High School Year in het buitenland

 

Verleg de landsgrenzen én je persoonlijke grenzen met een High School Year in het buitenland. Leer een taal vloeiend spreken, ervaar een andere cultuur, maak nieuwe vrienden en ontdek waar je eigen interesses liggen. Heb je een tussenjaar of weet je nog niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Dan is een High School Year dé manier om daar achter te komen. Ga op uitwisseling en kom terug met een bredere kijk op de wereld

Tijdens jouw High School periode leer je veel over jezelf. Je wordt volledig ondergedompeld in een andere cultuur en je krijgt een geheel nieuw leven. Naast persoonlijke ontwikkeling, heb je tijdens een High School Year in het buitenland ook vooral veel plezier! Vanuit school worden vaak veel activiteiten georganiseerd waaraan je na schooltijd kunt deelnemen. Ga in het weekend leuke uitstapjes maken met je gastgezin of je nieuwe vrienden. Bezoek alle high lights van jouw bestemming. Benieuwd naar het leven als uitwisselingstudent? Lees de ervaringen van mensen die je voorgingen. 

Iedere High School ervaring is uniek. Creëer jouw eigen geweldige High School ervaring.

Verbreed je horizon, studie- en carrièremogelijkheden en kom terug met een bredere kijk op de wereld.

High School informatiedagen & webinars

Een High School programma in het buitenland is een super ervaring! We organiseren diverse informatiedagen  en online webinars waar je alles komt te weten over een High School periode. Je krijgt meer informatie over de verschillen tussen Amerika, Engeland en Canada. Ook vertellen we je meer over plaatsing, verblijf en activiteiten tijdens een High School. Meld je aan en stel al je vragen.

Volgende informatiedag: 20 januari 2018

Waarom een High School Year?

 • Ontdek jouw interesses 
 • Leer een taal vloeiend spreken 
 • Maak vrienden voor het leven 
 • Ontdek een nieuwe cultuur 
 • Ontwikkel jezelf, je komt zelfstandiger en met een bredere kijk op de wereld terug 
 • Vergroot je studie- en carrièremogelijkheden
 • Academische uitdaging
 • Waardevolle ervaring

Jouw High School Year 

Maak jouw ervaring in het buitenland uniek met nieuwe schoolvakken, uitzonderlijke buitenschoolse activiteiten en een geliefd gastgezin. Volg een jaar les aan een High School in het buitenland, krijg persoonlijke support en kies uit drie geweldige bestemmingen: Engeland, Canada of Amerika

 

 • Vakken
 • Gastgezin
 • Activiteiten
 • Support
 • Semester
 • Actie

Vakken

Keuzevakken

Kies zelf de vakken die je tijdens je High School wilt gaan volgen. Je hebt de keuze uit reguliere vakken zoals economie, biologie en wiskunde. Daarnaast kun je ook kiezen uit vakken die we hier niet kennen zoals business, sociologie of fotografie. Een leuke manier om te ontdekken waar jouw interesses liggen en wat jij in de toekomst wilt gaan doen.

Gastgezin

Geliefd gastgezin

Dompel jezelf onder in het dagelijks leven van je nieuwe gastland door bij mensen in huis te wonen. Je verblijft bij een met zorg geselecteerd gastgezin. Bij de selectie wordt gekeken naar gedeelde interesses en hobby’s, zodat jij je snel thuis zult voelen. Je brengt veel tijd door met je gastgezin tijdens de avonden thuis, feestdagen en familiediners. Je wordt gezien als een volwaardig gezinslid, wat betekent dat je ook meehelpt in het huishouden.

Activiteiten

Leuke activiteiten

Een High School Year bestaat uit meer dan alleen naar school gaan. Er worden veel activiteiten georganiseerd en je hebt vooral veel plezier met je gastgezin en je nieuwe vrienden. Ga naar het fantastische Prom en wordt de Prom King of Queen van de avond. Probeer nieuwe sporten uit zoals American football, baseball of wedstrijdzwemmen. Of ga na school naar je cheerleading of ijshockey training. Aan het einde van het schooljaar is er een spetterende afsluiting!

Support

Persoonlijke support

Tijdens jouw High School year sta je er nooit alleen voor. Doe ervaring op in een veilige en vertrouwde omgeving. Information Planet biedt je persoonlijke en professionele begeleiding voor, tijdens en na je reis. Je gastgezin is er altijd voor jou, voor je zorgen en om je te helpen. Ze zijn erg behulpzaam, waardoor jij je snel thuis zult voelen. Op bestemming krijg jij een persoonlijke begeleider die regelmatig checkt hoe het met je gaat.

Ook biedt Information Planet support voor je ouders. Het is nogal wat om je zoon of dochter de wijde wereld in te sturen. Lees hier meer informatie voor ouders.   

Semester

High School Semester

De meeste uitwisselingsstudenten gaan een jaar naar het buitenland. Is dit te lang voor jou? Het is ook mogelijk om High School Semester te volgen. Je start dan in augustus of januari en volgt een half jaar lang lessen aan een High School in het buitenland. Ideaal als je later wilt instromen, er nog niet helemaal uit bent wat je na je middelbare school wilt gaan doen of een tussenjaar neemt. Ook is een High School Semester perfect te combineren met werken en reizen in het buitenland. Een unieke ervaring die je zeker niet wilt missen! Bekijk de mogelijkheden voor een High School Semester.

Actie

SCHRIJF JE NU IN VOOR COLLEGEJAAR 2018-2019

En geef gratis je regiokeuze in de USA door!

De inschrijfperiode voor het nieuwe High School collegejaar is van start gegaan! Wil jij dolgraag een volledig schooljaar meedraaien op een Amerikaanse High School? Voor het volledige collegejaar stuur je jouw inschrijving vóór 1 december 2017 naar ons op. Je gaat dan in het schooljaar 2018 - 2019 naar een High School in Amerika. We hebben nu nog een extra leuke actie, waardoor je gratis je regiokeuze kunt doorgeven! Wil je liever aangeven naar welke staat je gaat? Ook daar ontvang je nu korting op! Meer info vind je hier.

Durf jij de uitdaging in het buitenland aan? 

Onze studie- en reisadviseurs hebben zelf ook een High School programma in het buitenland gevolgd en weten precies wat jou te wachten staat. We geven je graag persoonlijk advies zodat jouw droom werkelijkheid wordt! Maak een vrijblijvende afspraak op ons kantoor in Breda of bij jou thuis. Voor thuisbezoeken vragen wij wel een vergoeding, die je terugkrijgt wanneer jij je aanmeldt voor één van onze High School programma’s. 

Krijg persoonlijk advies en bepaal of jij de uitdaging in het buitenland aan wilt gaan. Wacht niet langer, want een High School Year is iets dat je niet kunt uitstellen tot later! 

Neem contact op Maak een afspraak

 

Hoi, ik ben Tess, studieadviseur van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Bestemmingen

High School in het buitenland

Amerika
Amerika

Ga naar een High School in Amerika

Canada
Canada

Ga naar een High School in Canada

Engeland
Engeland

Ga naar een High School in Engeland© 2015 Information Planet