Eline's High School ervaring in Amerika

Eline in Amerika

'Ik wilde graag zien of het Amerikaanse High School leventje echt zo was als in de films. Nou, bij mijn High School klopte dat helemaal! Je liep tussen de Cheerleaders en Football players op school, deed veel dingen samen met mijn gastgezin en deed mee aan veel activiteiten. Ik zou het zo weer willen meemaken!''

Vanaf het begin was het al duidelijk dat ik het High School Classic Programma ging volgen. Hier kon ik door de brede vakkeuze erachter komen waar mijn interesses lagen voor een vervolgstudie, mijn Engels verbeteren en misschien nog wel het belangrijkste; mijzelf leren kennen. De keuze voor Amerika was voor mij ook snel gemaakt. Ik wou namelijk graag ver weg, naar een Engelstalig land en om de één of andere reden trokken Canada, Nieuw Zeeland en Australië mij niet. Ik wilde graag met eigen ogen zien of High School in Amerika net zo is als in de films!

Al snel na mijn aanmelding kreeg ik een gastgezin toegewezen. Het gezin bestond uit een vader, moeder, zus van mijn eigen leeftijd (16), broertje van 9 en zusje van 7. Zij woonden in Belgrade, Montana. Deze staat ligt helemaal tegen Canada aan en staat bekend om de vele bergen, het grote natuurgebied “Yellowstone National Park”, en de ijskoude winters en hete zomers. Je snapt dus wel dat ik erg benieuwd was wat dit jaar mij ging brengen! Vanaf het moment dat ik mijn gastgezin zag werd ik met open armen ontvangen. Het was een lekker druk gezin waar veel met elkaar werd gedaan en over alles werd gekletst. Dit vond ik ontzettend fijn, want dit was ik thuis ook gewend. Vaak deed ik in de avond spelletjes met mijn zusje en broertje of keek ik een film met mijn zus. Elke week gingen we met het hele gezin uit eten, naar de film of iets anders gezelligs doen. Er werd dus echt moeite gedaan om het mij naar mijn zin te maken en zo veel mogelijk van hun leventje te laten zien. Ik had veel geluk want ik ben zelfs twee keer mee op vakantie geweest! Ik werd echt opgenomen als een lid van het gezin, ook in andere opzichten. Zo moest ik, net als de andere kinderen, mijn eigen was doen, andere taakjes rondom het huis doen, laten weten waar ik heen ging buiten school en had ik ook wel eens ruzie met mijn zussen en broertje.

Naast veel plezier beleven met het gastgezin, ging ik natuurlijk ook naar school. Voordat ik naar de Verenigde Staten ging had ik het beeld dat ik, net zoals in de films, tussen de cheerleaders en football players zou lopen op school. Ik kan je vertellen, dit was bij mij op school ook echt het geval. Op dagen dat er wedstrijden waren liep heel de school in de kleuren van de mascotte, groen en zwart. Op het einde van de schooldag werd er dan een heuse “peprally” gegeven waarin het spelende team werd aangemoedigd door de hele school. Dit vond ik echt geweldig!

Qua vakken had ik een pretpakket uitgekozen. De vakken die ik had waren onder andere: ‘Speech’ les, Economie, Spaans, Fotografie, Handenarbeid, Koken, Sociologie, Amerikaanse geschiedenis en Computervaardigheden. Naast de gewone schooldagen hadden we ook veel activiteiten via de school. Zo ben ik vaak met school op excursie geweest en heb ik op die manier veel van de omgeving mogen zien. Ook heb ik aan evenementen mogen mee doen zoals ‘Powder Puff’ (American Football voor de meiden), Home Coming (een feest na de eerste Football wedstrijd van het seizoen), Donkey Basketball (ja echt, basketballen met een ezel), Mr. Panther (wedstrijd wie de leukste jongen van de school is) en natuurlijk Prom en Graduation.

Kortom, ik heb een ongelofelijk leuke en onvergetelijke tijd gehad gedurende mijn high school jaar. Ik zou het zo weer willen meemaken!

Wil jij net als Eline een onvergetelijke High School ervaring op doen? Neem dan contact op met onze High School specialist. 

Neem contact op© 2015 Information Planet