High school Amerika: Living the American Dream

Wanneer je overweegt naar een High School in Amerika te gaan, dan kies je niet alleen voor de lessen op een Amerikaanse school. Je kiest voor de American Way of Life.  Ontwikkel jezelf, leer de Engelse taal vloeiend spreken, maak nieuwe vrienden en maak kennis met de Amerikaanse cultuur. Ga met je vrienden skaten, breng een bezoek aan een rodeo, eet popcorn tijdens een honkbalwedstrijd of ga op zondag hardlopen in het Central Park. Probeer eens een typisch Amerikaans ontbijt, voordat je met de gele schoolbus naar je High School gaat. Aangekomen op school berg je je schoolspullen op in een je versierde locker. 

Amerika is een land waar veel te ontdekken valt en om deze reden de absolute favoriet onder onze studenten is. Een High School year of semester in Amerika is een waardevolle ervaring. Het vergroot je studie- en carrièremogelijkheden en geeft je een bredere kijk op de wereld. 

Iedere High School ervaring is uniek. Creëer jouw eigen geweldige High School ervaring

Interesse in het High School Classic programma voor het schooljaar 2021-2022? 

MAAK VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK MET ONS OM JOUW PLANNEN DOOR TE SPREKEN 

High School Programma's 

Er worden diverse High School programma's aangeboden in Amerika. Kies het programma dat het beste bij jou past: 

Amerikaans schoolsysteem

Als je naar school gaat in Amerika zal je even moeten wennen aan het Amerikaanse schoolsysteem. Deze zit namelijk net iets anders in elkaar dan dat jij gewend bent in Nederland of België. Je krijgt te maken met schoolvakken die wij hier niet kennen, zoals koken, fitness, business, sociologie of fotografie. Na schooltijd wordt de nadruk gelegd op activiteiten. Hiermee probeert een High School talenten van studenten te ontdekken. Jouw talenten kun je verder ontwikkelen door na schooltijd deel te nemen aan activiteiten zoals een training basketbal of doe mee met de cheerleaders.

Het Amerikaanse schoolsysteem kent 12 klassen. Als uitwisselingsstudent word je in één van de vier hoogste klassen geplaatst (9th tot en met 12th grade). Iedereen heeft een ander vakkenpakket waardoor je in verschillende groepen les krijgt. Je klasgenoten kunnen daardoor ook jonger of ouder zijn. Een jaar bestaat uit twee semesters en een lesuur duurt ongeveer 45 minuten. 

High School Amerika Spirit 

Een Amerikaanse High School is een hechte gemeenschap die vaak samenkomt voor evenementen, activiteiten en feesten. Zo wordt het jaar afgesloten met een spetterend eindejaarsbal de ‘Prom’. Je merkt al snel dat een High School meer is dan een school. Je kunt het omschrijven als een lifestyle. Ervaar de High School Amerika Spirit zelf als Amerikaans uitwisselingsstudent! 

Jouw Amerikaanse familie

Een belangrijk deel van jouw uitwisseling naar Amerika is het gastgezin. Amerikanen zijn erg gastvrij en nemen graag een uitwisselingsstudent in huis. Ze hebben weinig vakantiedagen en leren door jouw aanwezigheid toch een andere cultuur beter kennen. 

Je wordt gezien als een volwaardig gezinslid en wordt ondergedompeld in de Amerikaanse cultuur. Vier samen met je nieuwe familie feestdagen zoals Thanksgiving en Halloween. Iets dat je absoluut mee moet maken! Daarnaast help jij je familie natuurlijk ook bij huishoudelijke taken als teken van respect en dankbaarheid. 

Alle gezinnen worden uitgebreid gescreend en jij en je ouders krijgen natuurlijk de kans elkaar voor aankomst in Amerika te leren kennen. 

High School Year of Semester 

De meeste uitwisselingsstudenten volgen een volledig High School year in het buitenland. Hiermee kun je optimaal de High School Amerika ervaring meemaken. Als je dit te lang vindt dan is een semester ook mogelijk. Ideaal als je later wilt instromen, er nog niet uit bent wat je na je middelbare school wilt gaan doen of een tussenjaar hebt. Lees meer over de mogelijkheden voor een High School Year of een High School Semester.

Verbreed je horizon, studie- en carrièremogelijkheden en kom terug met een bredere kijk op de wereld.

Durf jij het avontuur aan? Onze studie- en reisadviseurs helpen je graag met realiseren van jouw 'American Dream'. 

Neem contact op

 

 

Hoi, ik ben Yvette, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Persoonlijke service
Transparantie
Goede voorbereiding
100% tevredenheid

High School Amerika programma's

Schooljaar 2021-2022

 © 2015 Information Planet