Ervaring - Jeske in Engeland | High School Semester

Ervaring - Imke en Kathleen | Minor Seattle

"Ik heb al vrienden gemaakt met mensen uit Portugal, Argentinië, Slowakije, Paraguay, de Verenigde Staten en nog veel meer.’’

Ik heb in januari 2016 een High School semester in Engeland gevolgd. Ik ben in Wolverhampton geplaatst bij een Sikh familie samen met een meisje uit Panama. Beter had ik het niet kunnen wensen, want van beide culturen wist ik weinig tot niks af. Ik ben erg blij dat ik heb gekozen voor een gastgezin, want zo kom je nog meer te weten over de Engelse cultuur. Zo ben ik voor het eerst van mijn leven in een Sikh tempel geweest, maar ook heb ik simpele dingen gedaan, zoals kijken naar de zwemles van het jongste zoontje.

Gelukkig zit er ook een andere uitwisselingsstudent in mijn gastgezin. Ze komt uit Panama en is net als ik 18 jaar. Vooral de eerste weken was het erg fijn dat we samen dingen konden ontdekken. Inmiddels heb ik zelfs wat Spaanse woordjes geleerd en ben ik plannen aan het maken om haar te bezoeken als we allebei weer thuis zijn.

Een van de leukste dingen die geregeld worden voor ons, zijn de uitjes. Elke maand krijg je een nieuwe stad van Engeland te zien en er gaat een enorme groep met uitwisselingsstudenten mee. Het is echt overweldigend om zoveel verschillende culturen door elkaar te zien. Ik heb al vrienden gemaakt met mensen uit Portugal, Argentinië, Slowakije, Paraguay, de Verenigde Staten en nog veel meer. Het is vooral leuk om te zien dat, ondanks dat iedereen een andere taal spreekt, andere gewoontes heeft en van een ander continent komt, ze zich toch hetzelfde gedragen en dezelfde interesses hebben. Ik kan dus niet wachten om met zijn allen een weekend naar Schotland te gaan!

De school is aan de ene kant voor een groot deel hetzelfde als die in Nederland maar aan de andere kant zijn er ook veel verschillen. Zo hebben ze maar 3 of 4 vakken en iedereen draagt een uniform! In de lessen behandelen ze, meestal, dezelfde onderwerpen. Ze gebruiken natuurlijk wel andere woorden wat bijvoorbeeld bij biologie wel een uitdaging kan zijn, maar waar je wel heel veel van leert! De studenten op school zijn opvallend aardig en gastvrij, al zitten er natuurlijk ook wel echte pubers tussen.

De twee maanden dat ik hier zit zijn voorbij gevlogen en ik heb nu al meer geleerd dan ik voor mogelijk had gehouden. Voor ik het weet is het mei en is het weer tijd om naar huis te gaan. Tot dan ga ik zoveel mogelijk van mijn tijd hier genieten en hopelijk heb ik als ik terug kom nog veel contact met de vrienden die ik hier gemaakt heb. Ik kan het een High School semester aan iedereen aanraden! 

 

Wil jij net als Jeske genieten tijdens een High School periode in Engeland? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs.

Neem contact op© 2015 Information Planet