High school Amerika: Living the American Dream

Is het jouw droom om een jaar naar een High School in Amerika te gaan? Ontwikkel jezelf, leer de Engelse taal vloeiend spreken, maak nieuwe vrienden en dompel je onder in de American Way of Life. Ga met je vrienden skaten in één van de skateparken, breng een bezoek aan een rodeo, eet popcorn tijdens een honkbalwedstrijd of ga op zondag hardlopen in het Central Park. Amerikanen eten graag buiten de deur, waardoor je op elke hoek van de straat eettentjes vindt. Probeer hier een typisch Amerikaans ontbijt, voordat je met de gele schoolbus naar je High School gaat. Aangekomen op school berg je je schoolspullen op in een je versierde locker. 

Amerika is een land waar veel te ontdekken valt en om deze reden de absolute favoriet onder onze studenten is. Een High School year of semester in Amerika is een waardevolle ervaring. Het vergroot je studie- en carrièremogelijkheden en geeft je een bredere kijk op de wereld. 

Iedere High School ervaring is uniek. Creëer jouw eigen geweldige High School ervaring

Interesse in het High School Classic programma voor het schooljaar 2021-2022? 

MELD JE HIER AAN VOOR HET HIGH SCHOOL PROGRAMMA 

Amerikaanse schoolsysteem

Als je gaat studeren in Amerika zal je even moeten wennen aan het Amerikaanse schoolsysteem. Deze zit namelijk net iets anders in elkaar dan dat jij gewend bent in Nederland of België. Je krijgt te maken met schoolvakken die wij hier niet kennen en na schooltijd wordt de nadruk gelegd op activiteiten. Hiermee probeert een High School talenten van studenten te ontdekken. Jouw talenten kun je verder ontwikkelen door na schooltijd deel te nemen aan activiteiten zoals een training basketbal of doe mee met de cheerleaders.

Stel je eigen vakkenpakket samen

Amerika staat bekend om het eindeloze aantal vakken dat je kunt kiezen. Stel zelf naar wens je vakkenpakket samen. Je hebt de keuze uit reguliere vakken zoals economie, biologie en wiskunde. Daarnaast kun je ook kiezen uit vakken die we hier niet kennen zoals koken, fitness, business, sociologie of fotografie. Een leuke manier om te ontdekken waar jouw interesses liggen en wat jij in de toekomst wilt gaan doen. 

Hoe zien jouw lessen eruit? 

Het Amerikaanse schoolsysteem kent 12 klassen. Als uitwisselingsstudent word je in één van de vier hoogste klassen geplaatst (9th tot en met 12th grade). Iedereen heeft een ander vakkenpakket waardoor je in verschillende groepen les krijgt. Je klasgenoten kunnen daardoor ook jonger of ouder zijn. Een jaar bestaat uit twee semesters en een lesuur duurt ongeveer 45 minuten. 

High School Amerika Spirit 

Een Amerikaanse High School is een hechte gemeenschap die vaak samenkomt voor evenementen, activiteiten en feesten. Zo wordt het jaar afgesloten met een spetterend eindejaarsbal ‘de Prom’. Je merkt al snel dat een High School meer is dan een school. Je kunt het omschrijven als een lifestyle. Ervaar de High School Amerika spirit zelf als Amerikaanse uitwisselingsstudent! 

High School Programma's 

Er worden diverse High School programma's aangeboden in Amerika. Kies het programma dat het beste bij jou past: 

Buitenschoolse activiteiten

Doe mee met de activiteiten die na schooltijd worden georganiseerd. Het sociale leven van de Amerikanen speelt zich vooral in en rondom school af. High School Amerika studenten zijn erg trots op hun school en laten dit graag zien. Er zijn veel verschillende sporten en clubs te vinden. Beoefen je favoriete sport uit Nederland of ontdek een nieuwe sport zoals American football of baseball. Een club bestaat uit studenten die dezelfde interesses delen en samen activiteiten ondernemen, zo heb je bijvoorbeeld de Cooking club. Maak nieuwe vrienden op jouw club, terwijl je je talenten ontwikkeld! 

Jouw Amerikaanse familie

Amerikanen zijn erg gastvrij en nemen graag een uitwisselingsstudent in huis. Ze hebben weinig vakantie en leren door jouw aanwezigheid toch iets van een andere cultuur. Ze zijn erg geïnteresseerd in jouw cultuur. 

Je wordt gezien als een volwaardig gezinslid en wordt ondergedompeld in de Amerikaanse cultuur. Vier samen met je nieuwe familie feestdagen zoals Thanksgiving en Halloween. Iets dat je absoluut mee moet maken! Daarnaast help jij je familie natuurlijk ook bij huishoudelijke taken als teken van respect en dankbaarheid. 

Het samen zijn is erg belangrijk voor Amerikanen. Ze hebben graag mensen over de vloer en ze houden ervan om samen te genieten van lekker eten. Er wordt dan ook vaak een barbecue georganiseerd voor de hele familie, waarbij ook vrienden en buren welkom zijn. Een andere populaire activiteit is om samen met je familie te gaan bowlen in het weekend. Je zult je snel thuis voelen en een mooie tijd beleven.

High School Year of Semester 

De meeste uitwisselingsstudenten volgen een volledig High School year in het buitenland. Hiermee kun je optimaal de High School Amerika ervaring meemaken. Als je dit te lang vindt dan is een semester ook mogelijk. Ideaal als je later wilt instromen, er nog niet uit bent wat je na je middelbare school wilt gaan doen of een tussenjaar hebt. Een High School Amerika semester is perfect te combineren met werken en reizen in het buitenland. Lees meer over de mogelijkheden voor een High School Year of een High School Semester.

Verbreed je horizon, studie- en carrièremogelijkheden en kom terug met een bredere kijk op de wereld.

Durf jij het avontuur aan? Onze studie- en reisadviseurs helpen je graag met realiseren van jouw 'American Dream'. 

Neem contact op

 

 

Hoi, ik ben Yvette, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Persoonlijke service
Transparantie
Goede voorbereiding
100% tevredenheid

High School Amerika programma's

Schooljaar 2021-2022

 © 2015 Information Planet