thuis zult voelen. Op bestemming krijg jij een persoonlijke begeleider die regelmatig checkt hoe het met je gaat.

Ook biedt Information Planet support voor je ouders. Het is nogal wat om je zoon of dochter de wijde wereld in te sturen. Lees hier meer informatie voor ouders.   

Semester

High School semester

Wil je niet te lang naar het buitenland dan is een High School Semester een uitstekende oplossing. Je kunt al een geweldige ervaring beleven vanaf 3 maanden. Leer er meer over op onze semester pagina.

Durf jij de uitdaging in het buitenland aan? 

Onze studie- en reisadviseurs hebben zelf ook een High School programma in het buitenland gevolgd en weten precies wat jou te wachten staat. We geven je graag persoonlijk advies zodat jouw droom werkelijkheid wordt! Maak een vrijblijvende afspraak op ons kantoor in Breda of via Skype/telefoon.

Krijg persoonlijk advies en bepaal of jij de uitdaging in het buitenland aan wilt gaan. Wacht niet langer, want een High School Year of semester is iets dat je niet kunt uitstellen tot later! 

Neem contact op Maak een afspraak

 

 

 

Hoi, ik ben Yvette, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

 

High School bestemmingen

 © 2015 Information Planet